Λίμνη Πολυφύτου: Απαγόρευση αλιείας και κατανάλωσης της πέρκας

Την απαγόρευση της αλιείας και της κατανάλωσης της πέρκας από τη λίμνη Πολυφύτου μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης

Την απαγόρευση της αλιείας και της κατανάλωσης της πέρκας από τη λίμνη Πολυφύτου μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, καθώς το είδος αυτό του ψαριού έχει προσβληθεί  από επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία παράσιτο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από την πληροφόρηση που δόθηκε από το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων λίμνης Πολυφύτου, ενώ ξεκίνησε ήδη η διαδικασία ελέγχου σε εξειδικευμένα και πιστοποιημένα κρατικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει γνωστό το μέγεθος της μόλυνσης.

Μιλώντας  ο κ. Τσιούμαρης, επισήμανε ότι η απόφαση πάρθηκε προληπτικά, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της μόλυνσης, που διαπιστώνεται μόνο στην πέρκα, προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία, ενώ εξήρε τη στάση των επαγγελματιών ψαράδων που προχώρησαν στις ενέργειες για τη διαπίστωση της μόλυνσης.