Στη δικαιοσύνη το Οικονομικό Επιμελητήριο κατά της τροπολογίας για τα κολέγια

Στην δικαιοσύνη ώστε να ακυρωθεί ην νομοθετική ρύθμιση η οποία επιτρέπει την εγγραφή των αποφοίτων κολεγίων στους επιστημονικούς φορείς, προσφεύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι αντίθετο στην απόφαση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας να καταθέσει εκπρόθεσμη τροπολογία και αποφάσισαν:

  •     Να προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.
  •     Να πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.
  •     Να συντονίσουν τη δράση του φορέα με τα οικονομικά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.
  •     Να ενημερώσουν με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της ΕΕ.