Διαμαρτυρία αγροτών στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας για τις αποζημιώσεις του 2017

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Πρωτογενούς τομέα, Γιώργος Λαδόπουλος, και ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας.

Δεκάδες αμυγδαλοπαραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον παγετό του 2017, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τη σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Πρωτογενούς τομέα, Γιώργος Λαδόπουλος, και ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας.

Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες του Δομένικου, όπου καλλιεργούνται περισσότερα από 8.000 στρέμματα με αμύγδαλα, παρότι άλλοι συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές έλαβαν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, εκείνοι “δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος”.

Στη συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, Μιχάλη Λιόντο, έλαβαν τη διαβεβαίωση πως έως το τέλος Μαρτίου θα κοινοποιηθούν στον Δήμο Ελασσόνας οι πίνακες με τους δικαιούχους.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Λαδόπουλου με τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος επανέλαβε πως η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι αμυγδαλοπαραγωγοί θα λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Οι αγρότες, παρά τις διαβεβαιώσεις, αποχώρησαν με συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς, όπως είπαν, “όλα αυτά τα χρόνια ακούνε τις ίδιες υποσχέσεις”.