Απάντηση Χαρακόπουλου σε ανακοίνωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λάρισας, κ. Δημήτρη Γελαλή και κας Ηρούς Διώτη, με την οποία γνωστοποιούν την άρνησή τους να προσέλθουν στην ημερίδα για τη «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Λιβάδι Ελασσόνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με κατάπληξη διαβάζουμε σε ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας ότι στην ημερίδα που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, με θέμα «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης», «η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επιλέγει να μην ακούσει καν την αντίθετη άποψη, είτε γιατί δεν την αφορά είτε γιατί δεν τη συμφέρει» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει σε σκηνοθετημένες και μονόπλευρες φιέστες» (!).
Και καταλήγει η ανακοίνωση για την ημερίδα στο Λιβάδι Ελασσόνας ότι πρέπει να ανατραπεί η κυβέρνηση και να αναλάβει την εξουσία η αριστερά που θα κυβερνήσει μαζί με τους αγρότες…
Για να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους η Ημερίδα είναι Ενημερωτική και είναι Ανοιχτή σε όλους.
·    Το ότι είναι ενημερωτική αποδεικνύεται από την επιλογή των εισηγητών, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι Οργανισμών και από θέση ευθύνης, θα αναλύσουν πλευρές του σημαντικού και επίκαιρου ζητήματος της διαφάνειας στην πρωτογενή παραγωγή, που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.
·    Το ότι είναι ανοικτή αποδεικνύεται από το ότι η πρόσκληση στάλθηκε από τον Δήμο Ελασσόνας σε όλους τους ενδιαφερόμενους, και φυσικά στους βουλευτές του νομού, ώστε να προσέλθουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει συζήτηση και θα ακουστούν τοποθετήσεις επί των θεμάτων της ημερίδας από όλους τους συμμετέχοντες, χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι ο ανεύθυνος λαϊκισμός και η πομπώδης ρητορεία τίποτε καλό δεν προσφέρουν στην πολιτική ζωή. Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις δεν φέρνουν την ανάπτυξη, δεν νικούν την κρίση, και επιπλέον δεν συμβάλουν στη συνοχή της κοινωνίας. Αν σκοπός είναι η ικανοποίηση του θυμικού των ψηφοφόρων, αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της εθνικής προσπάθειας. Οι παλιομοδίτικες «επαναστατικές κορώνες» δεν αφορούν τον Έλληνα αγρότη του 2013, ο οποίος έχει και γνώση και σύνεση.
Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ξανασκεφθούν τη στάση τους και να προσέλθουν με εποικοδομητικές προτάσεις και θέσεις στην ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνεται στο Λιβάδι Ελασσόνας, όχι ασφαλώς ως «φιέστα», αλλά διότι συνιστά ένα χωριό παράδειγμα σύγχρονης συνεταιριστικής δραστηριότητας».