ΗΠΑ: Πώς η συμφωνία για το κλίμα θα παρότρυνε τους αγρότες να βοηθήσουν το περιβάλλον

Οι αγρότες θα αμείβονται για να βελτιώσουν την υγεία του εδάφους τους, να αντέξουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να προστατεύσουν τη γη τους εάν το νομοσχέδιο θεσπιστεί.

Η συμφωνία για το κλίμα που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα από τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας θα μπορούσε να μειώσει την ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου που παράγουν οι Αμερικανοί αγρότες επεκτείνοντας προγράμματα που συμβάλλουν στη συσσώρευση άνθρακα στο έδαφος, στη χρηματοδότηση έρευνας με επίκεντρο το κλίμα και στη μείωση των άφθονων εκπομπών μεθανίου που προέρχονται από τις αγελάδες.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση των επιπτώσεων του αγροτικού τομέα στο περιβάλλον, κυρίως με την επέκταση των υφιστάμενων Η.Π.Α. Προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας που βοηθούν τους αγρότες να αλλάξουν σε καλύτερες πρακτικές. Οι αγρότες θα αμείβονται για να βελτιώσουν την υγεία του εδάφους τους, να αντέξουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να προστατεύσουν τη γη τους εάν το νομοσχέδιο θεσπιστεί.

Η συμφωνία περίπου 370 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις δαπάνες για το κλίμα και την ενέργεια θα φέρει τη χώρα πιο κοντά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο μισό έως το 2030, σύμφωνα με νέες αναλύσεις. Αυτό είναι κάτι που πολλοί επιστήμονες λένε ότι είναι σημαντικό και που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Γερουσιαστής Joe Manchin, D-W. Το Va., Μια μακροχρόνια παραμονή στη νομοθεσία για το κλίμα, ενέκρινε μέτρα που θα ωφελήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη φιλική προς το κλίμα γεωργία. Η γεωργία ευθύνεται για το 11% των εκπομπών της χώρας για την υπερθέρμανση του κλίματος.

Η χρηματοδότηση θα επεκτείνει τα προγράμματα που ευνοούνται τόσο από περιβαλλοντικές ομάδες όσο και από τον αγροτικό τομέα, δήλωσε ο Ben Thomas, ο οποίος εστιάζει στη γεωργία στο Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας.

«Είναι εθελοντικά, βασίζονται σε κίνητρα, έχουν αποτελέσματα όσον αφορά την εφαρμογή πρακτικών διατήρησης σε εδάφη εργασίας», είπε ο Thomas. «Είναι υπέροχο να το βλέπεις».

Ο Thomas είπε ιστορικά, ο αγροτικός τομέας δεν έχει αντιμετωπίσει επιθετικά τη συμβολή του στην κλιματική αλλαγή, αλλά ότι ο δισταγμός έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και περισσότερα χρήματα θα επιταχύνουν την πρόοδο. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, είπε.

«Αξίζει να το πάρουμε πολύ, πολύ στα σοβαρά», είπε ο Τόμας.

Οι αγελάδες ρέψουν τεράστια ποσότητα μεθανίου και η γεωργία είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το ένα τρίτο των εκπομπών μεθανίου που προκαλούνται από τον άνθρωπο, σύμφωνα με τις Η.Π.Α. Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι δίαιτες των ανθρώπων - εάν είναι πλούσιες σε κρέας ή γαλακτοκομικά - συμβάλλουν στη συσσώρευση αερίων του θερμοκηπίου. Το νομοσχέδιο κατευθύνει τα κεφάλαια για την αλλαγή του τι τρώνε οι αγελάδες για τη μείωση αυτών των εκπομπών.

Στα αγροκτήματα, το έδαφος μπορεί να συγκρατήσει ή να δεσμεύσει άνθρακα εάν αφεθεί αδιατάρακτο και καλυφθεί από μια καλλιέργεια. Τα χρήματα από το νομοσχέδιο θα επεκτείνουν τα προγράμματα που βοηθούν τους αγρότες να κάνουν λιγότερο το έδαφος τους, να εφαρμόζουν φιλικές προς το κλίμα πρακτικές αμειψισποράς και να φυτεύουν καλλιέργειες που δεν προορίζονται για συγκομιδή αλλά βελτιώνουν την υγεία του εδάφους.

"Η ιστορική χρηματοδότηση επικυρώνει το γεγονός ότι αυτές οι πρακτικές είναι σημαντικές", δήλωσε ο Ranjani Prabhakar, ειδικός σε θέματα γεωργίας και κλιματικής πολιτικής στην περιβαλλοντική ομάδα Earthjustice.

Οι καλλιέργειες κάλυψης, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται μόνο από ένα κλάσμα αγροτών. Εάν η χρήση τους τριπλασιαζόταν - από περίπου 5% της καλλιεργήσιμης γης σε 15% - θα μπορούσε να αφαιρέσει το ισοδύναμο 14 μεγατόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, περίπου τις συνολικές ετήσιες εκπομπές του Νιου Χάμσαϊρ, σύμφωνα με τον Kevin Karl, μια τροφή και το κλίμα για τις πλημμύρες. ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι προσφέρουν ήδη στους αγρότες βοήθεια σε διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η άρδευση και η χρήση λιπασμάτων. Ένα πρόγραμμα βοηθά στη χρηματοδότηση εργασιών διατήρησης γεωργικής γης.

Ο Dan Sheafer εργάζεται στην έρευνα για το άζωτο με την Ένωση Λιπασμάτων και Χημικών του Ιλινόις και λειτουργεί ένα αγρόκτημα 20 στρεμμάτων. Φυτεύει καλλιέργειες και κρατά στο ελάχιστο τη διαταραχή του εδάφους - πρακτικές που ωφελούν την υγεία του εδάφους και μειώνουν τη διάβρωση του εδάφους. Ωστόσο, είπε ότι οι καλλιέργειες κάλυψης έχουν επίσης μειονεκτήματα, απαιτώντας από τους αγρότες που θέλουν περιβαλλοντικό όφελος να αλλάξουν τις πρακτικές τους.

"Υπάρχει απλώς περισσότερος χρόνος για να κάνουμε καλλιέργειες κάλυψης", είπε.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και χρήματα για έρευνα. Αν και είναι σαφές ότι η σωστή διαχείριση του εδάφους μπορεί να συλλάβει άνθρακα, πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με σημαντικά ερωτήματα όπως το πόσο καιρό παραμένει ο δεσμευμένος άνθρακας στο έδαφος.

Ο Kaiyu Guan, καθηγητής επικεντρωμένος στο κλίμα και τη γεωργία στο Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana Champaign, είπε ότι ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αγρότες δεν δίνουν αρκετή προσοχή στην κλιματική αλλαγή.

«Πιστεύω ότι οι αγρότες δεν πρέπει να κατηγορούνται, αλλά πρέπει να δοθούν κίνητρα», είπε ο Guan. «Όχι μόνο το κάνουν αυτό για να είναι μέρος της λύσης για να βοηθήσουν το κλίμα, αλλά το κάνουν για να βοηθήσουν τη γη τους».