Οι τιμές του ρωσικού σιταριού μειώνονται με ασθενέστερο ρούβλι

Οι τιμές του σιταριού για άμεση παράδοση μειώθηκαν κατά 1 δολάριο στα 307-311 δολάρια ανά τόνο, πρόσθεσε.

Οι τιμές του ρωσικού σιταριού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά το ασθενέστερο νόμισμα του ρουβλίου RU/RUB και την υψηλή εγχώρια προσφορά εν μέσω σοδειάς ρεκόρ, δήλωσαν αναλυτές τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός της θαλάσσιας ναυτιλίας είχε επιταχυνθεί μετά τις καταιγίδες.

Οι τιμές για το ρωσικό σιτάρι με 12,5% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και για προμήθεια από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας τον Ιανουάριο ήταν στα 307 δολάρια ο τόνος δωρεάν επί του πλοίου (FOB) το βράδυ της Παρασκευής, μειωμένες κατά 5 δολάρια σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ανέφερε σε σημείωμα η γεωργική εταιρεία συμβούλων IKAR. .

Οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών αυξήθηκαν σε 1,1 εκατ. τόνους την περασμένη εβδομάδα από 840.000 τόνους την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο καιρός στη Μαύρη Θάλασσα βελτιώθηκε μετά τις καταιγίδες, ανέφερε μια άλλη εταιρεία συμβούλων Sovecon, επικαλούμενη στοιχεία λιμένων.

Οι τιμές του σιταριού για άμεση παράδοση μειώθηκαν κατά 1 δολάριο στα 307-311 δολάρια ανά τόνο, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας έχει ήδη αγοράσει 3,0 εκατομμύρια τόνους σιτηρών από την εγχώρια αγορά για το κρατικό απόθεμα την τρέχουσα περίοδο Ιουλίου-Ιουνίου, πρόσθεσε η Sovecon.

Βροχές έφτασαν σε τμήμα της νότιας περιοχής της Ρωσίας, μια σημαντική παραγωγό χειμερινών σιτηρών, την περασμένη εβδομάδα και περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα, είπε η Sovecon, σηματοδοτώντας τη βελτίωση των συνθηκών για τις σπορές μετά από ξηρό καιρό.