Χρ. Κέλλας: Μετά τα μήλα, έρχονται ενισχύσεις σε ροδάκινα, αχλάδια, σταφύλια και κάστανα

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι θα στηριχθούν οι καλλιέργειες, οι οποίες τεκμηριωμένα ζημιώθηκαν και θα αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι κρατικές ενισχύσεις για τους παραγωγούς ροδάκινων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για τις ενισχύσεις προς τους παραγωγούς αχλαδιών, σταφυλιών, καστάνων, το εισόδημα των οποίων επλήγη, από την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι θα στηριχθούν οι καλλιέργειες, οι οποίες τεκμηριωμένα ζημιώθηκαν και θα αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Από την πλευρά του ο κ. Κέλλας ζήτησε η ενίσχυση που ανακοινώθηκε στους μηλοπαραγωγούς να αφορά όλες τις ποικιλίες, καθώς η παραγωγή, στην επαρχία Αγιάς, χτυπήθηκε από καρπόκαψα.

Παράλληλα, τέθηκε στον κ. Γεωργαντά η αναγκαιότητα επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, λόγω της αυξημένης τιμής στην προμήθεια του από τους παραγωγούς.

Τέλος, σε ότι αφορά την ένταξη των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης,  ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι "το πρόγραμμα έχει υπερκαλυφθεί, αλλά τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις".