Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν τρόφιμα με μεγάλη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
"Ακόμη και πριν από το ξέσπασμα του Έμπολα, τα νοικοκυριά σε κάποιες από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές δαπανούσαν έως και το 80% των εισοδημάτων τους σε τρόφιμα"
Τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να καταναλωθούν σε αντικατάσταση της πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης ή των «κακών» λιπαρών οξέων ενός γεύματος.