Τα πέτρινα γεφύρια Καρυδοχωρίου (Σέρρες)
Τα πέτρινα γεφύρια Καρυδοχωρίου (Σέρρες)

Μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, διασχίζοντας το κρουσοβίτη ποταμό, ο κάθε επισκέπτης έχει την τύχη να θαυμάσει μοναδικής ομορφιάς πέτρινα γεφύρια, όπως και το παρθένο δάσος, Καρυδοχωρίου. Η αρχή γίνεται από το Τσανάρκουλι ή τσαναρκ-γκιολ, το οποίο οι γηραιότεροι του χωριού αποκαλούν κολυμπήθρες.

Αυτό, διότι εκεί μαζεύονταν κάθε καλοκαίρι προκειμένου να κάνουν το καλοκαιρινό τους μπάνιο, πραγματοποιώντας τα πρώτα τους "βήματα" στη κολύμβηση. Δεύτερη στάση η πέτρινη γέφυρα των Μύλων.

Δίτοξη, φτιαγμένη από Ηπειρώτες τεχνίτες εποχής 18ου αιώνα με 19ου. Ακολουθεί η Βοικόβτσα ή αλλιώς η νεότερη ονομασία, Ποτιστικά (Σαριγιάρ-Μαάρα) την οποία ανατίναξαν οι Γερμανοί στο πόλεμο, προκειμένου να διακόψουν την επικοινωνία των Ελλήνων στρατιωτών με τα χωριά της Δράμας. 4η στάση η γέφυρα των Λιβαδιών. Δίτοξη γέφυρα η οποία βρίσκεται στη καρδιά του δάσους και τη συναντάμε διασχίζοντας ένα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτι στρωμένο από πέτρες, ανάμεσα από πυκνή βλάστηση.

Τελευταία στάση η γέφυρα Διασταύρωσης (Kavsak  τα παλαιότερα χρόνια) η οποία είναι μονότοξη και βρίσκεται στο ορεινότερο σημείο, της περιοχής.

Του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη 

https://youtu.be/IGVyMN3TY5I

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2362172217260371&id=341098516034428

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις