SIMA 2022: Παρουσίαση νέων μοντέλων τρακτέρ παρελκόμενων αλλά και τεχνολογιών

Παρουσίαση νέων μοντέλων τρακτέρ, παρελκόμενων αλλά και τεχνολογιών από εταιρίες που παράγουν συστήματα για τον πρωτογενή τομέα πραγματοποιείται στην έκθεση SIMA 2022, που θα γίνεται στο Παρίσι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, μετά από δυο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι 230.000 επαγγελματίες επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πάνω από 1.800 εκθέτες του κλάδου και να εξοικειωθούν με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό εξοπλισμό.

Για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας αυτής της συνάντησης που έχει γίνει θεσμός για τους επαγγελματίες της γεωργίας, η έκθεση του 2022 προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων, συναντήσεων και εργαστηρίων στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος οι επισκέπτες. Η ανταλλαγή και η εξομοίωση βρίσκονται στο DNA της έκθεσης, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις ευκαιρίες για αλληλεπίδραση μεταξύ εκθετών και επισκεπτών.

Η απασχόληση και η αγροτική κατάρτιση θα επωφεληθούν από μια καλή παρουσίαση με τον χώρο SIMA TALENT που θα παρουσιάσει στους μικρούς επισκέπτες τα διάφορα μαθήματα και επαγγέλματα στον αγροτικό τομέα.
Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα είναι προσβάσιμοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, αλλά θα υπάρχουν επίσης επιδείξεις εικονικής πραγματικότητας, συναντήσεις με εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μαρτυρίες για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών. Συνέδρια με θέμα την απασχόληση θα αναμεταδοθούν στον χώρο του SIMA TALENT κατά τις 5 ημέρες της εκθεσης .

Όσοι βρεθούν στο περίπτερο της New Holland μπορούν να δουν κοντά την επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου τρακτέρ T7.300 LWB που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εταιρίας, με συνολική ιπποδύναμη 280 ίππων για εργασίες άροσης και 300 ίππους όταν το  PTO είναι ενεργοποιημένο.

Όπως σημειώνει η εταιρία, πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που φέρει πιστοποίηση ISO για το σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας TIM και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του.

Επίσης, στους χώρους του περιπτέρου της εταιρίας βρίσκονται και τα νέα μοντέλα 90 ίππων και 100 ίππων της σειράς Τ5, τα οποία η ίδια περιγράφει ως τα πιο «στιβαρά, εύχρηστα και ισχυρά» εφοδιασμένα με κιβώτιο ταχυτήτων 12Χ12 στη βασική τους έκδοση. 

 

 

MF 5S Series της Massey Ferguson «Farm Machine 2023»

Το βραβείο «Farm Machine 2023» στην κατηγορία κάτω των 120 ίππων στο SIMA 2022 πήρε το MF 5S Series της Massey Ferguson με την εταιρία να τονίζει πως το εν λόγω βραβρείο «αποδεικνύει την τεχνογνωσία της ομάδας μας για την παράδοση απλών και αξιόπιστων προϊόντων σε αγρότες που τροφοδοτούν τον κόσμο».

Με αφορμή την συμπλήρωση 175 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας, η Massey Ferguson παρουσίασε μια σειρά Περιορισμένη Έκδοση (Limited Edition) των γεωργικών ελκυστήρων της σειράς MF S, βαμμένα με ειδικό έντονο κόκκινο χρώμα σε καπό και φτερά και με γκρι ρίγες.

Η διάσημη διάκριση από το Groupe La France Agricole απονεμήθηκε σε ειδική τελετή στο SIMA Show, στοΠαρίσι, Γαλλία, στις 6 Νοεμβρίου.
Προσφέροντας καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία και κορυφαία στον κλάδο ακτίνα στροφής 4 μέτρων, το στενότερο καπό με απότομη μύτη και πρακτικά χαρακτηριστικά, η σειρά MF 5S είναι τρακτέρ κορυφαίου φορτωτή. Επίσης, με την προαιρετική ανάρτηση του μπροστινού άξονα, το υψηλό ωφέλιμο φορτίο και τη μεγαλύτερη ικανότητα σύνδεσης είναι επίσης ισχυρός επιδόσεις στο πεδίο και στο δρόμο.
«Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτό το διάσημο βραβείο, το οποίο κρίνεται από διεθνείς ειδικούς. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα  της Massey Fergyson που σχεδίασε αυτό το τρακτέρ  μαζι με αγρότες,αναφέρει ο
Thierry Lhotte, Vice President & Managing Director Massey Ferguson, Europe & Middle East.

«Αυτή η τελευταία διάκριση δείχνει τα πρότυπα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα των τρακτέρ», λέει ο Jerome Aubrion, Διευθυντής Μάρκετινγκ Massey Ferguson,Ευρώπη&μέση Ανατολή.
«Η σειρά MF 5S συνδυάζει τις συμπαγείς διαστάσεις που απαιτούνται από τους κτηνοτρόφους και τους μικτούς αγρότες με εξαιρετική απόδοση, εργονομία και άνεση. Ένα πραγματικό άλογο πολλαπλών χρήσεων, η σειρά MF 5S προσφέρει τη σωστή επιλογή ισχύος και προδιαγραφών για όλες τις εφαρμογές. Αυτά τα σύγχρονα τρακτέρ προσφέρουν επίσης απλή λειτουργία και βελτιωμένα χαρακτηριστικά με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας», προσθέτει.

Υψηλές επιδόσεις σε αυλή και χωράφι
Η σειρά MF 5S προσφέρει μια επιλογή από πέντε μοντέλα από 105hp έως 145hp. Όλα διαθέτουν μια επιλογή βασικών, αποτελεσματικών και αποκλειστικών προδιαγραφών, οι οποίες παρέχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά βελτίωσης της απόδοσης που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους αγροκτημάτων και εφαρμογών.

Όλα τροφοδοτούνται από το πιο πρόσφατους AGCO Power Τετρακύλινδρους κινητήρες 4,4 λίτρων που πληρούν τους πιο πρόσφατους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Stage V  "Ολα σε μιαΤεχνολογία SCR.
Επιλογή μετάδοσης
Τα τρακτέρ της σειράς MF 5S διατίθενται με επιλογή είτε του Dyna-4 είτε του Dyna-6 SuperEco. Υπάρχει επίσης η λειτουργία Brake-to-Neutral, η οποία αποδεσμεύει την κίνηση όταν πατηθούν τα φρένα.

Οι επισκέπτες που βρέθηκαν στους χώρους της Massey Ferguson ήρθαν σε επαφή με το μοντέλο Massey Ferguson, MF 8S.305 Dyna-V, η ιπποδύναμη του οποίου φτάνει έως τα 305 άλογα. Επίσης, τους δίνετε η δυνατότητα να βιώσει την εμπειρία χειρισμού μιας θεριζοαλωνιστικής μηχανής μόνο με joysticks, μέσω του προσομοιωτής MF IDEALdrive. 

 

 CASE IH QUADTRAC AFS CONNECT™ ΒΡΑΒΕΙΟ «FARM MACHINE 2023»

Βραβείο στην κατηγορία «XXL» με το μοντέλο Quadtrac AFS Connect απέσπασε η CASE, με την εξέλιξη της σειράς να ενσύρματη συνδεσιμότητα. 

Με μια επίσκεψη στο περίπτερο της Case ο επαγγελματίας μπορεί να γνωρίσει και μυηθεί  τις δυνατότητες του νέου Puma 260 CVXDrive, που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την premium καμπίνα, η οποία είναι μεγαλύτερη από πριν, πιο αθόρυβη και παράλληλα βελτιώνει τη συνολική άνεση.

Το Flagship Case IH Puma 260 CVXDrive™ παρέχει την καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος και την απόλυτη συνδεσιμότητα / Η νέα καμπίνα υψηλής ποιότητας είναι η πιο αθόρυβη καμπίνα Puma ποτέ. Η προηγμένη ημιενεργή ανάρτηση καμπίνας παρέχει εξαιρετική άνεση χειριστή / Κατασκευασμένη στην Αυστρία στα υψηλότερα επίπεδα πρότυπα ποιότητας


Η Case IH επέλεξε την SIMA 2022 για να κάνει προεπισκόπηση του νέου Puma 260 CVXDrive, το πιο ισχυρό και προηγμένο Puma που υπήρξε ποτέ. Παρέχοντας πρωτοποριακή άνεση και συνδεσιμότητα, σε συνδυασμό με εξαιρετικό χειρισμό, απόδοση ισχύος και απόδοση καυσίμου, ενσωματώνει επιθετικό στυλ και μια σουίτα προηγμένων τεχνολογιών που βοηθούν τις αγροτικές επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, παραγωγικά και κερδοφόρα.
Παρέχοντας ένα βέλτιστο συνδυασμό αξιοπιστίας, ισχύος και οικονομίας, το Puma έχει γίνει μια εξαιρετική παγκόσμια ιστορία επιτυχίας για την Case IH από την κυκλοφορία της το 2008. Ως το απόλυτο μοντέλο σε αυτή τη δημοφιλή σειρά, το 260 CVXDrive προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό αγροκτημάτων, στόλου και δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων, οι οποίες είναι διαθέσιμες μόνο από την Case IH και ελέγχονται από τη μεγαλύτερη, πιο άνετη καμπίνα Puma του τρακτέρ. Σχεδιασμένο από αγρότες και εργολάβους, το νέο τρακτέρ προσφέρει υψηλά επίπεδα ισχύος, απόδοσης και παραγωγικότητας, με μειωμένο λειτουργικό κόστος συν αυξημένο χρόνο λειτουργίας χάρη στα μεγάλα διαστήματα σέρβις και τις προληπτικές συνδεδεμένες υπηρεσίες.
Στην καρδιά αυτού του νέου κορυφαίου μοντέλου βρίσκεται το σύστημα Case IH AFS Connect που περιλαμβάνει την οθόνη αφής AFS Pro 1200, το λειτουργικό σύστημα AFS Vision Pro και τον δέκτη AFS Vector Pro. Αυτά επιτρέπουν στον χειριστή να διαμορφώσει τη λειτουργία διαχείρισης τρακτέρ και γεωργίας ακριβείας στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές αγροκτημάτων μπορούν να διαχειρίζονται και να βελτιστοποιούν τα δεδομένα του αγροκτήματος, του στόλου και της διαχείρισης από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή κινητή συσκευή, ανά πάσα στιγμή, ενώ οι εκτεταμένες απομακρυσμένες δυνατότητες περιλαμβάνουν κοινή χρήση οθόνης. Η αυτόματη καθοδήγηση AFS AccuGuide και η αυτοματοποιημένη τεχνολογία διαχείρισης AFS AccuTurn Pro αυξάνουν περαιτέρω την άνεση και την παραγωγικότητα, με ακρίβεια 1,5 cm με το RTK+.

Ο Christian Huber, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Case IH Global Tractor , δηλώνει: «Αυτή είναι η πιο ισχυρή, τεχνολογικά προηγμένη Puma που υπήρξε ποτέ. Εκτός από την παροχή 11% περισσότερης ισχύος, ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα, προσφέρουν μια πιο αθόρυβη, πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία λειτουργίας και χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας.


Την ισχύ αποδίδει ένας εξακύλινδρος κινητήρας FPT NEF με απόδοση καυσίμου με ισχύ 260 ίππων με μέγιστη ισχύ χωρίς ενίσχυση 280 ίππους. Με τη Διαχείριση ισχύος κινητήρα, αυτός ο αριθμός ανεβαίνει στους 302 ίππους για εφαρμογές PTO, υδραυλικές και μεταφορές.
Πιο αθόρυβο και πιο αποτελεσματικό, το νέο συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο CVXDrive επιτρέπει την επίτευξη 50 km/h στις μόλις 1.550 rpm για βέλτιστη οικονομία καυσίμου. Η παραγωγικότητα ενισχύεται περαιτέρω από τις προσαρμόσιμες ρυθμίσεις για το συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο CVXDrive, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα Advanced Trailer Braking που σταθεροποιεί το τρακτέρ και το τρέιλερ και έως και 24 ισχυρά φώτα LED για βελτιωμένη ορατότητα τη νύχτα.
Το Puma 260 CVXDrive είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερους και ισχυρότερους εμπρός και πίσω άξονες. Τα προαιρετικά πίσω ελαστικά 710/70 R42 διαμέτρου 2,05 μέτρων αυξάνουν το αποτύπωμα έως και 18%, μεγιστοποιώντας την πρόσφυση και την ικανότητα μεταφοράς, ενώ ελαχιστοποιούν τη συμπίεση του εδάφους. Ιδανικό για πελάτες που απαιτούν υψηλή απόδοση ισχύος, αλλά όχι μεγαλύτερο, βαρύτερο τρακτέρ, διαθέτει πίσω σύνδεσμο που μπορεί να ανυψώσει 10.468 κιλά και υδραυλικό σύστημα με ταχύτητα ροής έως και 170 λίτρα/λεπτό.
Όλα αυτά στις ίδιες συμπαγείς διαστάσεις με το σημερινό Puma.

 

 

 

Fendt 700 Vario Gen7 "Farm Machine 2023"

 

Η σειρά Fendt 700 Vario Gen7 έχει κερδίσει το πρώτο της βραβείο "Farm Machine 2023" . Το τρακτέρ βραβεύτηκε στην SIMA  στην κατηγορία τρακτέρ 180-280 ίππων.

Εμπνευσμένο από τις ανάγκες και τις ιδέες των πελατών μας και την αξίωσή μας να παράγουμε τις καλύτερες καινοτομίες και τεχνολογίες, το Fendt 700 Vario Gen7 θέτει νέα πρότυπα παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα.
 Τα συγχαρητήρια εδωσε σε όλη την ομάδα της FENDT και  ευχαρίστησε  την ομάδα της Fendt France για τη διοργάνωση μιας εξαιρετικής στάσης στην  sima o Christoph Groeblinghoff Vice President & Chairman of the Board AGCO/Fendt

Η τελετή απονομής των βραβείων  ολοκληρώθηκε και η εκδήλωση συγκέντρωσε τους περισσότερους εκπροσώπους παγκόσμιων κατασκευαστών αλλά και  ΜΜΕ .  Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την DLV, επιβραβεύει τα  πιο καινοτόμα μηχανήματα  και προσφέρει πραγματικό όφελος στους  αγρότες . Χωρίζονται σε 17 κατηγορίες καταμετρήθηκαν 29.000 ψήφοι για να εκλεγεί η  «
Farm Machine 2023» , μεταξύ των 56 υποψηφίων.


Farm Machine 2023
Τα βραβεία Farm Machine 2023 μόλις αποκαλύφθηκαν στην Sima. Απονεμήθηκαν 19 βραβεία, βραβεύτηκαν 17 κατηγορίες μηχανών
 

 

Έδω θα βρείτε τους πλήρεις νικητές του  "Farm Machine 2023"


Maschio Gaspardo Toro IsoTronic
Οι αγρότες που ψήφισαν διαδικτυακά για το Farm Machine 2023

Η Maschio Gaspardo είναι ο πρώτος κατασκευαστής που αποκάλυψε μια περιστροφική σβάρνα Isobus της οποίας τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν τη διατήρηση του εξοπλισμού χάρη στις πληροφορίες που αποστέλλονται από τους αισθητήρες απευθείας στο τερματικό στην καμπίνα. Αυτό είναι το μηχάνημα που έγινε γνωστό από τους αναγνώστες κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ψηφοφορίας.

 

  • 2ο Τρακτέρ XL (πάνω από 280 ίπποι): CASE IH Quadtrac AFS Connect

CASE IH Quadtrac AFS Connect
Το Case IH αναγνωρίζεται για το Quadtrac AFS Connect

Η Case IH λανσάρει την έκδοση AFS connect του τρακτέρ ερπυστριοφόρου Quadtrac. Χάρη στον πίνακα εργαλείων που μπορείτε να συμβουλευτείτε από ένα tablet, ο διαχειριστής λειτουργιών παρακολουθεί τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και γνωρίζει τη θέση GPS των μηχανημάτων του αυτή τη στιγμή.

 

  • 3ο Tractor L (από 180 έως 280 hp): Fendt 700 Vario Gen 7

Fendt 700 Vario Gen7
Μόλις λανσαρίστηκε, το Fendt 700 Vario έγινε λόγος συζήτησης.

Από την παρουσίασή του στο Innov-agri , το Fendt 700 Vario έχει συζητηθεί πολύ, ιδιαίτερα χάρη στις λειτουργίες του Fendt One. Η έβδομη γενιά του τρακτέρ δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη της

  • 4ο Τρακτέρ S (κάτω από 120 ίπποι): Massey Ferguson MF 5S

Massey Ferguson MF 5S
Η τελευταία σειρά 5S της Massey Ferguson απευθύνεται στους αγρότες για την εξαιρετική ορατότητα και την άνεση της καμπίνας.

Πέρυσι, στη Γερμανία, ο μεγάλος του αδερφός, το MF 8S κέρδισε το βραβείο. Αυτή τη φορά, το  Massey Ferguson MF5S , το οποίο είναι πιο χρήστικο τρακτέρ για την κτηνοτροφία, κερδίζει τη μέρα και αποτελεί μέρος του καταλόγου Farm Machine 2023. Εμφάνιση, άνεση και ορατότητα στην καμπίνα...  και  πολλά άλλα επιχειρήματα που έπεισαν την ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή για το βραβείο .

  • 5ο Εξειδικευμένο τρακτέρ: New Holland T4F

New Holland T4F
Ο ειδικός της Νέας Ολλανδίας εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα. (©New Holland)

Αρκεί να πούμε ότι οι Ιταλοί διαπρέπουν σε εξειδικευμένα τρακτέρ ! Απλά πρέπει να βασιστείτε στους υποψηφίους για να καταλάβετε ότι οι ιδιαιτερότητες των χωραφιών της χώρας προσφέρουν ένα ενδιαφέρον όραμα για το τι περιμένουν οι αγρότες. Το νέο T4F από τη New Holland

  • 6ο Θεριζοαλωνιστική μηχανή: Claas Lexion and its Cemos Dialog

Χάρη στο σύστημα Cemos Dialog, η θεριζοαλωνιστική μηχανή προσφέρει ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της σύμφωνα με τις οδηγίες του χειριστή.

Ακόμα κι αν η έκδοση Claas Lexion 2023 δεν έχει σημαντικές τεχνικές καινοτομίες, οι δυνατότητες του Cemos Dialog το καθιστούν προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Για να μην αναφέρουμε τα κέρδη από άποψη απόδοσης και ποιότητας εργασίας. Ο διάλογος με το τερματικό σας για να επιτύχετε τον καλύτερο συμβιβασμό συγκομιδής, οι λειτουργίες ευχαρίστησε εμφανώς τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους.

  • 7ο Θεριζοαλωνιστική μηχανή: John Deere 8000 series

John Deere 8000
Οι κτηνοτροφικές μηχανές John Deere σειράς 8000 και 9000 επωφελούνται από περισσότερη ισχύ για τον περιορισμό της κατανάλωσης κινητήρα. (©John Deere)

Μεγαλύτεροι, ισχυρότεροι κινητήρες για μείωση της ποσότητας καυσίμου που καταναλώνεται, ποιος θα το φανταζόταν; Λοιπόν, οι κατασκευαστές κτηνοτροφικών μηχανών εργάζονται για το θέμα και φαίνεται ότι πράγματι, η προσφορά περισσότερης ισχύος στις μηχανές θέτει τα άλογα σε πιο ευνοϊκή κατάσταση για να καταναλώνουν λιγότερη. Η απόδειξη σε αυτά τα John Deeres της σειράς 8000 και 9000 .

  • 8 Χορτοκοπτικά συγκομιδής: Pöttinger Mergento


 

Το Pöttinger Mergento εγγυάται καθαρή συγκομιδή ανεξάρτητα από τη χορτονομή που συλλέγεται.

Το Pöttinger αυξάνει την παραγωγικότητα των κτηνοτρόφων και της ομάδας τους, αλλά πάνω απ' όλα εγγυάται την ποιότητα της χορτονομής και την καθαρότητά της χάρη στο Mergento , μια τσουγκράνα ζώνης του οποίου το μοντέλο VT9220 έχει πλάτος έως και 9,2 μέτρα. Για να μην αναφέρουμε την άνεση του χειριστή.

  • 9  Χορτοδετικές Πρέσες: Kuhn VBP 7190

Περιτύλιγμα συνδυασμένου χορτοδετικού Kuhn VBP 7190
Το συνδυασμένο περιτύλιγμα χορτοδετικής Kuhn VBP 7190 διασφαλίζει την ευελιξία του εργαλείου.

Στην Kuhn, ο συνδυασμός χορτοδετικής και περιτυλίγματος VBP 7190 προσφέρει στο μηχάνημα ευελιξία. Άχυρο, ή χορτονομή, σπάγγος, μεμβράνη ή δίχτυ, ο αγρότης έχει την επιλογή χωρίς να χρειάζεται πολύς χρόνο κατά την αλλαγή. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, είναι δυνατό να κάνεις σχεδόν τα πάντα!

  • 10 Μηχανήματα Καλλιέργειας: Maschio Gaspardo Toro IsoTronic

Maschio Gaspardo Toro IsoTronic
Η Maschio Gaspardo προσφέρει τη σβάρνα της Toro σε έκδοση Isobus για να ασφαλίσει τον εξοπλισμό εμφανίζοντας βασικές πληροφορίες στον χειριστή απευθείας στο τερματικό του τρακτέρ.

Τόσο οι αγρότες όσο και οι δημοσιογράφοι κέρδισαν την έκδοση Isobus της δύναμης σβάρνας Toro του Maschio Gaspardo . Στο περίπτερο του, ο κατασκευαστής εξέθεσε μία από τις 25 μονάδες της " μαύρης " έκδοσης.

  • 11 Άροτρα: Grégoire Besson Voyager S70

Grégoire Besson Voyager S70 άροτρο
Το νέο άροτρο Voyager S70 του Γάλλου Grégoire Besson ανατρέπει τα πάντα στο πέρασμά του.

Τι μοιάζει περισσότερο με άροτρο παρά με άροτρο που λες! Λοιπόν, φαίνεται ότι αν δούμε την καθαρή τεχνική, υπάρχουν διαφορές. Αυτό είναι αναμφίβολα που εξηγεί τη διάκριση που έλαβε το μοντέλο Voyager S70 από  τον Grégoire Besson .

  • 12 Σπαρτικές: Väderstad Proceed

Vaderstad Proceed
Η Väderstad ανακοινώνει τη χιλιομετρική ακρίβεια με το σπορέα Proceed, επιτρέποντας εξοικονόμηση σπόρων χωρίς να διακυβεύεται η δυνατότητα απόδοσης.

Μην ξεχάσετε να περάσετε από το περίπτερο  Väderstad για να ζήσετε την εμπειρία που κρύβεται μέσα στον σκοτεινό θάλαμο του περιπτέρου. Ατμόσφαιρα νυχτερινού κέντρου μετά την είσοδο στο σκοτάδι; Όπως και να έχει, οι τεχνικές δυνατότητες της σπαρτικής   που ονομάζεται  Proceed  θα μπορούσαν να αφήσουν περισσότερους από έναν ονειροπόλους.

  • 13 Σπαρτικές Μηχανές: Monosem ValoTera Ultimate

Seder Monosem ValoTera Ultimate
Η Ultimate έκδοση του σπόρου ValoTera της Monosem υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια χάρη στην 100% ηλεκτρική κίνηση. (©Monosem)

Όσον αφορά τη σπορά ενός σπόρου, οι παραγωγοί απλών σπόρων δεν ντρέπονται για τίποτα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους συναδέλφους τους. Ο ρυθμός εργασίας των εργαλείων, που από την έλευση της ηλεκτρικής διανομής, συνέχισε να αυξάνεται χωρίς να υποβαθμίζεται η ακρίβεια τοποθέτησης του καθενός από τους σπόρους. Η Monosem το αποδεικνύει με την έκδοση ValoTera Ultimate !


Ψ

εκαστικό Spectre de France Pulvé
Η μπροστινή ράμπα επιστρέφει στην Sima 2022 με το αυτοκινούμενο Spectre που διατίθεται από τη France Pulvé.

Ένα τμήμα του ομίλου Exel Industries που ειδικεύεται στον ψεκασμό, η France Pulvé παρουσιάζει τη συλλογή της με αυτοκινούμενα ψεκαστικά Spectre στη Sima 2022.

Το Spectre  διαθέτει ένα tablet με οθόνη αφής συνδεδεμένο μέσω wifi που επιτρέπει τον έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών από την καμπίνα ή από απόσταση. Μπορεί επίσης να εμφανίζει λειτουργίες GPS. Με εγγύηση 5 ετών, το Spectre S52 έχει σύστημα εντοπισμού ψεκασμού Sniper, εκμεταλλευόμενο τις κάμερες ανίχνευσης που διαθέτει.

Ο όμιλος France Pulvé σηκώνει το πέπλο της τελευταίας ιδέας του αυτοκινούμενου ψεκαστικού . Μόνο μειονέκτημα: το μαύρο του χρώμα που μπορεί να μην παραμείνει έτσι για πολύ καιρό, καθώς το μηχάνημα κυκλοφορεί μερικές φορές σε δύσκολες συνθήκες.

  • 15 Φορτωτάκια-περονοφόρα: Weidemann 1190 E

Weidemann 1190E
Weidemann: Ήδη το 2015, παρήγαγε με επιτυχία πλήρως τα ηλεκτροκίνητα Hoftrac ως στάνταρ. Με το νέο 1190e, η Weidemann προσφέρει επίσης μια έκδοση καμπίνας - ιδανική για χρήση όλο το χρόνο. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt διατίθεται προαιρετικά με τρεις διαφορετικές ονομασίες ισχύος, έτσι ώστε οι χρόνοι λειτουργίας και φόρτισης να μπορούν να συντονιστούν βέλτιστα στις απαιτήσεις εργασίας σας.

Το κύριο πλεονέκτημα της μηχανής: 100% ηλεκτροκινητήρας . Εξοικονόμηση ενέργειας, σιωπή που συνδέεται με τη χρήση, απουσία ρυπογόνων εκπομπών, άνεση χρήστη... στο χειρισμό, οι καθημερινοί κύκλοι θα πρέπει να επιτρέπουν την ανάπτυξη του φορτωτή Weidemann 1190e .

  • 16 Ηλεκρονικά συστήματα- GPS:Το Amazone GPS Scenario Control


 

GPS  από την Amazon
Ο αγρότης καταγράφει κάθε παρέμβαση στο μηχάνημά του, γεωεντοπισμένη ενέργεια, έτσι ώστε να μπορεί να αναπαράγει αυτόματα το σενάριο στα ακόλουθα αποσπάσματα.

Η καταγραφή και ο γεωεντοπισμός κάθε παρέμβασης στο πρώτο πέρασμα του ψεκαστικού... έπρεπε να το σκεφτούν και να γίνει πράξη. Το Amazone GPS Scenario Control επιτρέπει σε έναν υπάλληλο, ακόμη και σε έναν άπειρο, να πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εφαρμογές χάρη στον αυτοματισμό που εκτελεί κάθε βήμα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ελαχιστοποιημένος κίνδυνος λάθους, ενισχυμένη ασφάλεια για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον εξοπλισμό... Συχνά είναι οι πιο απλές ιδέες που είναι οι πιο χρήσιμες σε καθημερινή βάση.

  • 17 Ρομπότ: Lemken/Krone Combined Powers

Ρομπότ έλξης Krone και Lemken Combined Powers
Ο Krone και ο Lemken συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του ρομπότ τους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία τους στο εργαλείο.

Για τις δύο οικογενειακές επιχειρήσεις, που ειδικεύονται στην κατασκευή εργαλείων, η ιδέα είναι απλή. Συγκέντρωση τεχνογνωσίας με σκοπό την ανάπτυξη ενός ρομπότ έλξης λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται το εργαλείο για να εγγυηθεί την ποιότητα της δουλειάς... Η Krone και η Lemken το έχουν κάνει και αποκαλύπτουν τον καρπό της δουλειάς τους στο Sima 2022 : Combined Powers .

  • 18 Μηχανικό βοτάνισμα: Lemken/Steketee SprayHub IC-Weeder

Καλλιεργητής Steketee IC-Weeder και σύστημα HubSpray
Ο συνδυασμός μηχανικού βοτανίσματος και τοπικού ψεκασμού επιτρέπει στο Steketee να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια, μεταξύ των σειρών και μεταξύ των φυτών

Η Steketee ολοκληρώνει το μηχανικό σύστημα βοτανίσματος με εξαιρετικά εντοπισμένο ψεκασμό που διαχειρίζεται το χώρο μεταξύ των φυτών. Οι δύο λύσεις που συνδυάζονται δημιουργούν το SprayHub IC-Weeder και μειώνουν την ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείται χωρίς να αφήνουν πολύ χώρο για τα ζιζάνια. Ένα διαμάντι της τεχνολογίας που θα μπορούσε κάλλιστα να ανταποκριθεί σε τρέχοντα ζητήματα.

  • 19  Βραβείο κριτικής επιτροπής: σειρά Valtra Q

Valtra Q-series
Η σειρά Q της Valtra τράβηξε την προσοχή της κριτικής επιτροπής για την ευελιξία της και τον μάλλον «ανάδοχο γεωργικών εργασιών» προσανατολισμό της.

Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι που απαρτίζουν την κριτική επιτροπή ερωτεύτηκαν το τρακτέρ της σειράς Q της Valtra . Εκτός από την απόδοση της μηχανής, είναι επίσης για να υπογραμμιστεί το πραξικόπημα μάρκετινγκ που επιτυγχάνει ο Φινλανδός δίνοντας ένα διφορούμενο όνομα σε ένα τρακτέρ. Τα αστεία πολλά αλλά αυτό το διάστημα το τρακτέρ μιλάει για αυτόν! Τολμηρό αλλά επιτυχημένο.

Τώρα που αποκαλύφθηκαν οι νικητές, οι νικητές οργανώνονται έτσι ώστε το λογότυπο του διαγωνισμού να κάθεται στις μηχανές τους αύριο το πρωί στα εγκαίνια της έκθεσης!

 

   Δείτε  περισσότερες φωτογραφίες από την SIMA 2022  Εδώ

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις