Νέα τεχνολογία εφαρμογών δοκιμάζουν οι αγρότες

Η εφαρμογή προϊόντων προστασίας καλλιεργειών γίνεται πιο ακριβής καθώς οι αγρότες στοχεύουν σε τρόπους ενίσχυσης της ακριβείας χρήσης αυτών των εργαλείων. Μια νέα προσέγγιση είναι το σύστημα με βάση τα φυσίγγια SIMPAS που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και για το 2020, χρησιμοποιήθηκε σε εκμεταλλεύσεις για ορισμένες δοκιμές εντός του χώρου. Με βάση την τεχνολογία από τον προγραμματιστή Amvac, το σύστημα SIMPAS (Smart Integrated Multi-Product Prescription Application System) προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα αγροτών και εμπόρων.

«Αυτό που μας ενδιέφερε ως λιανοπωλητής είναι η επιτακτική τοποθέτηση χημικών ουσιών σε όλο τον τομέα», λέει ο Harlan Asmus, πρόεδρος και συνιδιοκτήτης της Asmus Farm Supply, Rake, Iowa. «Αυτός είναι ένας πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος αντιμετώπισης της πρόκλησης.»

Το σύστημα SIMPAS χρησιμοποιεί έως και τρία φυσίγγια ή / και υγρά φυσίγγια ανά σειρά για την παροχή προϊόντων προστασίας καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων των νηματοκτόνων, μυκητοκτόνων και εντομοκτόνων in-furrow, καθώς και προϊόντων θρεπτικών συστατικών καλλιέργειας - ανάλογα με το τι χρειάζεται. Ο Harlan εξηγεί ότι το σύστημα SIMPAS επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας και πέραν του καλαμποκιού, όπου χρησιμοποιείται παραδοσιακά το σύστημα SmartBox της Amvac.

Προσθέτει η Amy Asmus, συνιδιοκτήτρια της Asmus Farm Supply: «Το σύστημα SmartBox σάς επέτρεψε να εφαρμόζετε μόνο ένα προϊόν κάθε φορά και το σύστημα SIMPAS μπορεί να εφαρμόσει συνδυασμό έως και τριών in-furrow. Και έχει περίπου το ίδιο βάρος με το SmartBox, αλλά παίρνετε τρεις φορές το χτύπημα για τα χρήματα σας.» Τόσο ο Harlan όσο και η Amy είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι καλλιεργειών.

Η προστιθέμενη απόδοση της επένδυσης είναι η μοναδική ευκαιρία πολλών προϊόντων με το SIMPAS. Η Amy προσθέτει ότι οι θεραπείες σπόρων έχουν προχωρήσει πολύ στην αγορά, αλλά υπάρχει μόνο τόσο πολύ προϊόν που μπορείτε να βάλετε σε έναν ξεχωριστό σπόρο. «Αυτό μπορεί να βγάλει μερικά προϊόντα από το σπόρο και να τα βάλει στο αυλάκι. Είναι κάτι συναρπαστικό », λέει.

Ο συνδυασμός εργαλείων in-furrow που εφαρμόζονται ακριβώς όπου απαιτείται συμπληρώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας σπόρων μπορεί να δώσει στους αγρότες περισσότερες επιλογές επίσης την άνοιξη. Προς το παρόν, τα προϊόντα στο σύστημα προέρχονται από την Amvac, αλλά ο Harlan προσθέτει ότι είναι πιθανό να συμπεριληφθούν τελικά και άλλες εταιρείες με διαμορφώσεις προσαρμοσμένες στο σύστημα.

Το σύστημα είναι εγκατεστημένο σε κάθε σειρά του καλλιεργητή. Ο Eitzmann εξηγεί ότι εάν ένας αγρότης είχε το σύστημα SmartBox, το αφαιρεί - και το αποτύπωμα του SIMPAS είναι το ίδιο. Οι Wegner Farms κοντά στο Wells, Minn., έβαλαν το σύστημα στον καλλιεργητή τους John Deere.

Ο Eitzmann εξηγεί ότι ο Wegner είχε ήδη αγκύλες SmartBox στο μηχάνημα. «Το έλκηθρο SIMPAS ταιριάζει σε αυτές τις αγκύλες. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να προσθέσουμε την καλωδίωση για να τρέξουμε από τον φυτευτή », σημειώνει. "Είναι σχετικά εύκολο να προσθέσετε σε έναν καλλιεργητή που είχε ένα υπάρχον σύστημα SmartBox."

Τα καλά νέα είναι ότι τα ηλεκτρονικά και τα χειριστήρια του συστήματος είναι συμβατά με ISOBUS, πράγμα που σημαίνει ότι η υπάρχουσα οθόνη John Deere 2630 ή Generation 4 ή η οθόνη Case IH AFS700, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του συστήματος.

Ο Harlan λέει ότι οι μέρες του εύκολου έλεγχου των ζιζανίων, των εντόμων και των ασθενειών έχουν τελειώσει. «Δεν πρόκειται να γίνει λιγότερο περίπλοκο. Η επιπλοκή είναι εδώ για να μείνει, αλλά με την επιπλοκή έρχεται η ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα », λέει. «Αυτή είναι μια βιώσιμη ιδέα της εφαρμογής φυτοφαρμάκων και θρεπτικών συστατικών στα φυτά όπου χρειάζονται και όχι εκεί που δεν είναι».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις