Ενίσχυση της Γεωργικής Ασφάλισης με τη χρήση δεδομένων δορυφορικής τηλεπισκόπησης
BEACON

Το BEACON αξιοποιώντας τα δεδομένα δορυφορικής τηλεπισκόπησης, προσφέρει στις ασφαλιστικές εταιρίες τη δυνατότητα να ελέγχουν από απόσταση, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και να επαληθεύουν τη συμμόρφωση του πελάτη και τις σχετικές συμβατικές υποχρεώσεις (έγκαιρη πληρωμή ασφάλιστρου, αναφορά αλλαγών στις προγραμματισμένες εκτάσεις, συμμόρφωση με προτεινόμενα μέτρα μείωσης κ.λπ.) υποστηρίζοντάς τους να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των επιτόπιων επισκέψεων.

Οι προηγμένες υπηρεσίες του BEACON διακρίνονται σε 5 κατηγορίες.

  • Παρακολούθηση καλλιεργειών

Η παρακολούθηση καλλιεργειών χρησιμοποιώντας μοντέλα ανάπτυξης μαζί με δεδομένα τηλεπισκόπησης και μετεωρολογίας, παρέχει στοιχεία σχετικά με την επικείμενη συγκομιδή και την απόδοση της.

  • Υπολογιστής Εκτίμησης Ζημιών

Ο Υπολογιστής Ζημιών βοηθάει τις εταιρίες Γεωργικών Ασφαλίσεων να εκτιμήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα ποσά των αποζημιώσεων. Επιτρέπει να υπολογιστεί η απώλεια (σε ποσοτικές και χρηματικές αξίες) βάσει εκτιμήσεων στην απόδοση ανά καλλιεργητική περίοδο, με τη χρήση δεδομένων τηλεπισκόπησης και κλιματικών δεδομένων.

  • Πιθανότητες Καιρικών Κινδύνων

Οι Πιθανότητες Καιρικών Κινδύνων παρέχουν χάρτες πιθανοτήτων για την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων και την εκτίμηση των πιθανών συνεπειών.

  • Πρόγνωση Ζημιών - Έγκαιρη Προειδοποίηση

Η υπηρεσία παρέχει ειδοποιήσεις μετεωρολογικών συμβάντων. Έτσι οι ασφαλιστικές εταιρίες, μπορούν να προωθούν τις ειδοποιήσεις αλλά και προτεινόμενα μέτρα πρόληψης κινδύνου στους αγρότες.

  • Εργαλείο κατά της απάτης

Το εργαλείο αυτό επιτρέπει στις εταιρίες Γεωργικών Ασφαλίσεων να ελέγχουν αυτόματα τη νομιμότητα του αιτήματος που υποβλήθηκε (αν πράγματι συμβαίνει ένα γεγονός ή/και ζημιά σε ασφαλισμένο αγροτεμάχιο) και απομακρυσμένα (χρησιμοποιώντας εικόνες τηλεπισκόπησης) να επαληθεύουν την τήρηση των συμβολαίων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις