Επένδυση 131 εκατ. λίρες για την ανάπτυξη κάθετων αγροκτημάτων

Μια εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας έχει συγκεντρώσει 131 εκατομμύρια £ κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ως μέρος ενός σχεδίου για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου αστικού κατακόρυφου αγροτικού δικτύου στον κόσμο.

Η νέα έγχυση κεφαλαίου αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση της αστικής αγροτικής επιχείρησης Infarm σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια (231 εκατομμύρια λίρες).

Η γερμανική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2013, λέει ότι υπογραμμίζει την όρεξη των καταναλωτών για μια νέα προσέγγιση στην αειφόρο και τοπική παραγωγή τροφίμων μετά την κρίση του Covid-19.

Μέχρι το 2025, το δίκτυο καλλιέργειάς του αναμένεται να φτάσει περισσότερα από 5.000.000 τετραγωνικά πόδια για να γίνει το μεγαλύτερο κατανεμημένο αγροτικό δίκτυο στον κόσμο.

Τώρα η Infarm παρουσίασε μια νέα επένδυση ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων (131 εκατομμύρια λίρες) που συγκεντρώθηκε στο πρώτο κλείσιμο ενός γύρου χρηματοδότησης της Σειράς Γ, η οποία αναμένεται να φτάσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια (154 εκατομμύρια £).

Ο πρώτος γύρος περιλάμβανε τη συμμετοχή επενδυτών Hanaco, Bonnier, Haniel και Latitude και υποστηρίχθηκε από τους υπάρχοντες επενδυτές Infarm Atomico, TriplePoint Capital, Mons Capital και Astanor Ventures.

Σύμφωνα με την Infarm, η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την εμβάθυνση της περιφερειακής διείσδυσης του παγκόσμιου αγροτικού δικτύου και την πλήρη ανάπτυξη της νέας γενιάς κάθετων αγροτικών εκμεταλλεύσεων που συνδέονται με σύννεφο.

Οι εκμεταλλεύσεις είναι ικανές να παράγουν ισοδύναμα καλλιέργειας στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης, λέει η γεωργική εταιρεία.

Προσθέτει ότι, λόγω της ολοκλήρωσης της προηγμένης μηχανικής, οι εκμεταλλεύσεις θα εξοικονομήσουν εργασία, γη, νερό, ενέργεια και μίλια τροφίμων.

Ο Erez Galonska, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Infarm δήλωσε: «Η πανδημία έδωσε παγκόσμιο προσκήνιο στις επείγουσες γεωργικές και οικολογικές προκλήσεις της εποχής μας.

«Καθώς φτάνουμε στα 5.000.000 τετραγωνικά πόδια σε αγροτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία έως το 2025, αυτή η επένδυση θα μας βοηθήσει να κάνουμε έναν πραγματικά παγκόσμιο αντίκτυπο μέσω του δικτύου μας.»

Η Infarm λειτουργεί επί του παρόντος σε 10 χώρες και 30 πόλεις παγκοσμίως.

Τους τελευταίους 12 μήνες, έχει δημιουργήσει νέες συνεργασίες με μεγάλους λιανοπωλητές όπως οι Aldi, Mark's και Spencer και Selfridges.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις