Η Bayer εγκαινιάζει μια δοκιμαστική εκτόξευση μεγάλης κλίμακας για νέες ποικιλίες τομάτας

Οι δοκιμές, που ξεκινούν στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Μεξικό, θα στοχεύουν δύο ποικιλίες τομάτας Ρομά που παρουσιάζουν ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα του ToBRFV / Η ανάπτυξη αυτών των ποικιλιών ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της Bayer να παρέχει σπόρους φρούτων και λαχανικών από τις μάρκες Seminis και De Ruiter που βοηθούν τους καλλιεργητές να καταπολεμήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κάθε σεζόν.

Η Bayer ανακοίνωσε σήμερα τις τελικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας για τις ντομάτες τύπου Ρομά για να βοηθήσουν τους καλλιεργητές να αντιμετωπίσουν τον ιό των καρπών με ρακοζάχα (ToBRFV) Οι δοκιμές, που ξεκινούν αργότερα αυτόν τον μήνα στο Μεξικό, θα περιλαμβάνουν δύο ποικιλίες ντομάτας τύπου Ρομά που ισχυρίζονται ότι η Ενδιάμεση Αντίσταση (IR) στο ToBRFV. Ο τύπος του IR Bayer που έχει δει σε αυτές τις ποικιλίες αναφέρεται συνήθως ως «φορέας χωρίς συμπτώματα», όπου, παρά την παρουσία σωματιδίων ιού, η καλλιέργεια μπορεί να εμφανίσει ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα του ιού στο φύλλο ή / και στον καρπό εάν η καλλιέργεια μολύνεται από τον ιό. Η προσθήκη του ToBRFV στη λίστα παθογόνων για την ντομάτα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σπόρων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το ToBRFV παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2014 και εξαπλώθηκε γρήγορα σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Αυτή η ιογενής ασθένεια που επηρεάζει τα φυτά τομάτας αποτελεί πρόκληση για τη βιομηχανία, καθώς μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα μέσω πολλών φορέων, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων και εξοπλισμού καλλιέργειας, των χεριών των εργαζομένων, των φυτών, του νερού, του εδάφους και των ανθρώπων.

«Το ToBRFV μπορεί να καταστρέψει γρήγορα τις καλλιέργειες ντομάτας, οπότε η Bayer εργάστηκε για να αναπτύξει ένα προϊόν για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να το καταπολεμήσουν», δήλωσε ο JD Rossouw, επικεφαλής της Ε & Α σπόρων λαχανικών της Bayer. «Η Bayer αξιοποίησε τις παγκόσμιες διαλειτουργικές ομάδες μας και τον εκτεταμένο αγωγό έρευνας και ανάπτυξης για να προσφέρει μια λύση σχεδιασμένη για να διευκολύνει τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές. Η έρευνά μας συνεχίζεται σε πολλά είδη ντομάτας με στόχο να φέρει περαιτέρω καινοτόμο αντίσταση στους καλλιεργητές το συντομότερο δυνατό.

Μετά τις δοκιμές, η Bayer αναμένει ότι τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για εμπορική πώληση στο Μεξικό το 2021, και θα ακολουθήσουν αργότερα προσφορές σε άλλες σημαντικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα αντίστασης ToBRFV αποτελεί μέρος της εταιρικής δέσμευσης της Bayer στο Health for All, Hunger for None. Συμπληρώνει το πρόγραμμα SHIELD της εταιρείας, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την παροχή καθαρών σπόρων κάθε εποχή σε καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 10 χρόνια, η εστίαση του SHIELD ήταν στην πρόληψη, την ανίχνευση και την εξάλειψη των παθογόνων στα δικά μας εργοστάσια παραγωγής και επεξεργασίας Bayer, καθώς και σε τρίτους ιστότοπους παραγωγής και επεξεργασίας για τις μάρκες Seminis και De Ruiter.

Το πρόγραμμα SHIELD συνεχίζει να ενσωματώνει κορυφαίες πρακτικές στην αγορά στην παραγωγή και την προμήθεια σπόρων. Εκτός από τα αυστηρά πρωτόκολλα παραγωγής που ισχύουν ανεξάρτητα από το αναπτυσσόμενο περιβάλλον (ανοιχτό πεδίο, θερμοκήπιο ή θερμοκήπιο), η Bayer έχει πάντα, και θα συνεχίσει να εφαρμόζει, αυστηρά μέτρα δοκιμών σε συμφωνία με τις οδηγίες της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Υγείας Σπόρων (ISHI) τυχόν ισχύοντες νόμους, που περιλαμβάνουν τον έλεγχο των σπόρων μας για την παρουσία του ToBRFV πριν αποσταλεί στους πελάτες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις