Έξυπνη γεωργία: Οι 15 καλύτερες εφαρμογές για το 2021
Έξυπνη γεωργία: Οι 15 καλύτερες εφαρμογές για το 2021

Η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της οικονομικής προόδου στις αγροτικές περιοχές, εξασφαλίζοντας την καταλληλότερη ανταπόκριση στις νέες προκλήσεις.

Η σύνδεση της τεχνολογίας με τη γεωργία ήδη έχει δρομολογηθεί από το 2010. Ωστόσο, τότε οι εφαρμογές για κινητά απλώς έβγαζαν την επιφάνεια σε ψηφιακές δυνατότητες εκείνη την εποχή. Εάν κάνετε μια σύγκριση μεταξύ των γεωργικών εφαρμογών που κυκλοφορούν σήμερα έναντι εκείνων που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, η διαφορά είναι μνημειακή. Η πλειονότητα των εφαρμογών του 2010 με έμφαση στην τήρηση αρχείων φαίνονται σχεδόν αρχαϊκές σε σύγκριση με τις εφαρμογές του σήμερα.

Σήμερα, τεχνολογίες όπως το IOT, η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχουν μεταφέρει τις εφαρμογές σε ένα άλλο επίπεδο, όπου τα πάντα επικεντρώνονται στην παροχή στους χρήστες ενεργών πληροφοριών. Οι προγραμματιστές εφαρμογών συνεχίζουν να καινοτομούν νέους τρόπους για την επίλυση προβλημάτων, την αύξηση της διαθεσιμότητας γνώσεων και τη σύνδεση επιχειρήσεων με πελάτες. Επιπλέον, υπάρχουν νέες εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν βοηθήσει τους εμπόρους λιανικής να αυξήσουν τις πωλήσεις τους εκθετικά.

«Η ασφάλεια καθίσταται όλο και πιο σημαντική σε κάθε πτυχή της ψηφιακής μας ζωής», δηλώνει ο Reinder Prins, Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ της Agworld. «Η τεχνολογία ασφαλούς σύνδεσης όπως το AuthO ή άλλοι πάροχοι SSO κινούνται πλέον στη λογική του «πρέπει να το έχουμε» αντί για του «ωραίο θα ήταν να είχαμε» για όλες τις γεωργικές εφαρμογές. Οι βελτιωμένες δυνατότητες ανάλυσης είναι ένας άλλος τομέας που αποκτά μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη εφαρμογών, προσθέτει ο Prins.

«... οι εφαρμογές για κινητά σχεδιάζονται όλο και περισσότερο για να ενσωματώνονται σε εξειδικευμένες πλατφόρμες αναλυτικών στοιχείων που μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες στοιχεία κατά παραγγελία σε κινητές συσκευές».

«Ένα από τα κύρια νέα χαρακτηριστικά του Agworld που ήταν σημαντικό για τους χρήστες μας το 2020 είναι η ενοποίηση μεταξύ Agworld και Microsoft Power BI. Αντί να βασίζεται σε στατικές αναφορές, η ενσωμάτωση του Microsoft Power BI επιτρέπει τώρα στους χρήστες του Agworld να δημιουργούν πίνακες ελέγχου με εκείνα τα στατιστικά στοιχεία που είναι σημαντικά για αυτούς. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ενσωματώσουν υπάρχοντα δεδομένα από άλλα συστήματα στους πίνακες ελέγχου τους, αξιοποιώντας το Power BI όσο το δυνατόν περισσότερο».

Η ενοποίηση αναμένεται επίσης να διαδραματίσει ρόλο στην ανάπτυξη γεωργικών εφαρμογών. «Όταν η Climate Corp. και άλλοι μεγάλοι παίκτες προσφέρουν τις πλατφόρμες τους δωρεάν, δυσκολεύει ορισμένες ανταγωνιστικές πλατφόρμες λογισμικού», λέει ο Liron Brish, Διευθύνων Σύμβουλος της Farm Dog. «Πιστεύω ότι η συλλογή μερικών από αυτά θα παράγει μερικές απίστευτες προσφορές για καλλιεργητές και γεωπόνους».

Εξάλλου, «πριν από τρία χρόνια, πολλοί προγραμματιστές εφαρμογών προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν τον γεωπόνο. Η βιομηχανία έχει ξυπνήσει και συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται για την αντικατάσταση του γεωπόνου, αλλά για την ενδυνάμωσή του. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται λύσεις για τον ικανό, μεθοδικό καλλιεργητή / γεωπόνο.

Η λίστες με τις top 15 νέες και ενημερωμένες εφαρμογές για τη γεωργία το 2021

  1. FarmVisionAI (New) -->Το FarmVisionAI από το Illumitex χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης με υπολογιστή για να εντοπίζει προβλήματα υγείας των φυτών σε πραγματικό χρόνο.
  2. CommoditAg (New) -->Η εφαρμογή CommoditAg παρέχει την ευκαιρία στους γεωργούς παραγωγούς και τους αγρότες να ερευνήσουν και να παραγγείλουν προϊόντα οποτεδήποτε, οπουδήποτε με τις κινητές συσκευές τους.
  3. SupPlant DSS App (New) -- >Το SupPlant, μια λύση λογισμικού λογισμικού ακριβείας, ξεκίνησε μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους αγρότες να ελέγχουν τον προϋπολογισμό τους για το νερό, να ενημερώνονται για ακραίες καιρικές συνθήκες στα οικόπεδά τους και να παρακολουθούν τις καλλιέργειές τους από όπου κι αν βρίσκονται.
  4. AgButler (New) -->Το AgButler είναι ένας νέος τρόπος πρόσληψης υψηλής ποιότητας, κατ 'απαίτηση εργασίας για το αγρόκτημα ή το αγρόκτημά σας.
  5. FarmQA Scouting (New) -->Το FarmQA Scouting είναι ο ψηφιακός σας βοηθός αγρονομίας για τον εντοπισμό καλλιεργειών και χωραφιών.
  6. Skippy Scout (New) --> Το Skippy Scout είναι μια εφαρμογή iOS που θα πετάξει ένα drone για να αναζητήσει καλλιέργειες για εσάς.
  7. HedgeCommand (New) -->Το HedgeCommand από το Farmers Business Network είναι ένα σύστημα μάρκετινγκ σιτηρών που χρησιμοποιεί την επιστήμη δεδομένων και την οικονομική ανάλυση για τη δημιουργία εξατομικευμένων προτάσεων τιμολόγησης για τα μέλη.
  8. John Deere MyOperations --> Το John Deere MyOperations (το οποίο τώρα ονομάζεται Operations Center Mobile) μεταφέρει την απομακρυσμένη διαχείριση των λειτουργιών και του εξοπλισμού πεδίου στο επόμενο επίπεδο. Η εφαρμογή συνδέεται με το John Deere Operations Center, επιτρέποντάς σας να αξιολογήσετε την αναμενόμενη έναντι της πραγματικής απόδοσης της εκτέλεσης εργασίας και της χρήσης μηχανών.
  9. AgWorld --> Η εφαρμογή επιτρέπει στους καλλιεργητές, τους συμβούλους καλλιεργειών, το προσωπικό της φάρμας, τους ειδικούς ακριβείας και τους διαχειριστές λειτουργίας να λειτουργούν πραγματικά ως ένα. Η διαχείριση εγγράφων της Agworld, τα εργαλεία συλλογής δεδομένων, οι χάρτες αγροτεμαχίων, η βιβλιοθήκη ετικετών και SDS και τα εργαλεία επικοινωνίας βελτιώνουν τη ροή εργασίας σας και αυξάνουν την αποδοτικότητα της παραγωγής σας.
  10. Farm Dog --> Το Farm Dog είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης παρασίτων και ασθενειών από άκρη σε άκρη που σας εξοικονομεί χρόνο ενώ αναζητάτε στο πεδίο, βελτιώνει την επικοινωνία σας με την ομάδα σας και δημιουργεί ένα ψηφιακό αρχείο των δραστηριοτήτων σας.
  11. AgriSync --> Το AgriSync επιτρέπει στους αγρότες και τους συμβούλους να συνδέονται και να επιλύουν ζητήματα υποστήριξης στο αγρόκτημα σε πραγαμτικό χρόνο.
  12. CropX Adaptive Irrigation App --> Βελτιστοποιήστε και αυτοματοποιήστε τη φάρμα σας χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα για να ενσωματώσετε δεδομένα τόσο από πάνω όσο και από το έδαφος Η πλατφόρμα cloud της CropX εκτελεί δεδομένα από τους αισθητήρες εδάφους που είναι ενσωματωμένα σε πολλαπλά επίπεδα, για να παρέχει τις καλύτερες πληροφορίες σχετικά με το πότε, πού και πόσο πρέπει να αρδεύεται και να γονιμοποιείται το χωράφι και το καλύτερο σχέδιο προστασίας καλλιέργειας που πρέπει να ακολουθήσετε.
  13. Εφαρμογή Pioneer Seeds --> Η Pioneer έχει ενοποιήσει τη σειρά ψηφιακών εργαλείων της σε μία εφαρμογή - την εφαρμογή Pioneer Seeds που επιτρέπει στους πελάτες της και στους συμβούλους σπόρων τους να συνδέονται και να λαμβάνουν ενημερωμένες αγρονομικές αποφάσεις βάσει δεδομένων και να μεγιστοποιούν την απόδοση των προϊόντων, όλα από ένα μέρος.
  14. myRanch --> Η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης της Ranch Systems στις φορητές συσκευές σας. Η χρήση της επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν απομακρυσμένα τις περιβαλλοντικές συνθήκες και να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τους τόπους παραγωγής καλλιεργειών ή τα συστήματα διαχείρισης νερού.
  15. Crop Nutrient Advisor -->Η εφαρμογή για κινητά της Nutrient Technologies Crop Nutrient Advisor επιτρέπει στους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων να εντοπίζουν άμεσα τις ελλείψεις θρεπτικών συστατικών των καλλιεργειών. λάβετε προτάσεις προϊόντων ελέγξτε τη συμβατότητα του δοχείου ψεκασμού. λήψη ετικέτας και SDS. κι αλλα.

Πηγή: croplife.com

 

 


 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις