Τα Drones προσφέρουν μια νέα προσέγγιση στην καταπολέμηση των ζιζανίων

Καθώς οι αγρότες παλεύουν με την αυξημένη αντοχή των ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα, οι νέες τεχνικές διαχείρισης προσφέρουν σύγχρονους τρόπους για την καταπολέμηση των ζιζανίων. Οι γρήγορες βελτιώσεις στην τεχνολογία των drone επέτρεψαν στους αγρότες να «επιτεθούν» σε ζιζάνια ανθεκτικά στα ζιζανιοκτόνα από τον ουρανό.

Η οπτική από ψηλά μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να κατανοήσουν καλύτερα τα χωράφια τους, αποκτώντας εναέριες όψεις της τοπογραφίας. Αυτό τους βοηθά να εντοπίσουν τις τοποθεσίες ζιζανίων και τις αντιμετωπίσουν.

Οι φάρμες όλων των μεγεθών και τοποθεσιών θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες αυτόνομης ανίχνευσης που μπορεί να προσφέρουν τα drones.

Ο σχεδιασμός ενός drone ενισχύει επίσης την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής σε σύγκριση με μεγαλύτερα αντίστοιχα. Οι έλικες οδηγούν φυσικά τα προϊόντα πιο βαθιά στο θόλο του φυτού, επιτρέποντας στα ζιζανιοκτόνα και τα μυκητοκτόνα να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Περιορισμοί

Τα drones μπορούν να είναι μια χρήσιμη προσθήκη στα προγράμματα διαχείρισης ζιζανίων, αλλά η τεχνολογία δεν είναι ακόμη τέλεια.

Όπως πολλά πράγματα στη γεωργία, ο καιρός θα υπαγορεύσει πότε τα drones μπορούν να κάνουν εφαρμογές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εφαρμογές drone θα μπορούσαν να επιτρέψουν πιο έγκαιρες εφαρμογές στις κατάλληλες συνθήκες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις