Bayer: Την επόμενη σεζόν η κυκλοφορία του καλαμποκιού μικρού αναστήματος
Bayer: Καλαμπόκι μικρού αναστήματος

Τα φαινόμενα ανέμου επηρεάζουν τις καλλιέργειες καλαμποκιού ανά τον κόσμο. Η Bayer Crop Science δημιούργησε καλαμπόκι μικρού αναστήματος, το οποίο ξεκίνησε στα ερευνητικά αγροκτήματα της εταιρίας στο Μεξικό. Αυτή η έκδοση του μικρού αναστήματος καλαμποκιού μπορεί να μην έχει την ακριβή απόδοση όπως η έκδοση βιοτεχνολογίας μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά.

Αυτή η νέα έκδοση έχει κάποιες διαφορές από την έκδοση βιοτεχνολογίας, κυρίως όταν πρόκειται για την απόσταση μεταξύ των φύλλων. «Το μέγεθος και η αρχιτεκτονική των φύλλων είναι βασικά ίδια με τα σημερινά υβρίδια. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα για το φυτό και πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα οφέλη από αυτά που γνωρίζουμε επί του παρόντος», λέει ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Bayer Crop Science, Bob Reiter.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η δομή του φυτού είναι βασικά η ίδια και δεν επηρεάζει τη φωτοσύνθεσή του. Λέει επίσης ότι οι δυνατότητες προστιθέμενης αξίας των μικρότερων φυτών για ενσίρωση ζωοτροφών για βοοειδή θα είναι το ίδιο, καθώς ο αριθμός των στάχυων και των φύλλων είναι βασικά ο ίδιος με το σημερινό καλαμπόκι.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο των ψηφιακών οικοσυστημάτων της Bayer Crop Science, Kelly Gillespie ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το μεγαλύτερο ριζικό σύστημα του καλαμποκιού αυτού, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη των ριζών προς την υγρασία αλλά λιγότερη απόσταση για τις ρίζες για να αντλήσουν την υγρασία. «Πιστεύουμε ότι αυτό το καλαμπόκι θα μπορούσε να έχει οφέλη από την ξηρασία, αλλά θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς μας στην παραγωγικότητα για να κάνουμε το μικρόσωμο καλαμπόκι πιο ανθεκτικό στο στρες», λέει ο Reiter. «Αν έχουμε ένα υγιές, δυνατό φυτό, θα τα πάει καλύτερα όταν είμαστε υπό πίεση».

Τέλος, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για αυτή την ποικιλία καλαμποκιού είναι η δυνατότητα  με την χρήση ενός ψεκασμού υψηλής καθαρότητας για την αντιμετώπιση της πίεσης ζιζανίων, εντόμων και ασθενειών εφαρμόζοντας τα φυτοφάρμακα,  η τα εντομοκτόνα ή τα αναλογα  μυκητοκτόνα με πιο ακριβή χρονισμό. Ο Gillespie λέει ότι αυτό το καλαμπόκι έχει στοχευμένο ύψος μικρότερο από 7 πόδια, σε σύγκριση με τα 9 έως 12 πόδια ενός παραδοσιακού υβριδίου καλαμποκιού, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση ενός ψεκαστήρα υψηλής

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις