Άμπου Ντάμπι: Ένα αποτυχημένο έργο δενδροφύτευσης στην έρημο

James Godfrey-Faussett  Wild Urban Spaces and SUGi. Specialising in the Miyawaki Method of afforestation.

Αυτή η μάλλον θλιβερή φωτογραφία δείχνει ένα αποτυχημένο έργο δενδροφύτευσης στην έρημο του Άμπου Ντάμπι. Αυτή η μονοκαλλιέργεια δενδρυλλίων πέθανε όταν η άρδευση απέτυχε και πέρασε απαρατήρητη.
Το να προσπαθούμε να βάλουμε τα λάθος είδη στο λάθος περιβάλλον στη λάθος φάση της διαδοχής καταλήγει πάντα σε αποτυχία, καθώς πολεμάμε τη φύση αντί να προσπαθούμε να συνεργαστούμε, να ευθυγραμμίσουμε και να κινηθούμε μέσω της διαδοχής.


Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι πράσινοι θάμνοι που σχηματίζονται με φυσικό τρόπο - ίσως λόγω της επαρκούς σκιάς των νεκρών πλέον δέντρων.

Αυτοί ανήκουν στην οικογένεια των χινοπόδων που περιλαμβάνει το tumbleweed και την άγρια κινόα και έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των χιλιετιών για να πετύχουν σε αυτό το σκληρό περιβάλλον της ερήμου και τις συνθήκες υψηλής αλατότητας. Ο ιδανικός τους ρόλος είναι ως αποικιστής, για να καλύψουν το έδαφος, να αρχίσουν να δημιουργούν άνθρακα και να επιτρέψουν την ανάπτυξη της ζωής.
Τα αυτόχθονα χινοπόδια δεν φυτεύτηκαν αλλά εγκαταστάθηκαν με φυσικό τρόπο. Πιθανώς μέσω μιας αδρανούς τράπεζας σπόρων στο έδαφος και παρά τις συνθήκες. Η παρατήρηση του τι αναπτύσσεται τοπικά και των συνθηκών που επιτρέπουν αυτή την ανάπτυξη είναι τα βασικά πρώτα βήματα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις