Εφαρμογή σε drone καταπολεμά το ακάρεο της αράχνης στις ιταλικές ντομάτες

Η Ιταλία παράγει περισσότερες ντομάτες από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Koppert διαδραματίζει αυξανόμενο ρόλο στη βιολογική καταπολέμηση των επιβλαβών ακάρεων της αράχνης σε αυτή τη σημαντική καλλιέργεια. 

Μετά την επιτυχή εφαρμογή του Spidex σε τομάτες θερμοκηπίου, τα drones χρησιμοποιούνται τώρα για την αποτελεσματική διανομή αυτού του φυσικού εχθρού των αραχνών ακάρεων - του αρπακτικού ακάρεως Phytoseiulus persimilis - σε μεγάλες υπαίθριες εκτάσεις με καλά αποτελέσματα.

«Η βιολογική λύση της Koppert, το Spidex, είχε αρχικά εισαχθεί στους Ιταλούς καλλιεργητές τομάτας θερμοκηπίου τη δεκαετία του '90, οπότε ήταν ένα μικρό βήμα να τους πείσουμε να εφαρμόσουν την ίδια λύση σε μεγαλύτερες υπαίθριες καλλιέργειες», λέει ο ειδικός της Koppert Ιταλίας για την αγορά και την ανάπτυξη προϊόντων, Francesco Bourlot. 

«Λόγω της αυξανόμενης πίεσης του ακάρεως της αράχνης στις τομάτες από τότε και της απαγόρευσης πολλών χημικών φυτοφαρμάκων, αρχίσαμε να κυκλοφορούμε αυτή τη φυσική λύση μέσω drones στον αγρό το 2019. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, εφαρμόζαμε το Spidex σε περίπου 500 εκτάρια υπαίθριας τομάτας με καλά αποτελέσματα».

Στην Ιταλία υπάρχουν περίπου 7.000 εκτάρια ντομάτας θερμοκηπίου και 70.000 εκτάρια ντομάτας που καλλιεργούνται σε υπαίθριους αγρούς για σκοπούς επεξεργασίας. «Το ακάρεο της αράχνης είναι το κύριο πρόβλημα σε πολλές περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην παραγωγή τομάτας επεξεργασίας», επισημαίνει ο Francesco Bourlot.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις