Syngenta και Phytobiomes Alliance συνεργάζονται για να κάνουν τη γεωργία πιο βιώσιμη

Η Syngenta, παγκόσμιος ηγέτης στη γεωργική καινοτομία, έχει γίνει χορηγός της International Alliance for Phytobiomes Research, ενισχύοντας μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και της βιομηχανίας με στόχο την προώθηση της θεμελιώδης επιστήμης για την επιτάχυνση της βιώσιμης γεωργίας.

 

Το Phytobiome είναι ένας συλλογικός όρος για τα φυτά σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον ανάπτυξης, π.χ. έδαφος, και τις σύνθετες αλληλεπιδράσεις που επηρεάζονται από μικρόβια, θρεπτικά συστατικά, ζώα, κλίμα, καιρικές συνθήκες και πρακτικές διαχείρισης. Αυτό το περίπλοκο και δυναμικό οικοσύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και τη λειτουργία των καλλιεργειών, επηρεάζοντας την ανάπτυξή τους και τη συνολική ευημερία τους.

Οι αλληλεπιδράσεις μέσα στο φυτόβιωμα είναι εξαιρετικά περίπλοκες, με μεγάλο μέρος τους να έχει ακόμη πλήρως κατανοηθεί. Μέσω της συνεργασίας της με τη Συμμαχία Phytobiomes, η Syngenta θα συμβάλει στη διεθνή έρευνα για την κατανόηση των αλληλεπιδράσεων των διαφορετικών συστατικών του φυτοβιώματος. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη διασφάλιση βιώσιμης επισιτιστικής ασφάλειας για έναν αυξανόμενο πληθυσμό τις επόμενες δεκαετίες.

Σε μια βασική πτυχή αυτής της συνεργασίας, η Syngenta θα ηγηθεί μιας ειδικής ομάδας εργασίας επικεντρωμένης στην υγεία του εδάφους. Επιπλέον, η Syngenta θα συνεργαστεί με άλλους εταίρους της Συμμαχίας για τον εντοπισμό τομέων εστίασης για την ανάπτυξη βιολογικών λύσεων αιχμής και την υποστήριξη επιστημονικών κανονισμών που διευκολύνουν την πρόσβαση των αγροτών στα βιολογικά προϊόντα που χρειάζονται.

 

Η Camilla Corsi, Global Head of Research της Syngenta Crop Protection, δήλωσε: «Ως ηγέτης στη γεωργική καινοτομία με ισχυρή παγκόσμια παρουσία, κατέχουμε μια εις βάθος κατανόηση του φυτοβιώματος, ιδιαίτερα μέσω της έρευνάς μας στο Κέντρο Υγείας του Εδάφους. Έχουμε επενδύσει σε εξελιγμένα εργαλεία για να ξεδιαλύνουμε περίπλοκες αλληλεπιδράσεις μέσα στο φυτόβιωμα, όπως η χημική σηματοδότηση και η επιρροή της σε διάφορες πτυχές, από την ανάπτυξη της ρίζας έως την απόκριση του φυτού στο στρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με άλλους στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, μετατρέποντας τις ανακαλύψεις μας σε πρακτικές λύσεις για τους αγρότες και δημιουργώντας από κοινού τα θεμέλια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στη γεωργία».


Η Kellye Eversole, Εκτελεστική Διευθύντρια της Phytobiomes Alliance, δήλωσε: «Η τεχνογνωσία και οι πόροι της Syngenta θα συμβάλουν σημαντικά στην αποστολή μας να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες της έρευνας φυτοβιωμάτων, προς όφελος της γεωργίας και του περιβάλλοντος».

Η συμμετοχή της Syngenta στη International Phytobiomes Alliance αντανακλά τη ισχυρή της δέσμευση να είναι συνεργάτης της επιλογής.
Η συνεργασία της Syngenta με τη Συμμαχία Phytobiomes είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη γεωργία. Η έρευνα για το φυτόβιωμα έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει νέες γνώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών, τη μείωση της χρήσης πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Syngenta είναι έτοιμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα και να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν τρόφιμα για έναν αυξανόμενο πληθυσμό με πιο βιώσιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις