Ποιο είναι το πρώτο  αυτόνομο  ηλεκτρικό ψεκαστικό στον κόσμο;

Στην Παγκόσμια Έκθεση Αγροτικής Ανάπτυξης 2024, η John Deere και η GUSS Automation παρουσίασαν το Electric GUSS, το πρώτο στον κόσμο πλήρως ηλεκτρικό αυτόνομο ψεκαστικό ζιζανιοκτόνων

Βασισμένο στην επιτυχημένη πλατφόρμα GUSS που κυκλοφόρησε το 2023, το Electric GUSS προσφέρει στους καλλιεργητές οπωρώνων μια σειρά από οφέλη, όπως:

    Αυξημένη παραγωγικότητα: Ο έλεγχος πολλαπλών ψεκαστήρων από μια απομακρυσμένη πηγή επιτρέπει στους αγρότες να καλύπτουν περισσότερα στρέμματα σε λιγότερο χρόνο.
    Βελτιστοποιημένη εφαρμογή: Ο ψεκαστήρας χρησιμοποιεί τεχνολογία εντοπισμού ζιζανίων για να ψεκάζει μόνο τα ζιζάνια, μειώνοντας σημαντικά την ποσότητα χημικών που χρησιμοποιείται.
    Χαμηλότερες εκπομπές: Η ηλεκτρική λειτουργία εξαλείφει τις εκπομπές καυσαερίων, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
    Αυξημένη ασφάλεια: Ο ψεκαστήρας διαθέτει πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή κινδύνων για τους χειριστές και τους γύρω.

Σύστημα εντοπισμού ζιζανίων για εξοικονόμηση χημικών και χρημάτων

Το Electric GUSS ενσωματώνει ένα σύστημα εντοπισμού ζιζανίων που εντοπίζει τη χλωροφύλλη στα ζιζάνια και ψεκάζει μόνο στα σημεία που εντοπίζονται. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να μειώσει την ποσότητα ψεκασμού που χρησιμοποιείται έως και 90%, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων και υλικών.

Ηλεκτρική ισχύς για αθόρυβη και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία

Ο ψεκαστήρας τροφοδοτείται από μπαταρίες Kriesel που προσφέρουν αυτονομία έως και 8 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Η ηλεκτρική λειτουργία εξαλείφει τους θορύβους του κινητήρα και τις εκπομπές καυσαερίων, καθιστώντας το Electric GUSS μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Αυτόνομη λειτουργία για αυξημένη ασφάλεια και παραγωγικότητα

Ο ψεκαστήρας μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, επιτρέποντας στους χειριστές να τον ελέγχουν από απόσταση. Αυτό μειώνει την έκθεση των χειριστών σε χημικά και τους επιτρέπει να εστιάσουν σε άλλες εργασίες.

Συμβατότητα με το Smart Apply για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Τα πετρελαιοκίνητα αυτόνομα ψεκαστικά Orchard GUSS και mini GUSS μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με το σύστημα Smart Apply Intelligent Spray Control System™. Το Smart Apply χρησιμοποιεί τεχνολογία αισθητήρων για να ανιχνεύει μεμονωμένα δέντρα και αμπέλια και να προσαρμόζει αυτόματα τον όγκο ψεκασμού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση χημικών και νερού έως και 50%

"Είναι το καλύτερο και από τους δύο κόσμους", δήλωσε ο Greg Christensen, διευθυντής αγοράς της John Deere. "Τα οφέλη βελτιστοποίησης της εργασίας του GUSS, τώρα σε συνδυασμό με τα οφέλη βελτιστοποίησης των εισροών του Smart Apply, θα είναι διαθέσιμα τόσο ως εργοστασιακά εγκατεστημένη επιλογή όσο και ως αναβάθμιση ακριβείας για τα υπάρχοντα μηχανήματα Orchard και mini GUSS".

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις