Στην Ινδία οι ελπίδες διάσωσης για το κακάο
Πώς η Ινδία θα «σώσει» το κακάο

Η βιομηχανία κακάο, που αντιμετωπίζει τη στασιμότητα της ζήτησης σοκολάτας στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, μετατρέπει τις αναπτυξιακές της ελπίδες στην αυξανόμενη όρεξη της Ινδίας για γλυκές λιχουδιές σύμφωνα με δημοσίευμα του bloomberg.

Αυτό σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Κακάο, ο οποίος λέει ότι η Ινδία θα μπορούσε να αναδυθεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή όλων των προϊόντων, από σοκολάτες έως παγωτό λόγω του αυξανόμενου πλούτου και μιας σχετικά χαμηλής βάσης ζήτησης. Η κατά κεφαλή κατανάλωση ζαχαροπλαστικής σοκολάτας στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα ήταν περίπου το 10% του παγκόσμιου μέσου όρου το 2018, ανέφερε το ICCO.

«Η Ινδία είναι το μόνο μέρος όπου βλέπω πραγματικά μεγάλες δυνατότητες όσον αφορά τον όγκο κατανάλωσης», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ICCO Michel Arrion σε συνέντευξή του. «Έχει ήδη μια παράδοση να τρώει γλυκά - σε αντίθεση με την Κίνα - και είναι η Νο 1 πιθανή αγορά του μέλλοντος."

Ο τομέας του κακάου αναζητά έθνη να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα καθώς οι βασικές αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης γίνονται κορεσμένες και οι καταναλωτές στρέφονται προς υγιεινά τρόφιμα. Ταυτόχρονα, η ζήτηση σε ολόκληρη την Ασία - που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος μοχλός ανάπτυξης κακάου πριν από την κρίση Covid-19 - αναμένεται να δει μόνο μια χλιαρή αναβίωση φέτος, καθώς η πανδημία ζυγίζει τις δαπάνες και τα ταξίδια.

Η ετήσια ζήτηση της Ινδίας για ημιτελή προϊόντα κακάο που χρησιμοποιούνται σε είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκά μπισκότα, παγωτά και κατεψυγμένα επιδόρπια προβλέπεται να αυξηθεί περίπου 36% από τα επίπεδα του 2018 σε 96.735 τόνους έως το 2023, σύμφωνα με έκθεση του ICCO. Το ενδιαφέρον της χώρας για τη σοκολάτα και την αύξηση της κατανάλωσης είναι ισοδύναμο, αν όχι ισχυρότερο, από την Κίνα, δήλωσε η Ένωση Κακάο της Ασίας τον Ιανουάριο.

Πηγή:Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Bloomberg

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις