New Holland: Το πρώτο τρακτέρ παραγωγής 100% μεθανίου

Συνεχίζοντας με την προσπάθειά του να παράγει έναν πιο βιώσιμο κινητήρα τρακτέρ, η New Holland Agriculture κάνει τις τελευταίες τροποποιήσεις στον ελκυστήρα μεθανίου T6 πριν παραδώσει οχήματα σε νέους ιδιοκτήτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Η αρχική μονάδα παραγωγής του ελκυστήρα μεθανίου T6, του πρώτου τρακτέρ παραγωγής 100% μεθανίου, παρουσιάστηκε στην έκθεση Agritechnica το 2019 και τώρα στοχεύει στην πλήρη εμπορική διαθεσιμότητα το 2021.

Οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν γεωργικά ή ζωικά απόβλητα ( καθώς και ειδικές καλλιέργειες ενέργειας ), για να παράγουν βιομεθάνιο, το οποίο τροφοδοτεί το Τ6. Εναλλακτικά, η επαναπλήρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας από το δίκτυο δικτύου αερίου ή σε συγκεκριμένους σταθμούς βιομεθανίου.

Οι δοκιμές που έγιναν βρίσκονται στα τελικά στάδια και μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021 οι μονάδες παραγωγής θα παραδοθούν σε επιλεγμένους πελάτες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μπενελούξ, οι οποίες είναι όλες βασικές αγορές για τον ελκυστήρα Τ6 όπου προχωρά η παραγωγή βιοαερίου.

EIMA International  έως το τέλος του έτους και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους πελάτες στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ο Carlo Lambro, Πρόεδρος Brand New Holland, δήλωσε: «Έχουμε πρωτοπορήσει για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις για περίπου 14 χρόνια.

« Αναπτύξαμε το μοντέλο Energy-Independent Farm, που δείχνει πώς ένας κλειστός βρόχος μεταξύ της γεωργικής παραγωγής και της παραγωγής ενέργειας μπορεί να κάνει τη γεωργία ουδέτερη ως προς το CO2 ή ακόμα και αρνητικό στον άνθρακα, με σημαντικά οφέλη για τους πελάτες μας. Φέτος κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να το κάνουμε πραγματικότητα, καθώς ο ελκυστήρας μας με μεθάνιο εισέρχεται στη γκάμα της Νέας Ολλανδίας . "

 

Παραγωγή οίνου χωρίς CO2 - ένας νέος ελκυστήρας βιομεθανίου στους αμπελώνες
Ηγέτης της καθαρής ενέργειας, η New Holland συνεχίζει να επεκτείνει το πεδίο της για να εξερευνήσει νέους τομείς καινοτομίας μέσω συνεργασιών. Το πρώτο είναι με τον Ιταλό παραγωγό κρασιού Barolo Fontanafredda , σε ένα έργο που στοχεύει στην επίτευξη εργασιών αμπελώνα χωρίς άνθρακα.

Οι New Holland και FPT Industrial δοκιμάζουν ένα νέο τρακτέρ βιομεθανίου στους αμπελώνες τους που προέρχονται από ένα τυπικό μοντέλο New Holland TK. Τροφοδοτείται από τον νέο κινητήρα FPT Industrial F28, που στέφθηκε το Diesel of the Year το 2020.

Το τρακτέρ που δοκιμάστηκε στους αμπελώνες Fontanafredda τροφοδοτείται με βιομεθάνιο, με σκοπό την ολοκλήρωση της πρώτης παραγωγής κρασιού χωρίς CO2, ένα σημαντικό βήμα προς την αποκανονιστικοποίηση της αλυσίδας καλλιέργειας σταφυλιών.

Σε μια άλλη συνεργασία, η New Holland ανέπτυξε με τον Ιταλό παραγωγό εργαλείων Nobili μια καινοτόμο ιδέα για την ηλεκτροδότηση των εργαλείων για αμπελώνες και οπωρώνες.

Συνδυάζει το New Holland T4.110V με μια εξωτερική γεννήτρια e-Source συμβατή με τις οδηγίες υψηλής τάσης AEF. Σε μια πρώτη βιομηχανία, η γεννήτρια που οδηγείται από το PTO του ελκυστήρα είναι η μόνη πηγή ενέργειας που τροφοδοτεί τα νέα e-Sprayer και e-Mulcher.

Αυτή η καινοτομία αναγνωρίστηκε με το βραβείο Technical Innovation 2020/21 στο EIMA International .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις