Η νέα σειρά 5 της DEUTZ-FAHR
Η νέα σειρά 5 της DEUTZ-FAHR

Το τέλειο χρηστικό τρακτέρ,  για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στην Ευρώπη.

Με τη νέα της Σειρά 5, η DEUTZ-FAHR έχει προχωρήσει πέρα από τις απλές αλλαγές που απαιτούνται για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς εκπομπών Stage V. Η DEUTZ-FAHR επέλεξε να τονίσει και να βελτιώσει όλες τις βασικές ιδιότητες που πρέπει να προσφέρει ένα τρακτέρ, όπως εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια στις εργασίες, ασυμβίβαστες επιδόσεις και ασφάλεια, καθώς υψηλού επιπέδου άνεση για τον χειριστή. Επιπλέον, κατάφερε να ταιριάξει αυτά τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά με ένα νέο σχεδιασμό, σύμφωνα με το στυλ που πρεσβεύουν τα μοντέλα υψηλότερης ισχύος της μάρκας.

Εξαιρετικά ευπροσάρμοστο

Η νέα σειρά DEUTZ-FAHR 5 Series αποτελείται από πέντε μοντέλα με έξοδο ισχύος  95 και 126 HP και μια επιλογή από 3 διαμορφώσεις μετάδοσης. Προσφέρεται με υδραυλικό PowerShuttle με λειτουργία STOP & Go για απαράμιλλη ευελιξία και με μια ολοκληρωμένη γκάμα αξεσουάρ για την κάλυψη των αναγκών  οποιουδήποτε χρήστη.

Οι νέοι κινητήρες FARMotion 35 και 45 προσφέρουν εντυπωσιακή ισχύ και ροπή σε ένα μεγάλο εύρος στροφών, καθιστώντας τους αποδοτικούς για  οποιαδήποτε εφαρμογή.

Η προσφορά της εξαιρετικά αρθρωτής μετάδοσης συμβάλλει επίσης στην ευελιξία σε πολλαπλούς ρόλους της Σειράς 5 και στην ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε εργασία. Με έως και 60 + 60 ταχύτητες και τη νέα διαθέσιμη λειτουργία APS (Automatic PowerShift), η νέα σειρά 5 επιλέγει εντελώς αυτόματα την πιο κατάλληλη αναλογία μετατόπισης ισχύος στις εκάστοτε συνθήκες εργασίας,  για μεγιστοποίηση και βελτιστοποίηση της απόδοσης του μηχανήματος. Το σύστημα APS περιλαμβάνει επίσης έναν επιλογέα που επιτρέπει στον χειριστή να ορίσει την προτεραιότητα με την οποία  η λειτουργία APS θα λειτουργήσει, ώστε να ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες εργασίας.

Το PTO προσφέρει και τις  τέσσερις στάνταρ ταχύτητες (540 / 540E / 1000 / 1000E) και λειτουργεί μέσω ενός ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενου πολύδισκου υγρού συμπλέκτη. Ως περαιτέρω απόδειξη της εξαιρετικής ευελιξίας του, η νέα Σειρά 5 προσφέρεται επίσης με την επιλογή PTO συγχρονισμένης πορείας (groundspeed) με ανεξάρτητο άξονα εξόδου και μπροστινό PTO 1000 rpm.

 

 Εξαιρετική ευελιξία

Η γενναιόδωρη γωνία διεύθυνσης του μπροστινού άξονα, to κιβώτιο μετάδοσης με ρυθμιζόμενη ισχύ απόκρισης, το σύστημα Stop & Go και η λειτουργία ταχείας διεύθυνσης SDD, τονίζουν την εγγενώς εξαιρετική ευελιξία της σειράς 5. Όταν εργάζεστε με ένα μπροστινό φορτωτή, ένα τυπικό σενάριο με αυτήν την κατηγορία μηχανημάτων,  αυτές οι λειτουργίες κάνουν τη δουλειά σας ευκολότερη, ακριβέστερη και πιο γρήγορη.

Η ευρεία επιλογή ελαστικών και τροχών που προσφέρονται, η οποία περιλαμβάνει στενά ελαστικά για εργασία μεταξύ στενών περασμάτων, καθώς και ελαστικών για κίνηση στο δρόμο, είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ασυναγώνιστης ευελιξίας αυτών των μηχανημάτων.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση του κιβωτίου ταχυτήτων, η Σειρά 5 καλύπτει ένα εύρος ταχυτήτων εργασίας από 300 m / h (για εξαιρετικά αργές εργασίες με ταχύτητα supercreeper) έως και 40 Km / h στην οικονομική λειτουργία του κινητήρα (για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, θόρυβο και κραδασμούς όταν χρησιμοποιείται για εργασίες σε αυτοκινητοδρόμους).

Ασυμβίβαστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

Εκτός από τη συνδυασμένη απόδοση του κινητήρα FARMotion και του κιβωτίου ταχυτήτων, το υδραυλικό σύστημα, το σύστημα ανύψωσης και το σύστημα πέδησης συμβάλλουν  στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης της Σειράς 5.

Το υδραυλικό σύστημα, για παράδειγμα, προσφέρει έως και 8 πίσω παροχές  και μπορεί να εξοπλιστεί με την έκδοση 90 l / min,  για μέγιστη ροή όταν αυτό είναι το απαιτούμενο. Ακόμα, η νέα Σειρά 5 μπορεί να εξοπλιστεί με έναν πλήρως ηλεκτρονικό οπίσθιο ανελκυστήρα με πιο ακριβή απόκριση και διαθέτει πρακτικές πρόσθετες λειτουργίες, όπως σύστημα απόσβεσης ταλαντώσεων και αυτόματη εμπλοκή PTO. Εκτός από την χωρητικότητα πίσω ανύψωσης των 5.400 Kg, μπορεί να εγκατασταθεί επίσης ένας μπροστινό υδραυλικό 2.100 Kg.

Το "υδραυλικό χειρόφρενο" κρατά το τρακτέρ με ασφάλεια ακόμα και σε υψηλές κλίσεις και όταν είναι βαριά φορτωμένο, με έως και 250% περισσότερη ισχύ πέδησης από ένα συμβατικό σύστημα. Αυτή η καινοτόμος λύση μειώνει επίσης τις απώλειες ισχύος κατά  1,5 kW (περίπου 2 HP) σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα του μηχανήματος και εξοικονομώντας καύσιμα.

Μια συσκευή μετάδοσης δεδομένων τελευταίας τεχνολογίας, συνδέει το τρακτέρ απευθείας με το αγρόκτημα και επιτρέπει τη χρήση των «SDF Smart Farming Solutions», μιας νέας ψηφιακής σουίτας εφαρμογών που απλοποιεί την παρακολούθηση και την λήψη δεδομένων για να διευκολύνει τις επόμενες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Το CTM σας παρέχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο από την άνεση του γραφείου στα δεδομένα απόδοσης των μηχανημάτων στην εργασία, παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη θέση τους, την κατανάλωση πετρελαίου, τη μέση ταχύτητα και τις ώρες εργασίας, καθώς και τυχόν κωδικούς σφάλματος ή πληροφοριών.

Άνεση υψηλού επιπέδου

Διαθέτοντας υλικά ανώτερης ποιότητας και έξυπνα σχεδιασμένα χειριστήρια, η νέα καμπίνα TopVision προσφέρει ασυναγώνιστα επίπεδα άνεσης και εργονομίας.

Η δομή 4 πυλώνων της καμπίνας και τα μεγάλα κρύσταλλα προσφέρουν απρόσκοπτη ολόπλευρη θέα, ενώ η πρωτοποριακή ανάρτηση  "Hydro Silent-Block" της καμπίνας, αυξάνει την άνεση σε κάθε εργασία.

Για άψογο φωτισμό όταν εργάζεστε τη νύχτα, μπορούν να τοποθετηθούν έως και 12 φώτα εργασίας στη νέα σχεδιασμένη οροφή της καμπίνας. Εκτός από αυτά, επιπλέον φώτα εργασίας μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στους πυλώνες της καμπίνας και στη νέα γρίλια της καλύπτρας. Όλα αυτά τα φώτα διαθέτουν τεχνολογία LED.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού, το κάθισμα με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, το  πτυσσόμενο κάθισμα συνοδηγού, η οροφή υψηλής ορατότητας με ανοιγόμενη καταπακτή, το ισχυρό σύστημα κλιματισμό  με 10 αεραγωγούς, όπως και το ηχοσύστημα  με ραδιόφωνο DAB με Bluetooth και θύρες USB, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά μεγιστοποίησης της άνεση του χειριστή στην νέα Σειρά 5.

Με τους ισχυρούς κινητήρες FARMotion Stage V, τα αποδοτικά κιβώτια με APS, τα υδραυλικά υψηλής χωρητικότητας, τον ολόπλευρο φωτισμό LED, την ενσωματωμένη συμβατότητα με συστήματα SDF Smart Farming Solutions και τον ολοκαίνουργιο σχεδιασμό, η νέα Σειρά 5 αντιπροσωπεύει την τελευταία εξέλιξη στα χρηστικά τρακτέρ της  DEUTZ- FAHR.

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.  Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.samedeutz-fahr.gr , όπως και στο δίκτυο των επίσημων συνεργατών SAME & DEUTZ–FAHR ανά την Ελλάδα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις