Νέα σειρά 7 TTV της DEUTZ-FAHR : Η απόλυτη υπεροχή !
Νέα σειρά 7 TTV της DEUTZ-FAHR : Η απόλυτη υπεροχή !

Η νέα σειρά 7 TTV της Deutz-Fahr, που κατασκευάζεται στο DEUTZ-FAHR LAND του Lauingen, αντιπροσωπεύει την τελευταία εξέλιξη μιας σειράς τρακτέρ που από την πρώτη παρουσίασή της έχει γίνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Η νέα σειρά 7 TTV περιλαμβάνει τώρα τα 7250 TTV και 7250 TTV HD, όπου και τα δύο προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση, υψηλότερη δύναμη πρόσφυσης σε συνδυασμό με την υψηλότερη απόδοση μέσω της νέας μετάδοσης SDF TTV Compound. Παράλληλα, ξεχωρίζει  χάρη στην υψηλή ποιότητα, την εξαιρετική αξιοπιστία, το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, αλλά και χάρη στο διάστημα αλλαγής λιπαντικών κινητήρα που αυξήθηκε στις 1.000 ώρες, με το αντίστοιχο για το κιβώτιο ταχυτήτων να έχει αυξηθεί στις 2.000 ώρες.

 

DEUTZ: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ

 

Ο κινητήρας DEUTZ TCD 6.1 Stage V,  προσφέρει τώρα έως και 247 HP και μέγιστη ροπή 1072 Nm. Με τη νέα μετάδοση SDF TTV COMPOUND, η σειρά 7 TTV προσφέρει εκπληκτική απόδοση έλξης, υψηλότερη επιτάχυνση, ενώ φτάνει τα 60 χλμ/ω σε λιγότερο από 1.800 σ.α.λ. κινητήρα (40 χλμ/ω σε λιγότερες από 1200 σ.α.λ. κινητήρα). Οι νέες μεταδόσεις είναι εξοπλισμένες με τη λειτουργία PowerZero και το γνωστό PowerShuttle, που επιτρέπουν στον χειριστή να αλλάξει το επίπεδο ομαλότητας της αλλαγής κατεύθυνσης. Οι μεταδόσεις της σειράς TTV έθεσαν ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία, όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία. Προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό δύο εξαιρετικά αποδοτικών υδροστατικών μονάδων σε συνδυασμό με βελτιστοποιημένα μηχανικά εξαρτήματα. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης εγγυάται εξαιρετική αντοχή μέσω υψηλής μηχανικής ροής ισχύος,  σε τυπικές συνθήκες εργασίας σε χαμηλές και υψηλές ταχύτητες.

Τα πίσω ελαστικά μεγαλύτερης διαμέτρου (2,05m) είναι τώρα διαθέσιμα και στη νέα σειρά 7 TTV και το ωφέλιμο φορτίο έχει αυξηθεί έως και 6,5 t. Το μικτό βάρος του οχήματος αυξήθηκε σε 15,5 τόνους και αντίστοιχα στους 16 τόνους για την έκδοση 7250 HD. Φυσικά, διατίθεται έξυπνη ανάρτηση μπροστινού άξονα, όπως και δισκόφρενα ξηρού τύπου, τα οποία βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια. Χάρη στα μπροστινά ελαστικά 600 / 65R30 και στη νέα διάταξη του μπροστινού άξονα, ο κύκλος περιστροφής μειώθηκε κατά σχεδόν 2 μέτρα.

Το νέο καπό που έχει ακόμα περισσότερη κλίση, μαζί με την ανυψωμένη καμπίνα, οδηγεί σε καλύτερη ορατότητα και επιτρέπει στον χειριστή να έχει πάντα τέλειο έλεγχο στα προσαρτημένα εργαλεία. Το έμπροσθεν υδραυλικό ανυψωτικής ικανότητας 5.450 kg μπορεί να συνδυαστεί με το μπροστινό PTO DUAL SPEED που παρέχει στον χειριστή μια αλλαγή της ταχύτητας PTO από 1.000 σε 1.000ECO στο InfoCentrePro. Φυσικά, οι ταχύτητες ECO PTO, είναι διαθέσιμες και στο πίσω μέρος, επιτρέποντας  στον χειριστή να εργάζεται σε μερικές ταχύτητες και  προσφέροντας σαφή πλεονεκτήματα όσον αφορά την κατανάλωση και τη μείωση της φθοράς.

 

ΟΛΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΤΕ

 

Το υδραυλικό σύστημα της νέας Σειράς 7 διαθέτει υψηλής ποιότητας λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Το υδραυλικό κύκλωμα είναι ανεξάρτητο από το κύκλωμα λίπανσης του κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ η αντλία ανίχνευσης φορτίου διατίθεται με 3 διαφορετικούς ρυθμούς ροής έως και 210 l / min. Χάρη στο νέο υδραυλικό σύστημα CleanOil, υπάρχει δυνατότητα αφαιρούμενου λαδιού 90 λίτρων. Επιπλέον, ο ηλεκτρονικός έλεγχος όλων των διανομέων σημαίνει ότι μπορούν να προγραμματιστούν και να ελεγχθούν κατ’ αναλογία. Διατίθενται ζεύκτες Power Beyond με καινούργια επίπεδα εξαρτήματα κατόπιν παραγγελίας. Το πίσω υδραυλικό έχει ανυψωτική ικανότητα 10.000 kg (11.100 kg για την έκδοση HD) και μπορούν να τοποθετηθούν υδραυλικοί ή αυτόματοι κάτω σταθεροποιητές. Πάντα στη βάση βρίσκεται  η θέση μεταφοράς των κάτω συνδέσμων που επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με ρυμουλκούμενα. Η νέα σειρά 7 TTV είναι επίσης έτοιμη για TIM. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του τρακτέρ και των εργαλείων, επιτρέποντάς σε αυτό  να διαχειρίζεται αυτόματα ορισμένες λειτουργίες του για να βελτιώσει περαιτέρω την αποδοτικότητα και την ποιότητα της εργασίας.

 

Για πρώτη φορά σε αυτό το εύρος ισχύος, οι μηχανικοί της DEUTZ-FAHR ανέπτυξαν για τη νέα σειρά 7 TTV ένα φορτωτή Front-Loader Light- και ReadyKit. Μαζί με το μπροστινό φορτωτή Profiline FZ80.1, ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το τρακτέρ, η νέα σειρά 7 TTV μετατρέπεται σε έναν πραγματικό φορτωτή φορτωτή. Με ύψος ανύψωσης άνω των 4,5 μέτρων και με την εκπληκτική δύναμη 3.770 daN, η νέα σειρά 7 TTV είναι  έτοιμη και για βαριές εργασίες φόρτωσης.

 

Νέα επίπεδα ΑΝΕΣΗΣ

 

Η ανανεωμένη καμπίνα MaxiVision είναι ακόμα πιο όμορφη και εργονομική. Μπορεί να εξοπλιστεί με βελτιωμένη πνευματική ανάρτηση, πρακτική βάση στήριξης για την εγκατάσταση επιπρόσθετων οθονών καθώς και πνευματικό κάθισμα που μπορεί να περιστρέφεται έως και 23 °, προσφέροντας παράλληλα ένα ενεργό σύστημα κλιματισμού.

Για μέγιστη ακρίβεια εργασίας, διατίθεται ο νέος δορυφορικός δέκτης SR20 GNSS RTK. Αξιοσημείωτη είναι η λειτουργία Auto-Turn, η οποία επιτρέπει στο τρακτέρ να περιστρέφεται αυτόματα στα ακροκέφαλα, χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του χειριστή.

Το iMonitor3, επιτρέπει τον έλεγχο όλων των λειτουργιών των τρακτέρ της Σειράς 7, εμφανίζει τα εικονικά τερματικά ISOBUS, επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων με το agrirouter και εμφανίζει έως και τέσσερις κάμερες. Το νέο του interface είναι ακόμη πιο διαισθητικό και έχει νέες, χρήσιμες, πρόσθετες λειτουργίες. Μέσω του XTEND, το iMonitor επιτρέπει στην οθόνη να μεταδίδει εικόνα ασύρματα σε εξωτερικά tablets. Αυτό παρέχει στον χειριστή μια καλύτερη επισκόπηση, για παράδειγμα του συστήματος καθοδήγησης, καθώς και επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή σε εργαλεία από το εξωτερικό της καμπίνας κατά τη χρήση του ISOBUS UT στο tablet. Η νέα σειρά 7 TTV προσφέρει επίσης ως στάνταρ  ένα πακέτο διαχείρισης δεδομένων και το SDF Fleet Management δωρεάν για τον πρώτο χρόνο. Αυτό επιτρέπει στα απομακρυσμένα διαγνωστικά να βελτιώσουν τη ροή επικοινωνίας μεταξύ αντιπροσώπου και ιδιοκτήτη.

 

Ανάλογα με τις απαιτήσεις ρυμούλκησης, η νέα σειρά 7 TTV μπορεί να είναι εξοπλισμένη με υδραυλικά και πνευματικά φρένα ρυμουλκούμενου. Χάρη στη λειτουργία Dual Mode είναι πλέον δυνατή η σύνδεση παλαιών και νέων μοντέλων υδραυλικών φρένων. Από την άλλη πλευρά, το σύστημα πνευματικής πέδησης, διαθέτει την προηγμένη διαχείριση φρένων Trailer (aTBM) που βελτιστοποιεί σημαντικά την απόδοση πέδησης των ρυμουλκουμένων, μειώνοντας την απόσταση της πέδησης και βελτιώνοντας τη σταθερότητά της. Διατίθεται επίσης φρένο κινητήρα, το οποίο ενεργοποιεί το E-visco για να αυξήσει την ικανότητα επιβράδυνσης.

 

Τέλος, διατίθεται ένα πακέτο με 23x LED φώτα εργασίας και χάρη στη λειτουργία Coming Home, μπορείτε να σταθμεύσετε το νέο σας τρακτέρ της σειράς 7 TTV με ασφάλεια, μετά από μια κοπιαστική ημέρα στο χωράφι.

 

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.  Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.samedeutz-fahr.gr , όπως και στο δίκτυο των επίσημων συνεργατών SAME & DEUTZ–FAHR ανά την Ελλάδα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις