Το νέο MF E-Loader της Massey Ferguson αυξάνει την απόδοση φόρτωσης, την ακρίβεια, την παραγωγικότητα και την ασφάλεια
Το νέο MF E-Loader της Massey Ferguson αυξάνει την απόδοση φόρτωσης, την ακρίβεια, την παραγωγικότητα και την ασφάλεια

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO με χαρά παρουσιάζει το MF E-Loader, μία καινοτόμα νέα λειτουργία αυτόματου ελέγχου που βοηθά στην αύξηση της απόδοσης φόρτωσης, της ακρίβειας, της παραγωγικότητας και της ασφάλειας σε εμπρόσθιες εφαρμογές φόρτωσης.

 

Το MF E-Loader ελέγχεται εύκολα μέσω της οθόνης αφής Datatronic 5 και επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν τις λειτουργίες φόρτωσης, να ζυγίζουν διαφορετικά φορτία, να αυτοματοποιούν τη λειτουργία της αρπάγης και να ρυθμίζουν και να αποθηκεύουν αυτόματες σειρές εργασιών για διαφορετικούς κύκλους φόρτωσης.

 

Οι χειριστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το MF E-Loader για να ορίζουν εκ των προτέρων τα άνω και κάτω όρια ανύψωσης και να ρυθμίζουν τις γωνίες λειτουργίας του παρελκόμενου.

 

«Το MF E-Loader προάγει τις εργασίες φόρτωσης σε ένα ανώτερο επίπεδο ευκολίας χρήσης, ακρίβειας και απόδοσης», δήλωσε ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  Massey Ferguson, Ευρώπης & Μέσης Ανατολής. Έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά έξυπνων, ευρηματικών και μοναδικών χαρακτηριστικών των ελκυστήρων της Massey Ferguson που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την απόδοση του φορτωτή.

 

«Πλέον της εξαιρετικής ευελιξίας υπάρχει άριστη ορατότητα πάνω από το λεπτό, χαμηλό καπό, ενώ η οροφή Visio Roof βελτιώνει την ορατότητα πάνω από το φορτίο σε όλο το εύρος ανύψωσης. Οι επιλογές υψηλής υδραυλικής ροής επιταχύνουν τις εργασίες, ενώ τα αποδοτικά κιβώτια, η λειτουργία brake-to-neutral και ένα αποκλειστικό multi-function joystick καθιστούν επίσης το Massey Ferguson εύλογη επιλογή για τη διαχείριση υλικών.»

 

Χαρακτηριστικά του Massey Ferguson MF E-Loader

 

  • Διαισθητικός έλεγχος έξυπνων και αποδοτικών λειτουργιών φορτωτή μέσω της οθόνης αφής Datatronic 5.
  • Αυτόματο ζύγισμα εν κινήσει βελτιώνει την ακρίβεια, την καταγραφή αρχείων και τον έλεγχο κόστους.
  • Νέα λειτουργία ανάδευσης κάδου (Bucket Shake Facility) διευκολύνει το γέμισμα και το άδειασμα φορτίου.
  • Αυτοματοποιημένες λειτουργίες επιτρέπουν στους χειριστές να ορίζουν εκ των προτέρων άνω και κάτω όρια ανύψωσης και να αυτοματοποιούν τους επαναλαμβανόμενους κύκλους εργασιών.
  • Το MF E-Loader διατίθεται τώρα για τα νέα MF 5S, MF 6S και MF 7S και από τον Απρίλιο του 2022, για το MF 8S.

 

Αυτόματο ζύγισμα

 

Αυτόματο ζύγισμα, εν κινήσει, προσφέρει πρόσθετη ακρίβεια σε μία σειρά εργασιών -  από την πλήρωση βαγονέτων τροφοδότησης μέχρι την καταγραφή βάρους δεμάτων. Χρησιμεύει επίσης για την ακριβή καταγραφή χύμα υλικών τα οποία είτε πωλούνται ή αγοράζονται από τη φάρμα, μέσω της αυτόματης ζύγισης και καταγραφής είτε κάθε μονάδας, φορτίου ή εργασίας.

Όταν π.χ. γεμίζετε ένα μηχάνημα τροφοδοσίας, ο χειριστής μπορεί να θέσει τον στόχο, τη σχετική αντίστροφη μέτρηση αλλά και μια ηχητική προειδοποίηση όταν πλησιάζει  η ολοκλήρωση. Τα βάρη μπορούν να καταγραφούν είτε ξεχωριστά (ανεξάρτητα φορτία) ή ως ημερήσια σύνολα.

 

 Μέχρι 20 διαφορετικές μνήμες καταγραφής και ρυθμίσεις παρελκόμενου μπορούν να αποθηκεύονται για εύκολο σετάρισμα από κάθε χειριστή. Τα δεδομένα μπορούν να εξάγονται σε ένα USB stick ως αρχείο CSV –ένα απλό excel (υπολογιστικό φύλλο) – για την παρακολούθηση της κάθε δραστηριότητας που εκτελεί ο φορτωτής.

 

Όλες οι ρυθμίσεις μέσω Datatronic 5

 

Πέρα από την ενεργοποίηση της νέας επιλογής Bucket Shake, το MF E-Loader επιτρέπει επίσης στους χειριστές να ρυθμίζουν την υδραυλική ροή και θα επιλέγουν τις διάφορες θέσεις, είτε μέσω προεπιλογής, μηχανικά ή κατά την πλεύση. Αυτά ρυθμίζονται με τη χρήση sliders στην οθόνη αφής.

 

Αυτοματοποιημένες λειτουργίες

 

Οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι φόρτωσης μπορούν να απλοποιούνται μέσω αυτοματοποίησης. Οι χειριστές μπορούν να ρυθμίζουν εκ των προτέρων πάνω και κάτω όρια ανύψωσης παρελκόμενων καθώς και για τη θέση κάδου/περόνης. Επίσης αυτοματοποιεί την κλίση και το άδειασμα του κάδου και της αρπάγης – συνδυάζοντας τις λειτουργίες τους, ώστε η αρπάγη να ανοίγει και να κλείνει ανάλογα με τις κινήσεις του φορτωτή.

 

Προεγκατάσταση E-Loader

 

Η Massey Ferguson προσφέρει μία εργοστασιακή προεγκατάσταση E-Loader για μία ευρεία γκάμα παράλληλων και στάνταρ φορτωτών MF FL που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις ανύψωσης και φόρτωσης.

 

Πολλά μοντέλα ελκυστήρων διατίθενται τώρα επίσης με ένα πλήρως ενσωματωμένο και εργοστασιακά τοποθετημένο υποπλαίσιο φορτωτή. Σχεδιασμένο για μέγιστη ευελιξία και πρόσβαση για εργασίες συντήρησης, δημιουργεί τον τέλειο συνδυασμό, καθώς γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του ελκυστήρα. Επίσης, ορισμένα μοντέλα διατίθενται από το εργοστάσιο μαζί με υποπλαίσιο και τον φορτωτή MF FL.

 

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις