Νέα Γενιά μηχανημάτων διαχείρισης σανού και ζωοτροφών  ενισχύει τη σειρά της Massey Ferguson

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO (NYSE:AGCO), με χαρά ανακοινώνει ότι ενισχύει τη σειρά μηχανημάτων διαχείρισης σανού και ζωοτροφών μία νέα γενιά κοπτικών (διπλά πίσω τύπου πεταλούδας και μονό εμπρός), δύο νέας σχεδίασης κοπτικά με τέσσερις ρότορες, αλλά και ειδικό εξοπλισμό για αγρότες Αλπικών περιοχών.

 

Αυτά τα νέα μηχανήματα αναβαθμίζουν περαιτέρω την επιτυχημένη σειρά πράσινης συγκομιδής της Massey Ferguson» δήλωσε ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson, Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

 

«Από τότε που παρουσίαστηκε η σειρά διαχείρισης σανού της Massey Ferguson απολαμβάνει εξαιρετική φήμη μεταξύ των πελατών και των εμπόρων. Εμείς συνεχίζουμε να επενδύουμε και να βελτιώνουμε την επιτυχημένη στρατηγική μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας τα κατάλληλα εργαλεία με τον εξοπλισμό και τις προδιαγραφές που χρειάζονται – ανεξάρτητα αν πρόκειται για υπεργολάβους ή αγρότες μικρής κλίμακας.

«Η στρατηγική αυτή επιτρέπει στους πελάτες μας να επενδύουν στον αξιόπιστο εξοπλισμό της Massey Ferguson με εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι θα έχουν άριστη υποστήριξη και εξυπηρέτηση από τους εμπόρους που ξέρουν και εμπιστεύονται», πρόσθεσε ο κ. Lhotte.

 

Νέα γενιά μηχανημάτων διαχείρισης σανού και ζωοτροφών της Massey Ferguson:

 

  • Νέα γενιά πίσω κοπτικών με δίσκους MF DM TL Butterfly με πλάτη κοπής 8,6 μ. ή 9,6 μ.
  • Νέα γενιά εμπρός κοπτικού με δίσκους, MF DM 316 FP, με πλάτος κοπής 3,10 μ. και διάφορες επιλογές επεξεργασίας
  • Τελευταία σχεδίαση κοπτικών με τέσσερις ρότορες και υδραυλικό άξονα ανύψωσης 12.5m MF RK 1254 TRC και 14m MF RK 1404 TRC-Pro
  • Σειρά Alpine, κατάλληλη για αγρότες μικρής κλίμακας και όσους εργάζονται σε ορεινές περιοχές

 

Νέα γενιά διπλών πίσω κοπτικών αυξημένης αποδοτικότητας

 

Η νέα γενιά διπλών πίσω κοπτικών (τύπου πεταλούδας) MF DM TL της Massey Ferguson προσφέρει βέλτιστη απόδοση κοπής, ενώ αναδιπλώνονται κάτω από τα 4 μέτρα για ασφαλή και εύκολη μεταφορά.

 

Μοντέλο MF

MF DM 8612 TL

MF DM 9614 TL

Πλάτος κοπής

8.6m

9.6m

Αρ. δίσκων/λεπίδων

6 / 2

7 / 2

Απαίτηση ισχύος

110hp

130hp

*σε κάθε  πλευρά

 

Ιδανικά για να εργάζονται σε συνδυασμό με τα νέας σχεδίασης εμπρός κοπτικά, προσφέρουν πλάτος κοπής έως 8.6m στο MF DM 8612 TL και 9.6m στο MF DM 9614 TL.

 

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με  την τελευταίας σχεδίασης μπάρα δίσκων κοπής της Massey Ferguson, βελτιωμένη έδραση, τη διάσημη ανάρτηση TurboLift, αλλά και ένα νέο, συμπαγές σύστημα έδρασης και αποφυγής σύγκρουσης.

Η ρύθμιση του πλάτους εργασίας επιτρέπει στους χειριστές να ρυθμίζουν με ακρίβεια την πεταλούδα ώστε να συνεργάζεται με το εμπρός κοπτικό και να διατηρεί ομοιόμορφη την κοπή σε όλες τις εδαφικές συνθήκες, αλλά και γύρω από τις γωνίες.

 

Το επαναστατικό νέο σύστημα τοποθέτησης σε χαμηλότερη θέση της Massey Ferguson  διασφαλίζει ότι το μηχάνημα αναδιπλώνεται κάτω από τα 4 μέτρα κατά την μεταφορά, ενώ απλοποιεί και το κοτσάρισμα. Επίσης βελτιώνει τη σταθερότητα στην εργασία και επιτρέπει την κάθετη αποθήκευση του κοπτικού με ασφάλεια, χωρίς πρόσθετες βάσεις.

 

Αυτό το σύστημα πρόσδεσης προσφέρει επίσης αξιόπιστη προστασία του κοπτικού με μία εύχρηστη συσκευή αποφυγής σύγκρουσης. Αν το κοπτικό χτυπήσει σε ένα εμπόδιο αποσυνδέεται μέσω των βάσεων με ελατήρια και ολόκληρο το μηχάνημα ταλαντεύεται εμπρός-πίσω.

 

Τα κοπτικά MF DM TL εφοδιάζονται στάνταρ με την τελευταία γενιά υδροπνευματικού συστήματος απόσβεσης TurboLift, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη κίνηση συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση.

 

Το TurboLift παρέχει τώρα στα κοπτικά εγκάρσια γωνία κίνησης έως και 19° στις κατηφόρες και 30° στις ανηφόρες, ακολουθώντας με ακρίβεια το έδαφος ώστε να προστατεύεται το γρασίδι, να μειώνεται η μόλυνση και να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωοτροφής. Οι χειριστές μπορούν επίσης να ρυθμίζουν την πίεση στο έδαφος, επιτρέποντας στο κοπτικό να γλιστρά πάνω στο έδαφος.

 

Και τα δύο μηχανήματα εφοδιάζονται με τη νέα γενιά μπάρα κοπής της Massey Ferguson, που φέρει 2 x 6 δίσκους στο MF DM 8612 TL και 2 x 7 στο MF DM 9614 TL. Αυτοί οι μεγάλης διαμέτρου δίσκοι φέρουν ο καθένας δύο λεπίδες και δημιουργούν υψηλό ρυθμό περιστροφής για καθαρό κόψιμο και καλύτερη ροή καλλιέργειας.

 

Ρύθμιση πλάτους δύο θέσεων διασφαλίζει ότι τα κοπτικά MF DM TL διατηρούν ομοιόμορφο κόψιμο όταν λειτουργούν σε συνδυασμό με τα εμπρός κοπτικά πλάτους 2.8m, 3.0m και 3.10m. Με τον τρόπο αυτό, οι χειριστές μπορούν να ρυθμίζουν το πλάτος της αλληλοεπικάλυψης μεταξύ εμπρός και πίσω χλοοκοπτικού, διασφαλίζοντας ότι η κοπή είναι ομοιόμορφη σε όλο το πλάτος, ακόμα και στις γωνίες.

 

 

Μοντέρνα σχεδίαση με έξυπνες λεπτομέρειες

 

Η νέα neo-retro σχεδίαση που καθιέρωσαν οι βραβευμένοι ελκυστήρες της Σειράς MF 8S συνδυάζει πρακτικότητα με στυλ. Αυτή η μοντέρνα σχεδίαση περιλαμβάνει επίσης έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους για εφεδρικές λεπίδες και τα σχετικά εργαλεία για την ταχεία αντικατάσταση, εύκολη ρύθμιση θέσης εργασίας από την καμπίνα, κεντρικό κλείδωμα για μεταφορά και επιλογή υδραυλική αναδίπλωσης. Εκτός από το ότι μπορεί εύκολα να αποθηκεύεται σε κάθετη θέση, το κοπτικό διατίθεται επίσης με θαλάμους για τη φύλαξη υδραυλικών και ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

 

Εμφανής αύξηση παραγωγικότητας κοπής

 

Διαθέσιμα είτε ως απλά κοπτικά ή ως μηχανήματα επεξεργασίας (τσίμπημα ή τύλιγμα), τα πιο προηγμένα εμπρός κοπτικά πλάτους 3.10m MF DM 316 FP προσφέρουν μια συμπαγή εμπρός έδραση για κοντινότερη διασύνδεση, καλύτερη ταλάντωση μοχλικού ώστε να παρακολουθούν καλύτερα το έδαφος, αλλά και προαιρετική ανάρτηση με ελατήρια για όλα τα μοντέλα, ή υδροπνευματική για όσα εφοδιάζονται με μηχανήματα επεξεργασίας.

 

Όλα φέρουν την πιο προηγμένη και αξιόπιστη μπάρα κοπής της Massey Ferguson που μπορεί να συνεργάζεται με ρυμουλκούμενα ή ενσωματωμένα κοπτικά, αλλά και με το νέο διπλό κοπτικό τύπου πεταλούδας MF DM TL που αναβαθμίζει σημαντικά την αποδοτικότητα.

 

Μοντέλο MF

MF DM 316 FP

MF  DM 316 FP-KC

MF DM 316 FP-RC

Πλάτος κοπής

3.10m

3.10m

3.10m

Αρ. δίσκων/λεπίδων

6 / 2

6 / 2

6 / 2

Επεξεργασία

-

Tines (Τσίμπημα)

Rollers (Τύλιγμα)

Απαίτηση ισχύος

60hp

75hp

70hp

 

Όλα τα κοπτικά MF DM 316 FP εφοδιάζονται με μπάρα κοπής τελευταίας γενιάς που περιλαμβάνει έξι φαρδιούς δίσκους, οι οποίοι προσφέρουν υψηλές στροφές για καθαρή κοπή και βελτίωση της ροής της καλλιέργειας. Ο καθένας φέρει δύο λεπίδες, που αντικαθίστανται εύκολα με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου. Εφεδρικές μεταφέρονται στο μηχάνημα σε ειδικό κουτί εφεδρικών λεπίδων.

 

Ένας νέος κοτσαδόρος άμεσης διασύνδεσης, χωρίς πρόσθετο πλαίσιο Α, διατηρεί το κέντρο βάρους του χλοοκοπτικού πιο κοντά στον ελκυστήρα και βελτιώνει στη σταθερότητα, βοηθώντας στη μείωση της καταπόνησης του ελκυστήρα και του μηχανήματος στο χωράφι και στο δρόμο. Το ύψος κοπής ρυθμίζεται απλά από το πάνω μοχλικό ενώ το πλάτος μέσω των οδηγών (πλάκες), χωρίς την ανάγκη εργαλείων.

 

Ένα σύστημα άρθρωσης και ταλάντωσης βελτιώνει την παρακολούθηση του εδάφους, επιτρέποντας στην πλατφόρμα να ακολουθεί μεταβολές έως και +/- 7.5°. Ένα σύστημα αυτόματου κεντραρίσματος με ελατήρια αποτρέπει την πλάγια παρέκκλιση του κοπτικού κατά τη μεταφορά. Προαιρετικά προσφέρεται υδραυλικό σύστημα αναδίπλωσης.

 

Τα κοπτικά MF DM 316 FP προσφέρονται με επιλογές επεξεργασίας είτε μέσω τσιμπήματος (KC) ή περιτύλιξης (RC), ώστε οι πελάτες να επιλέγουν το σωστό σύστημα  ανάλογα με τις απαιτήσεις της σοδειάς ή των ζωοτροφών τους. Η ένταση της επεξεργασίας ρυθμίζεται εύκολα μέσω ενός απλού μοχλού. Επίσης προσφέρεται προαιρετικά ένα σύστημα διασκορπισμού κατά πλάτος.

 

Προσφέρονται και άλλες επιλογές βελτίωσης παραγωγικότητα και απόδοσης, όπως ξεχωριστός ηλεκτροϋδραυλικός έλεγχος ανύψωσης, ιμάντες φτερών και καπέλα κώνων για τους δίσκους κοπής, σύστημα καθοδήγησης πλάτους κοπής, υδραυλικά αναδιπλούμενα καλύμματα και πρόσθετες πλάκες.

 

Αναβαθμισμένα κοπτικά που αναδιπλώνονται κάτω από τα 4m κατά τη μεταφορά

 

Ένας νέος υδραυλικός άξονας ανύψωσης επιτρέπει στη νέα γενιά κοπτικών της Massey Ferguson με 4 ρότορες και πλάτη 10.6m έως 12.5m (MF RK 1254 TRC και MF RK 1254 TRC-Pro)  αναδιπλώνονται κάτω από τα 4m κατά τη μεταφορά.

 

Με εύκολο σετάρισμα και έλεγχο από την καμπίνα, το σύστημα εξασφαλίζει αυτόματα ότι οι ρότορες σηκώνονται ή κατεβαίνουν μόνο όταν ο άξονας είναι στη σωστή θέση. Επίσης, η διαδικασία μετάβασης σε άλλο χωράφι γίνεται πανεύκολη, αφού το ύψος μεταφορά των 4m καθιστά ασφαλή τη χρήση των δρόμων – εντός του μέγιστου ορίου σε συγκεκριμένες αγορές.

 

Στις αναβαθμίσεις για το μεγαλύτερο MF 1404 TRC-Pro περιλαμβάνονται ένα πλάτος κοπής από 11.5m έως 14.0m, οι εργοστασιακής τοποθέτησης παράλληλοι άξονες διεύθυνσης, νέοι αισθητήρες, βελτιωμένη ανάρτηση εμπρός ρότορα με ελατήρια αλλά και τροποποιημένοι οδηγοί στα έκκεντρα κοπής.

 

Η Massey Ferguson προσφέρει επίσης μια γκάμα επιλογών για όλα τα κοπτικά με 4 ρότορες που βελτιώνουν την απόδοση και ασφάλεια, όπως αερόφρενα, ελαστικά 550/45-22.5, έναν διαμορφωτή πλάτους κοπής και ένα κιτ ελέγχου ISOBUS με δυνατότητα εκ των υστέρων τοποθέτησης.

 

Massey Ferguson εργαλεία διαχείρισης σανού σε Αλπικές περιοχές ή εργασίες μικρής κλίμακας

 

Η Massey Ferguson απαντά επίσης στις απαιτήσεις πελατών και εμπόρων σε ορεινές περιοχές με τη γκάμα συμπαγούς και Αλπικού εξοπλισμού για τη διαχείριση σανού και ζωοτροφών.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για εξοπλισμό κατάλληλο για κάθε τύπου μικρό χωράφι. Ο λεγόμενος Αλπικός Εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για χειριστές που απαιτούν υψηλή απόδοση από ελκυστήρες χαμηλότερης ισχύος. Η γκάμα περιλαμβάνει κοπτικά με μικρότερο πλάτος εργασίας σε συνεργασία με μια σειρά χορτοξηραντικών μηχανών μικρής διαμέτρου και κοπτικών μονού ρότορα.

 

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις