Η Σειρά MF 6S της Massey Ferguson προσφέρει ισχυρές επιδόσεις και έξυπνες λειτουργίες
Η Σειρά MF 6S της Massey Ferguson προσφέρει ισχυρές επιδόσεις και έξυπνες λειτουργίες

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO (NYSE: AGCO), με υπερηφάνεια παρουσιάζει τη Σειρά MF 6S, που επεκτείνει τη ‘νέα εποχή’ αναβαθμισμένης εμπειρίας χρήστη, συνδεσιμότητας και έξυπνης γεωργίας (smart farming) στην κατηγορία ισχύος ελκυστήρων 135 – 180 ίππων. Πέραν του ότι υιοθετούν το σύγχρονο neo-retro στυλ της οικογένειας, οι νέοι αυτοί ελκυστήρες εισάγουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα άνεσης και ελέγχου.

 

«Η Massey Ferguson έθεσε το σημείο αναφοράς στην κατηγορία με τον πρώτο τετρακύλινδρο γεωργικό ελκυστήρα ισχύος 200 ίππων. Με τη Σειρά MF 6S προσφέρουμε τώρα ένα ολοκληρωμένο πακέτο, ειδικά σχεδιασμένο για να φέρει σε αυτή τη σημαντική κατηγορία τα επίπεδα άνεσης, ελέγχου και συνδεσιμότητας που είδαμε για πρώτη φορά στο βραβευμένο MF 8S», δήλωσε ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson, Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

«Προσφέροντας μία εξαιρετική σχέση ισχύος/βάρους και εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα ευέλικτα τρακτέρ προσφέρουν τις επιδόσεις που οι σύγχρονοι αγρότες χρειάζονται για να βελτιστοποιούν τις εργασίες στα χωράφια τους, σε συνδυασμό με τη ευελιξία και τον απαράμιλλο εξοπλισμό για εργασίες με φορτωτή», πρόσθεσε.

 

Συμπαγείς και ισχυροί, αυτοί οι ευέλικτοι ελκυστήρες είναι κατάλληλοι για κάθε είδους εργασία. Προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα για το μέγεθός τους, είναι ελαφριοί αλλά εξαιρετικά ισχυροί, προσφέροντας την καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους, μαζί με υψηλά Μικτά Βάρη Οχήματος (GVW) και Μικτά Βάρη Συνδυασμού Οχήματος Ρυμουλκούμενου (GCV).

 

Όλοι οι ελκυστήρες της νέας Σειράς MF 6S διατίθενται με ποικίλες εκδόσεις εξοπλισμού – Essential, Panoramic, Efficient και Exclusive. Μαζί με ένα ευρύ εύρος προαιρετικών επιλογών, επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να προσαρμόζουν τα τρακτέρ τους και το ύψος της επένδυσης στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους.

 

Νέα  Σειρά MF 6 S - προδιαγραφές

 

Μοντέλο

MF 6S.135

MF 6S.145

MF 6S.155

MF 6S.165

MF 6S.180

Μέγιστη ισχύς

135hp

145hp

155hp

165hp

180hp

Μέγιστη ροπή σε 1.500 σαλ.

648Nm

691Nm

745Nm

790Nm

800Nm

Μέγιστη ισχύς EPM

150hp

160hp

175hp

185hp

200hp

Μέγιστη ροπή σε 1.500 σαλ. με EPM

650Nm

700Nm

750Nm

800Nm

840Nm

Κινητήρας

Τετρακύλινδρος, 4.9 L AGCO Power

Κιβώτιο

Dyna-VT* ή Dyna-6 Super Eco

Έκδοση

Essential, Panoramic, Efficient ή Exclusive

 

*Μοντέλα Efficient και Exclusive

 

 

  • Η Σειρά περιλαμβάνει πέντε συμπαγείς, ευέλικτους τετρακύλινδρους ελκυστήρες με ισχυρές επιδόσεις.
  • Ισχυροί καθαροί κινητήρες αποδίδουν από 135 έως 180 ίππους. Όλοι εφοδιάζονται με σύστημα Engine Power Management (EPM) που αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά  15 ή 20 ίππους, φτάνοντας τους 200 ίππους.
  • Οι χειριστές απολαμβάνουν ανώτερα επίπεδα ελέγχου που είδαμε για πρώτη φορά στη βραβευμένη Σειρά MF 8S.
  • Εύχρηστο, νέο Multipad προσφέρει ολοκληρωμένο έλεγχο από ένα και μόνο χειριστήριο.
  • Νέα, πιο φωτεινή και πιο ευκρινής οθόνη αφής Datatronic 5 είναι ακόμα πιο φιλική προς το χρήστη.
  • Κορυφαία επιλογή για όλα τα μοντέλα το κιβώτιο Dyna-VT Super Eco με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση, με νέο Automatic Mode ή 24 x 24 Dyna-6 Super-Eco, semi-powershift με AutoDrive.
  • Ακτίνα στροφής 4,75m προσφέρει μέγιστη ευελιξία – η μικρότερη συγκριτικά με οποιονδήποτε ελκυστήρα 200 ίππων.
  • Εξαιρετικό Μικτό Βάρος Οχήματος (GVW) έως 12.500 κιλά και Συνδυασμένο Βάρος Οχήματος Ρυμουλκούμενου (GCW) 44,5 τόνοι.
  • Απαράμιλλη απόδοση φορτωτή χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις, το μικρό κύκλο στροφής και τον κορυφαίο εξοπλισμό με πρακτικές επιλογές και το νέο χαρακτηριστικό MF E-Loader.

 

Συμπαγείς, δυναμικοί και ευέλικτοι

 

Πέντε τετρακύλινδροι γεωργικοί ελκυστήρες που αποδίδουν από 135 έως 180 ίππους (150 – 200 ίππους με EPM) στη Σειρά MF 6S προσφέρουν τα ίδια εξαιρετικά χαρακτηριστικά επιδόσεων με τη Σειρά MF 6700 S, την οποία αντικαθιστούν. Όπως η προκάτοχός της, η νέα Σειρά MF 6S προσφέρει την ισχύ και τη ροπή ενός μεγαλύτερου εξακύλινδρου, αλλά με όλα τα πλεονεκτήματα ενός μικρότερου τρακτέρ.

Καμπίνα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης και ελέγχου

 

Με τη Σειρά MF 6S, η Massey Ferguson φέρνει ανώτερα χαρακτηριστικά άνεσης και βελτιωμένου ελέγχου. Νέο σύστημα κλιματισμού διατηρεί την καμπίνα πιο δροσερή, ενώ άλλες αλλαγές συμβάλλουν σε ένα πιο αθόρυβο χώρο εργασίας (70dBA).

 

Η Σειρά έχει αναβαθμιστεί με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, χειριστήρια και τεχνολογίες συνδεσιμότητας που είδαμε για πρώτη φορά στην πρωτοποριακή Ναυαρχίδα MF 8S, που όχι μόνο κέρδισε το βραβείο Tractor of Year 2021, αλλά πρόσφατα απέσπασε και μία περίοπτη διάκριση προϊοντικού σχεδιασμού Red Dot: Product Design 2021 Award.

 

Η άνεση των χειριστών αυξάνεται από ένα στάνταρ κάθισμα με αερανάρτηση. Μία έκδοση με θερμαινόμενο κάθισμα, γνήσια δερμάτινη επένδυση και βελτιωμένο εξαερισμό εφοδιάζεται με DDS – Dynamic Damping System με ανάρτηση για πλευρική στήριξη που αντιδρά αυτόματα στη σφοδρότητα των ανωμαλιών.

 

Για τις εκδόσεις Exclusive και Efficient, υπάρχει επίσης ένα νέο υποβραχιόνιο που συνδέεται με το κάθισμα και περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται οι χειριστές για τον έλεγχο του κινητήρα, του κιβωτίου, των υδραυλικών, του PTO καθώς και διακόπτες για το ραδιόφωνο και το τηλέφωνο.

 

Η άνεση βελτιώνεται περαιτέρω με τη μηχανική ή ενεργή μηχανική ανάρτηση καμπίνας και με τον προαιρετικό, αναρτώμενο εμπρός άξονα.

 

Οι χειριστές του φορτωτή θα ενθουσιαστούν με την οροφή Visio Roof, που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες φόρτωσης σε όλο το εύρος ανύψωσης.

Ολοκληρωμένος έλεγχος με ένα χειριστήριο

 

Όλες οι κύριες λειτουργίες των ελκυστήρων ελέγχονται από ένα νέο χειριστήριο Multipad, συμβατό με ISOBUS. Αυτός ο εύχρηστος επιλογέας περιλαμβάνει νέο διακόπτη ελέγχου κίνησης μοχλικού, ρυθμίσεις ταχύτητας κίνησης, προεπιλογές οδηγικών προγραμμάτων και ενεργοποίηση MF Guide. Επίσης φιλοξενεί ένα micro joystick για τον έλεγχο δύο ηλεκτρικών βαλβίδων.

 

Ένα ακόμα μοναδικό multifunction joystick προσφέρει απλό, άνετο έλεγχο του προαιρετικού φορτωτή ή του εμπρός μοχλικού. Αυτό όχι μόνο ελέγχει τις βαλβίδες αλλά επιτρέπει στους χειριστές να αλλάζουν κατεύθυνση και να ελέγχουν την ταχύτητα του ελκυστήρα.

 

Λειτουργία οθόνης αφής

 

Σημαντικές αλλαγές στη μοντέρνα οθόνη Datatronic 5 βελτιώνουν όχι μόνον τη λειτουργικότητα, αλλά και τη πρακτικότητα. Με την πιο φωτεινή, αντιθαμβωτική επιφάνεια της νέας οθόνης αφής 9”, παρέχει εύκολη πρόσβαση στις συντομεύσεις πληκτρολογίου.

 

Με τη λειτουργία τύπου tablet, επιτρέπει στους χειριστές να έχουν πρόσβαση και να αλλάζουν ρυθμίσεις γρήγορα και εύκολα. Όχι μόνο διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ αλλά και όλες τις τεχνολογίες MF Technologies όπως MF Guide, με την πρακτική λειτουργία ‘Go Mode’ που ρυθμίζεται ταχύτατα, αλλά και τις MF Section, MF Rate Control και τα δεδομένα MF Task Doc.

 

Νέα για τις εκδόσεις Exclusive και Efficient είναι μία νέα επιλογή που επιτρέπει τον έλεγχο του ραδιοφώνου και του κινητού τηλεφώνου, αλλά και την αναπαραγωγή πολυμέσων μέσω της οθόνης Datatronic 5.

 

Νέο είναι και το προαιρετικό σύστημα MF E-Loader που βοηθά στην αύξηση της ακρίβειας φόρτωσης, της παραγωγικότητας και της ασφάλειας και παρέχει έλεγχο και ρύθμιση της νέας λειτουργίας ανάδευσης κάδου Bucket Shake. Το σύστημα επιτρέπει στους χειριστές να ζυγίζουν κάθε φορτίο στο πιρούνι ή τον κάδο, αλλά και να καταγράφουν κάθε στοιχείο ή εργασία σε ένα απλό αρχείο τύπου Excel (spreadsheet).

 

Για μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία υπάρχει επίσης το αναβαθμισμένο τερματικό Fieldstar 5, που επιτρέπει στους χειριστές να τρέχουν όλες τις λειτουργίες ‘smart farming’ σε μία ανεξάρτητη οθόνη.

 

Ισχυρές επιδόσεις κινητήρα

 

Όλοι οι ελκυστήρες MF 6S στην τελευταία τεχνολογία κινητήρων AGCO Power, που αποδίδουν ισχύ από 135 – 180 ίππους, με στιγμιαία αύξηση ισχύος από 15hp - 20hp, ανάλογα με το μοντέλο, αλλά και της ροπής – έως και κατά 40Nm στο μεγαλύτερο MF 6S 180.

 

Το διάσημο σύστημα ‘All-in-One’ SCR της Massey Ferguson διασφαλίζει επίσης ότι οι κινητήρες συμμορφώνονται με τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Stage V. Έξυπνα ενσωματωμένο κάτω από την καμπίνα, αυτό το σύστημα που δεν έχει απαιτήσεις συντήρησης δεν επηρεάζει την ορατότητα ή τις επιδόσεις.

 

Κορυφαία σειρά κιβωτίων

 

Η κορυφαία σειρά κιβωτίων που διατίθεται προαιρετικά για όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει το ομαλών αλλαγών Dyna-VT Super Eco, και το διάσημο Massey Ferguson Dyna-6 Super-Eco, semi-powershift με AutoDrive. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στους κόλπους της εταιρείας, τα κιβώτια – με άριστες περγαμηνές και βελτιώσεις για πάνω από 20 χρόνια – συμπληρώνουν άριστα τους κινητήρες AGCO Power, προσφέροντας τον πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό συνδυασμό της αγοράς.

 

Και τα δύο κιβώτια συνοδεύονται από το μοναδικό μοχλό MF Power Control στην αριστερή πλευρά της κολόνας του τιμονιού, που προσφέρει μετάβαση από εμπρόσθια κίνηση σε όπισθεν χωρίς τη χρήση συμπλέκτη και μάλιστα με ρυθμιζόμενη απόκριση. Επίσης ανεβάζει και κατεβάζει σχέσεις, αλλά και επιλέγει τη νεκρά.

 

Τα κιβώτια Dyna-VT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση εφοδιάζονται τώρα με ένα νέο Automatic Mode. Το auto mode ενεργοποιείται απλά από ένα διακόπτη στο υποβραχιόνιο και επιτρέπει στο χειριστή να προσαρμόζει την εμπρόσθια ταχύτητα με το μοχλό Multipad ή το πεντάλ, ενώ οι στροφές του κινητήρα ρυθμίζονται αυτόματα σύμφωνα με το φορτίο και την ταχύτητα. Το χειρόγκαζο επιλέγει επίσης το κατώτατο όριο στροφών κινητήρα – ώστε οι στροφές να μην πέφτουν ποτέ κάτω από αυτό το όριο.

 

Η νέα έκδοση Super Eco version του Dyna-VT μειώνει την κατανάλωση επιτυγχάνοντας 40χλμ./ώρα στις 1.450 σαλ.

 

Έχοντας αποδείξει τις δυνατότητές του στο χωράφι πάνω από 20 χρόνια, το διάσημο, πολύ αποδοτικό και αξιόπιστο κιβώτιο Dyna-6 Super Eco 24 x 24 semi-powershift της Massey Ferguson, πετυχαίνει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα στις 1.500 σαλ. και εξοικονομεί καύσιμο. Το AutoDrive, στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, αλλάζει αυτόματα σχέσεις ανάλογα με το φορτίο και τις στροφές του κινητήρα. Οι χειριστές μπορούν επίσης να ρυθμίζουν τις στροφές του κινητήρα στις οποίες πραγματοποιούνται οι αλλαγές.

 

Όσοι εργάζονται σε εξειδικευμένες καλλιέργειες θα εκτιμήσουν την επιλογή Super Creeper, που προσφέρει ακριβή έλεγχο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες (έως 70 μέτρα / ώρα στις 1.400 σαλ.).

 

Όλα τα τρακτέρ MF 6S προσφέρουν επίσης τη χρήσιμη λειτουργία brake-to-neutral, που αποσυνδέει τη μετάδοση όταν ενεργοποιούνται τα φρένα.

 

Δύναμη με ευελιξία

 

Βασισμένο σε ισχυρά θεμέλια και σε ένα μεταξόνιο 2,67m, οι συμπαγείς διαστάσεις της Σειράς MF 6S καθιστούν τους ελκυστήρες πολύ ευέλικτους με ακτίνα στροφής μόλις 4,75 μ. – τη μικρότερη από οποιουδήποτε ελκυστήρα 200 ίππων.

 

Ζυγίζοντας 400 κιλά λιγότερο από τα αντίστοιχα εξακύλινδρα μοντέλα, σε συνδυασμό με ισχυρούς κινητήρες, οι ελκυστήρες προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία σχέση ισχύος/βάρους. Πέρα από το συνδυασμό υψηλών επιδόσεων και οικονομίας, οι ελκυστήρες λόγω χαμηλού βάρους συμβάλλουν στην προστασία του εδάφους.

 

Επίσης είναι εξαιρετικά ισχυροί για το μέγεθός τους, και ικανοί να διαχειρίζονται μεγάλα φορτία με Μικτό Βάρος Οχήματος μέχρι 12.500 κιλά. Το εντυπωσιακό Μικτό Βάρος Συνδυασμού Οχήματος Ρυμουλκούμενου των 44,5 τόνων σημαίνει ότι μπορούν νόμιμα* και με ασφάλεια να ρυμουλκούν βαριά τρέιλερ.

(* ανάλογα με την τοπική νομοθεσία).

 

Με δυνατότητα ανύψωσης έως και 9.600 κιλ. μέσω του πίσω μοχλικού και του ισχυρού υδραυλικού κυκλώματος των 110 λίτρ./λεπτό κλειστού κέντρου με αισθητήρες φορτίου, οι ελκυστήρες μπορούν να διαχειρίζονται και να λειτουργούν μία μεγάλη ποικιλία σύγχρονων παρελκόμενων. Για όσους χρειάζονται μεγαλύτερη ροή υπάρχει η επιλογή συστήματος 150 λίτρ./λεπτό με μοντέλα Dyna-6, ενώ οι Dyna-VT ελκυστήρες προσφέρονται με επιλογή 190 λίτρ./λεπτό.

 

Για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και προστασία του εδάφους, οι ελκυστήρες MF 6S.165 και MF 6S.180 μπορούν να παραγγέλνονται με τα πιο σύγχρονα πίσω ελαστικά Michelin VF650/60R42.

 

Ειδικός στις φορτώσεις

 

Με ελαφρύ βάρος, εξαιρετική ορατότητα, συμπαγείς διαστάσεις, ακτίνα στροφής 4,75m, αριστερό επιλογέα κίνησης Power Control και Brake-to-Neutral, η Σειρά MF 6S συνεργάζεται άριστα με τους φορτωτές. Για ακόμα πιο αποδοτικές εργασίες φόρτωσης, μπορούν να εξοπλίζονται με μια ευρεία γκάμα συστημάτων άνεσης και ισχύος, όπως το υδραυλικό κύκλωμα 150 ή 190 λίτρ./λεπτό και η οροφή Visio Roof, που επιτρέπει στους χειριστές να βλέπουν το φορτίο σε όλο το εύρος ανύψωσης.

 

Το μοναδικό Multifunction joystick διευκολύνει τον έλεγχο του φορτωτή, παρέχοντας μία ακόμα λειτουργία ελέγχου κίνησης εμπρός/πίσω, ενώ μπορεί να ρυθμίζει και την ταχύτητα του ελκυστήρα.

 

Μία νέα λειτουργία ανάδευσης κάδου ελέγχει αυτόματα τις βαλβίδες, βοηθώντας στo γέμισμα και το άδειασμα του κάδου ή του πιρουνιού. Η επιλογή του νέου συστήματος E-Loader για τρακτέρ με Datatronic 5 διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις εργασίες.

 

Ορισμένα μοντέλα της Σειράς MF 6S προσφέρονται με ένα ενσωματωμένο, εργοστασιακής τοποθέτησης υποπλαίσιο και φορτωτή της Σειράς MF FL.

 

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις