Η Σειρά MF 7S της Massey Ferguson μας εισάγει σε μία νέα εποχή έξυπνων γεωργικών ελκυστήρων

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη νέα Σειρά MF 7S, με τέσσερα νέα μοντέλα που αποδίδουν μέγιστη ισχύ από 155 – 190 ίππους.

 

Σχεδιασμένα για επαγγελματίες και επιλεκτικούς χειριστές, αυτά τα νέα τρακτέρ εφοδιάζονται με υψηλού επιπέδου εξοπλισμό, με κύρια χαρακτηριστικά τα προηγμένα κιβώτια, την άνετη καμπίνα, την αυτοματοποίηση και τεχνολογίες ελέγχου που υποστηρίζουν όλες τις δραστηριότητες και εφαρμογές.

Διατηρώντας τη νέα, σαφή ονομασία των μοντέλων της Massey Ferguson, οι αριθμοί δηλώνουν τη μέγιστη ισχύ όλων των ελκυστήρων: MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180 και MF 7S.190. Επίσης προσφέρουν μέχρι 30 ίππους επιπλέον με το Engine Power Management (EPM) – ανάλογα με το μοντέλο. Με μεταξόνιο 2,88 μ. και εξακύλινδρο κινητήρα 6.6L, οι νέοι ελκυστήρες αποτελούν την τέλεια γέφυρα ανάμεσα στη νέα τετρακύλινδρη Σειρά MF 6S που αποδίδουν 135 -180 ίππους, και τη μεγαλύτερη Σειρά MF 8S με κινητήρες 7.4L.

«Η Massey Ferguson επεκτείνει τη νέα γενιά εύχρηστων και αξιόπιστων ελκυστήρων μας με τη Σειρά MF 7S», δήλωσε ο Thierry Lhotte, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson, Ευρώπης & Μέσης Ανατολής. «Επίσης προσφέρουμε νέα επίπεδα άνεσης, ελέγχου, πρακτικότητας και συνδεσιμότητας με την προσθήκη νέας τεχνολογίας και χαρακτηριστικά που είδαμε για πρώτη φορά στη βραβευμένη Σειρά MF 8S.

 

«Με ένα συνδυασμό αντοχής, ευελιξίας, αυτοματοποίησης και τεχνολογίας που αυξάνει τις επιδόσεις, η Σειρά MF 7S προσφέρει την παραγωγικότητα που είναι απαραίτητη για σύγχρονες αγροτικές δραστηριότητες. Και για να μπορούν οι χειριστές να αποδίδουν για πολλές ώρες, η  πιο δροσερή, άνετη και αθόρυβη καμπίνα εξοπλίζεται με νέα, εύχρηστα, βολικά χειριστήρια.

 

«Η Σειρά MF 7S προσφέρει πολλά οφέλη για όλες τις δραστηριότητες – είτε πρόκειται για υπεργολαβίες, εργασίες μεγάλης φάρμας ή για μικτή επιχείρηση», πρόσθεσε.

 

Ανάλογα με το μοντέλο, διατίθενται οι εκδόσεις εξοπλισμού Essential, Efficient, Exclusive και Panoramic, με ποικίλα χαρακτηριστικά που αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και απόδοσης προς όφελος της παραγωγικότητας και των επιδόσεων στο χωράφι και το δρόμο.

 

Νέα Σειρά MF 7S - Προδιαγραφές

 

Μοντέλο

MF 7S.155

MF 7S.165

MF 7S.180

MF 7S.190

Κινητήρας

6-κύλινδρος, 6.6L AGCO Power

Μέγιστη ισχύς

155hp

165hp

180hp

190hp

Μέγιστη ισχύς EPM

175hp

185hp

210hp

220hp

Μέγιστη ροπή σε 1.500 σαλ.

700Nm

725Nm

750Nm

850Nm

Μέγιστη ροπή σε 1.500 σαλ. με EPM

750Nm

800Nm

860Nm

925Nm

Κιβώτιο

Dyna-6 Super Eco

 

Dyna-VT (για Efficient & Exclusive μόνο)

Έκδοση

Essential, Panoramic, Efficient ή Exclusive

Efficient ή Exclusive

 

 

 

  • Σειρά τεσσάρων ανθεκτικών και ευέλικτων ελκυστήρων υψηλών προδιαγραφών που προσφέρουν βέλτιστη άνεση, αυτόματους ελέγχους και συνδεσιμότητα
  • Ισχυροί, καθαροί, εξακύλινδροι κινητήρες 6,6L, αποδίδουν μέγιστη ισχύ από 155 – 190 ίππων. Όλοι παράγουν άφθονη πρόσθετη ισχύ και ροπή, διατηρώντας την παραγωγικότητα σε όλες τις συνθήκες
  • Νέο βελτιωμένο κιβώτιο Dyna-VT Super ECO για όλα τα μοντέλα, αποδοτικό, εύχρηστο κιβώτιο Dyna-6 Super Eco με Automatic Mode για ελκυστήρες έως 180hp
  • Υψηλό επίπεδο εξοπλισμού στάνταρ, και επιπλέον εκδόσεις Essential, Efficient, Exclusive ή Panoramic
  • Μοντέρνα, δροσερή και αθόρυβη καμπίνα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και ευκολίας ελέγχου με νέες τεχνολογίες, προερχόμενες από τη βραβευμένη Σειρά MF 8S
  • Νέο Multipad προσφέρει ολοκληρωμένο έλεγχο από ένα μοχλό και τοποθετείται στο υποβραχιόνιο στα μοντέλα Efficient και Exclusive
  • Εύχρηστο και διαισθητικό, το σύστημα Datatronic 5 έχει μία νέα, πιο φωτεινή και ευκρινή οθόνη αφής. Νέα προαιρετική λειτουργία MF E-loader
  • Μακρύ μεταξόνιο 2.88 μ. και στιβαρό πλαίσιο συνδυάζουν αντοχή και σταθερότητα με βέλτιστη ευελιξία από ακτίνα στροφής 4,93 μ.
  • Ελκυστήρες σχεδιασμένοι για να διαχειρίζονται και να μεταφέρουν βαριά φορτία με μοχλικά υψηλής ανυψωτικής ικανότητας 9.600 κιλ. πίσω και  4.000 κιλ. μπροστά
  • Εξαιρετικό Μικτό Βάρος Οχήματος (GVW) 14 τόνοι και Μικτό Βάρος Συνδυασμού Οχήματος Ρυμουλκούμενου (GCW) μέχρι 44,5 τόνοι
  • Έξυπνη, πρακτική neo-retro σχεδίαση χαρίζει στυλ με ουσία.

Ισχυροί, σταθεροί συνδεδεμένοι

 

Τέσσερις νέοι γεωργικοί ελκυστήρες στη Σειρά MF 7S βασίζονται σε μακρύ μεταξόνιο 2,88 μ. για βέλτιστη σταθερότητα και έλξη. Ισχυροί, εξακύλινδροι κινητήρες 6.6L προσφέρουν υψηλά επίπεδα ισχύος και ροπής, ενώ η ανθεκτική κατασκευή επιτρέπει στους ελκυστήρες να μεταφέρουν και να διαχειρίζονται βαριά φορτία.

 

Εξελιγμένοι ώστε να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις στο χωράφι, στο δρόμο και στο προαύλιο, αυτοί οι ελκυστήρες υψηλής παραγωγικότητας είναι εύκολοι στη χρήση. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε μία ευρεία γκάμα εργασιών διαθέτουν αυτοματοποιημένες λειτουργίες, άμεσους ελέγχους και τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

 

Πρόσθετη ισχύς και ροπή όταν είναι περισσότερο αναγκαία

 

Ένας προηγμένος εξακύλινδρος κινητήρας AGCO Power 6.6L, βρίσκεται στην καρδιά της Σειράς MF 7S. Αποδίδοντας μέγιστη ισχύ από 155 – 190 ίππους, όλα τα μοντέλα ωφελούνται από την άφθονη πρόσθετη ισχύ και ροπή που παράγεται αυτόματα όταν είναι αναγκαίο, για μεταφορές, εργασίες PTO ή για υψηλές υδραυλικές απαιτήσεις.

 

Η Massey Ferguson εξακολουθεί να πληροί τα τελευταία πολύ απαιτητικά πρότυπα εκπομπές ρύπων Stage V με ένα μοναδικό σύστημα ‘All-in-One’, που συνδυάζει οξειδωτικό καταλύτη diesel (DOC), επιλεκτική καταλυτική αναγωγή (SCR) και καταλύτη αιθάλης (SC) σε μία συμπαγή μονάδα. Τοποθετημένη διακριτικά κάτω από την καμπίνα, δεν μειώνει καθόλου την ορατότητα και ο σωλήνας της εξάτμισης παραμένει το ίδιο λεπτός.

 

Κορυφαίες εκδόσεις κιβωτίων

 

Το πολύ αποδοτικό και εύχρηστο κιβώτιο Dyna-VT ECO της Massey Ferguson προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων και διατίθεται με όλα τα μοντέλα. Η έκδοση Super Eco του Dyna-VT βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση επιτρέποντας στο τρακτέρ να πετυχαίνει  40 χλμ./ώρα στις 1.450 σαλ.

 

Το ιδιαίτερα δημοφιλές κιβώτιο Dyna-VT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση διαθέτει τώρα ένα νέο automatic mode. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να χρησιμοποιούν το μοχλό Multipad ή το πεντάλ για να αλλάξουν μία εμπρόσθια σχέση, ενώ ρυθμίζει αυτόματα  τις βέλτιστες στροφές σύμφωνα με το φορτίο και την ταχύτητα. Εκτός από την πιο ομαλή λειτουργία βελτιώνει και την κατανάλωση.

 

Εναλλακτικά, για όλα τα μοντέλα έως το  MF 7S.180 (180hp), διατίθεται το διάσημο, πολύ αποδοτικό και αξιόπιστο κιβώτιο Dyna-6 Super Eco 24 x 24 semi-powershift. Δοκιμασμένο στο χωράφι πάνω από 20 χρόνια, πετυχαίνει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα στις 1.500 σαλ. για οικονομία καυσίμου.

Το Automatic Mode, στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Dyna-6, αλλάζει αυτόματα σχέσεις σε συνάρτηση με το φορτίο και τις στροφές του κινητήρα. Οι χειριστές μπορούν επίσης να ρυθμίζουν οι ίδιοι τις στροφές στις οποίες θα εκτελούνται οι αλλαγές.

 

Όλα τα κιβώτια εφοδιάζονται με τη χρήσιμη λειτουργία ‘brake-neutral’, που ενεργοποιείται εύκολα από ένα διακόπτη στην κολόνα.

 

Όσοι εργάζονται σε ειδικές σοδειές θα χαρούν με την επιλογή Super Creeper, που παρέχει ακριβή έλεγχο με ταχύτητες έως 70 μέτρα/ώρα στις 1.400 σαλ.

 

Αθόρυβη, άνετη και δροσερή καμπίνα

 

Η καμπίνα της MF 7S έχει βελτιωθεί σημαντικά, προς όφελος των χειριστών, που θα απολαμβάνουν τώρα περισσότερη άνεση και καλύτερο έλεγχο. Πρόκειται για βελτιώσεις που είδαμε για πρώτη φορά σε ελκυστήρες της Σειράς MF 8S η οποία απέσπασε το βραβείο ‘Tractor of the Year’, και περιλαμβάνουν νέο  υποβραχιόνιο, χειριστήριο Multipad και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

 

Χάρη σε ένα νέο σύστημα κλιματισμού, η καμπίνα είναι τώρα έως 4C° πιο δροσερή από πριν και περιλαμβάνει μία νέα υψηλής ποιότητας επένδυση με χρωμιωμένο τιμόνι και μαύρο ταμπλό για τις εκδόσεις Exclusive και Efficient.

 

Οι χειριστές απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα άνεσης με ένα νέο, πιο αναπαυτικό, στάνταρ κάθισμα με αερανάρτηση. Ένα προαιρετικό θερμαινόμενο κάθισμα με βελτιωμένο εξαερισμό, εφοδιάζεται με σύστημα DDS – Dynamic Damping System, το οποίο αντιδρά αυτόματα ανάλογα με την ανωμαλία του εδάφους μέσω της εγκάρσιας ανάρτησης και σταθεροποίησης.

 

Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται σε θέση άμεσης πρόσβασης, διατεταγμένα εργονομικά και διαισθητικά. Ανάλογα με την έκδοση, το νέο υποβραχιόνιο και το Multipad παρέχουν απλό, διαισθητικό έλεγχο με ένα πληκτρολόγιο για τις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο σπάνια.

 

Εξωτερικά, μία φιλοσοφία φώτων LED και μία φωτεινή μπάρα στο καπό, δημιουργούν μία φωτεινή ταυτότητα, ενώ προαιρετικά διατίθενται μέχρι 16 φώτα εργασίας LED. Για λειτουργίες φορτωτή, υπάρχει επίσης η προαιρετική, χρήσιμη οροφή Visio Roof, που προσφέρει άριστη ορατότητα σε όλο το εύρος ανύψωσης.

 

Η άνεση βελτιώνεται περαιτέρω με τις επιλογές μηχανικής ή ενεργούς μηχανικής ανάρτησης καμπίνας, αλλά και του αναρτώμενου εμπρός άξονα.

 

Βολικός, ολοκληρωμένος έλεγχος

 

Οι εκδόσεις Efficient και Exclusive περιλαμβάνουν το νέο χειριστήριο Multipad που ενσωματώνεται στο υποβραχιόνιο καθίσματος. Με αυτό το εύχρηστο, συμβατό με ISOBUS χειριστήριο ο χειριστής μπορεί να ελέγχει άνετα τα πάντα, μεταξύ άλλων  το μοχλικό (μέσω διθέσιου διακόπτη), τις ταχύτητες κίνησης, τα προκαθορισμένα οδηγικά προγράμματα και την ενεργοποίηση του MF Guide. Επίσης φιλοξενεί ένα micro joystick για τον έλεγχο δύο ηλεκτρικών βαλβίδων.

 

Ένας νέος, μοναδικός μοχλός πολλαπλών λειτουργιών προσφέρει εύκολο έλεγχο του φορτωτή και του εμπρός μοχλικού. Πέρα από τον έλεγχο των βαλβίδων, οι χειριστές μπορούν να τον χρησιμοποιούν για αλλαγή κατεύθυνσης και σχέσεων του ελκυστήρα.

 

Φωτεινή, ευκρινής οθόνη αφής

 

Οι χειριστές θα εκτιμήσουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο σύστημα Datatronic 5, που διαθέτει πολύ πιο φωτεινή και ευκρινή οθόνη αφής για μείωση της αντανάκλασης. Χρώματα υψηλότερης ανάλυσης και μαύρο φόντο, μαζί με νέες συντομεύσεις στην αρχική σελίδα την καθιστούν πιο φιλική προς το χρήστη.

 

Νέα είναι η προαιρετική λειτουργία MF E-Loader που βοηθά στην αύξηση της ακρίβειας φόρτωσης, της παραγωγικότητας και της ασφάλειας και επιτρέπει έλεγχο και ρύθμιση της νέας λειτουργίας ανάδευσης κάδου (Bucket Shake).

 

Οι χειριστές μπορούν πλέον να ζυγίζουν το κάθε φορτίο στο πιρούνι ή τον κάδο, να καταγράφουν το σύνολο (ανά φορτίο ή εργασία) και να μεταφέρουν όλα τα δεδομένα σε ένα απλό αρχείο τύπου Excel. Μπορούν επίσης να ορίσουν πάνω και κάτω όρια, αλλά και αλληλουχίες εργασιών για διάφορους κύκλους φόρτωσης.

 

Νέα για τις εκδόσεις Exclusive και Efficient είναι η δυνατότητα ελέγχου του ραδιοφώνου και του κινητού τηλεφώνου και των πολυμέσων μέσω της οθόνης Datatronic 5, μέσω Bluetooth, USB ή Aux. Οι χειριστές ειδοποιούνται για εισερχόμενες κλήσεις από ένα pop-up παράθυρο στην οθόνη – που τους επιτρέπει να απαντάνε, να απορρίπτουν την κλήση ή να επιλέγουν σίγαση (mute).

Η συνδεσιμότητα αυξάνει την ακρίβεια

 

Η οθόνη Datatronic 5 όχι μόνο διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ αλλά με τη συνδεσιμότητα  ISOBUS και το σήμα GPS, τρέχει το πακέτο λογισμικού MF Technologies’ Precision Farming, που περιλαμβάνει το MF Guide - με την άμεσου σεταρίσματος λειτουργία ‘Go-Mode’, αλλά και το MF Section Control που μειώνει τις επικαλύψεις και στοχεύει με ακρίβεια τους πόρους μέσω της εφαρμογής μεταβλητού ρυθμού MF Rate Control.

 

Τα δεδομένα που συλλέγονται και καταγράφονται αυτόματα στο MF TaskDoc μεταφέρονται μέσω της κάρτας μνήμης USB. Η επιλογή The MF Task Doc Pro σας επιτρέπει να δημιουργείτε σχέδια χρήσης και συγχρονίζεται ασύρματα με το λογισμικό διαχείρισης φάρμας. Το MF Telemetry διατίθεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα MF 7S.

 

 

Ισχυροί, σταθεροί και ευέλικτοι ελκυστήρες

 

Με μεταξόνιο 2.88m και στιβαρό, ανάγλυφο πλαίσιο, η Σειρά MF 7S συνδυάζει σταθερότητα με ευελιξία – προσφέροντας ακτίνα στροφής μόνο 4,93 μ.

 

Εκτός από άριστη ισορροπία, προσφέρουν επίσης άριστη σχέση ισχύος/βάρους και ένα εντυπωσιακό Μικτό Βάρος Συνδυασμού Οχήματος Ρυμουλκούμενου 44.5t. Το μοχλικό τριών σημείων έχει ανυψωτική ικανότητα 9.600 κιλ. πίσω και 4.000 κιλ. εμπρός, ενώ το Μικτό Βάρος Οχήματος έως 14 τον. τους καθιστούν ιδανικούς για συνδυασμένες εργασίες με παρελκόμενα εμπρός και πίσω.

 

Το μακρύ μεταξόνιο βοηθά επίσης στην αύξηση της έλξης και της σταθερότητας, στο οποίο βοηθούν περαιτέρω τα προαιρετικά πίσω ελαστικά διαμέτρου 42” ενώ παράλληλα μειώνουν την πίεση στο έδαφος. Για εργασίες βαρέως τύπου, υπάρχει μία ευρεία γκάμα  αντίβαρων που αφαιρούνται εύκολα ώστε να αξιοποιείται πλήρως η ευελιξία του MF 7S είτε κατά τις αγροτικές εργασίες ή στις μεταφορές.

 

Στυλ με ουσία

 

Μία εντυπωσιακή neo-retro σχεδίαση, αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά της Massey Ferguson με σύγχρονο στυλ. Συνεχίζει το νέο στυλ της οικογένειας που παρουσιάστηκε στη σειρά MF 8S, με μία νέα εκδοχή της εμβληματικής γκρι λωρίδας και του αλόγου με τα γκέμια που χρονολογείται από τη Σειρά MF 100.

 

Το λεπτό, στενό καπό βελτιώνει την ορατότητα, ενώ τα κοψίματα ‘συνεργάζονται’ με το ανάγλυφο πλαίσιο για μέγιστη γωνία διεύθυνσης τροχών και κατά συνέπεια βέλτιστη ευελιξία.

 

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις