Νέο Optum AFS Connect : η άνεση και η συνδεσιμότητα ενισχύθηκαν για να διευκολύνουν τον ιδιοκτήτη και τον χειριστή

Νέα καμπίνα, χειριστήρια και συνδεσιμότητα μεταξύ των βασικών τομέων βελτίωσης / Ολοκαίνουργιος εσωτερικός χώρος με το νέο υποβραχιόνιο, τα ρυθμιζόμενα χειριστήρια, την οθόνη AFS Pro 1200, τον πίνακα οργάνων τύπου tablet / Άμεση μεταφορά δεδομένων και απομακρυσμένη παρακολούθηση χάρη στο AFS Connect /

 

                                                                                                   

 

 

Η σειρά τρακτέρ Optum CVXDrive της Case IH – ένα δυνατό χαρτί της εταιρίας από την παρουσίασή του το 2015, που βασίζεται στην σχεδίαση συμπαγούς κατασκευής αλλά μεγάλης ιπποδύναμης και σχεδιασμού υψηλών προδιαγραφών – έχει αναβαθμιστεί για να δημιουργήσει την νέα σειρά Optum AFS Connect, με νέα καμπίνα, εσωτερικό χώρο και συνδεσιμότητα που έχει σχεδιαστεί προς όφελος του ιδιοκτήτη και του χειριστή.

 

Βασικό μεταξύ των αλλαγών, είναι η νέα καμπίνα που φέρνει ευρυχωρία, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και η βελτιωμένη ορατότητα. Υπάρχει ένα νέο υποβραχιόνιο Multicontroller, προγραμματιζόμενα χειριστήρια που επιτρέπουν στο τρακτέρ και στα παρελκόμενα να προσαρμόζονται στον χειριστή και στην εργασία και αναβαθμισμένη πολυτελής εσωτερική επένδυση. Όλες οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τον φόρτο εργασίας του χειριστή, να ενισχύσουν την απόδοση, να αυξάνουν την παραγωγικότητα και τελικά να αφήνουν μεγαλύτερο κέρδος σ’ αυτόν που το διαχειρίζεται.

Οι βασικές αρχές διατηρούνται αλλά τελειοποιούνται

 

Η σειρά Optum AFS Connect όπως και η σειρά την οποία διαδέχεται, περιέχει τρία μοντέλα, με ονομαστική ισχύ 250hp, 270hp και 300hp, όλα με σασμάν συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης κίνησης CVXDrive της Case IH. Ωστόσο πολλά από τα υπόλοιπα βασικά σημεία σχεδιασμού των τρακτέρ είναι νέα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η νέα καμπίνα στην οποία μία σειρά από βασικά στοιχεία έχουν πλήρως επανασχεδιαστεί. Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά κληρονομούνται από τα μεγαλύτερα «ξαδέρφια» του Optum AFS Connect, τα Magnum, τα οποία αναβαθμίστηκαν σε προδιαγραφές AFS Connect το 2019. Περιλαμβάνουν το υποβραχιόνιο και τον μοχλό πολλαπλών λειτουργιών, μεγαλύτερη οθόνη αφής AFS Pro 1200 με μεγαλύτερη λειτουργικότητα και tablet στην κολώνα για παροχή πληροφοριών κινητήρα/μετάδοσης κίνησης. Εν τω μεταξύ, τα νέα τρακτέρ είναι στάνταρ εξοπλισμένα με το πακέτο τηλεματικής AFS Connect της Case IH, για άμεση αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων μεταξύ τρακτέρ και διαδικτυακής πύλης διαχείρισης, παρακολούθηση μηχανημάτων σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα.

 

Βασικά χαρακτηριστικά επανεξετάστηκαν και επανασχεδιάστηκαν : πιο εργονομική και εξατομικευμένη λειτουργία

 

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας σειράς Optum AFS Connect είναι η καμπίνα. Εδώ οι χειριστές θα βρούνε έναν μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο με αύξηση όγκου 7,5%, ενισχυμένη ορατότητα με 11% περισσότερο γυαλί και ένα επίπεδο θορύβου μόλις 66 decibels, υποβοηθούμενο εν μέρει από τα υψηλής ποιότητας υλικά από τα οποία είναι τώρα κατασκευασμένο το εσωτερικό της καμπίνας.  Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί για ακόμα ασφαλέστερη, απλούστερη και πιο ευχάριστη λειτουργία.

 

 

 

Εσωτερικά ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι το ολοκαίνουργιο υποβραχιόνιο, που ενσωματώνει έναν μοχλό πολλαπλών λειτουργιών με προγραμματιζόμενα κουμπιά. Μέσω της νέας μεγαλύτερης οθόνης AFS Pro 1200 μπροστά από το μπράτσο, βασικά χειριστήρια πάνω στο υποβραχιόνιο μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την προτίμηση του χειριστή και την τρέχουσα εργασία, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών χειρισμού και των μοχλών για τα βοηθητικά χειριστήρια. Η νέα οθόνη αφής AFS Pro 1200, συμβατή με ISOBUS, διαθέτει υψηλή ανάλυση που όχι μόνο επιτρέπει στον χειριστή να παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ, αλλά μπορεί επίσης να εμφανίζει εικόνα από την εμπρός και πίσω κάμερα και είναι το βασικό σημείο ελέγχου για την λειτουργία και την βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων του κινητήρα, του σασμάν CVXDrive, του PTO και των υδραυλικών του τρακτέρ. Υπάρχουν επίσης πλήκτρα συντόμευσης και ένας νέος επιλογέας «γυρίζω-και-πιέζω» πάνω στο νέο μπράτσο, όπως έχει καθιερωθεί στα μοντέλα Magnum AFS Connect.

 

Μέσω της οθόνης AFS Pro 1200, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν το σύστημα αυτόματης οδήγησης του τρακτέρ AccuGuide και – για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία τρακτέρ της Case IH – πλήρεις δυνατότητες τηλεματικής AFS Connect, τεχνολογία που είναι καλά εδραιωμένη στα τρακτέρ Magnum, Steiger και Quadtrac AFS Connect της Case IH. Με αυτό το σύστημα ασύρματης αμφίδρομης μεταφοράς δεδομένων μεταξύ του τρακτέρ και της διαδικτυακής πύλης διαχείρισης AFS Connect, οι ιδιοκτήτες τρακτέρ και οι διαχειριστές γεωργικών εκμεταλλεύσεων, έχουν τον πλήρη έλεγχο των εκμεταλλεύσεων, του στόλου και των δεδομένων, ώστε να συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του κόστους, στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και στην αύξηση της απόδοσης. Οι επιδόσεις και τα δεδομένα λειτουργίας του τρακτέρ αποστέλλονται αμέσως, με ασφάλεια και συνέχεια στην ηλεκτρονική πύλη για πρόσβαση από τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή. Αυτό τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις διαχείρισης με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα, υποστηριζόμενες από άμεσα διαθέσιμα και ακριβή δεδομένα, τόσο τρέχοντα όσο και ιστορικά. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως η θέση των τρακτέρ τους, τις στάθμες καυσίμου τους και άλλα βασικά δεδομένα διαχείρισης και απόδοσης. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να στείλετε καύσιμα σε ένα τρακτέρ, όταν χρειάζεται, να βελτιώσετε τον εφοδιασμό του μηχανήματος ή να δείτε αν έχει ολοκληρωθεί μία εργασία. Δεδομένου ότι η μεταφορά δεδομένων είναι δυνατή και προς τις δύο κατευθύνσεις, οι οδηγίες εργασίας, οι χάρτες εφαρμογών και άλλα δεδομένα μπορούν επίσης να αποσταλούν εξ αποστάσεως στο τρακτέρ από τον υπολογιστή του γραφείου, χρησιμοποιώντας την καρτέλα «Αγρόκτημα» (“Farm”) στην διαδικτυακή πύλη AFS Connect.

 

Οι αγρότες και – με άδεια – οι αντιπρόσωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΑFS Connect Display Viewing για να δουν σε πραγματικό χρόνο ότι βλέπει ο χειριστής. Για τους γεωργούς/διαχειριστές, αυτό επιτρέπει τον έλεγχο των δεδομένων της εργασίας και, εάν απαιτείται, να κάνουν προτάσεις για διορθώσεις που πρέπει να γίνουν. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν αν θα επιτρέψουν στον αντιπρόσωπο της Case IH να παρακολουθεί εξ αποστάσεως την οθόνη AFS Pro 1200 του τρακτέρ τους μέσω του AFS Connect, εάν το επιθυμούν. Τα πιθανά πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την ειδοποίηση από τον αντιπρόσωπο για επικίνδυνη κατάσταση και προειδοποίηση για πιθανό πρόβλημα στο τρακτέρ, την απομακρυσμένη πρόσβαση με το διαγνωστικό και την ευκαιρία παροχής συμβουλών τρόπου χειρισμού με βάση τα δεδομένα του μηχανήματος. Στο πλαίσιο αυτού του πακέτου AFS Connect Support PRO, η ασύρματη διασύνδεση σημαίνει ότι ο αντιπρόσωπος μπορεί να αναβαθμίσει ασύρματα το λειτουργικό πρόγραμμα των τρακτέρ Optum AFS Connect, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες και οι χειριστές μπορούν στη συνέχεια να επωφεληθούν αμέσως από νέες δυνατότητες, λειτουργίες και βελτιώσεις.