Το νέο μικρό ενσωματωμένο τετράγωνο χορτοδετικό MF 1842S
Το νέο μικρό ενσωματωμένο τετράγωνο χορτοδετικό MF 1842S

Η Massey Ferguson, μια παγκόσμια επωνυμία της AGCO (NYSE:AGCO), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία του premium μικρού ενσωματωμένου τετράγωνου χορτοδετικού MF 1842S υψηλής χωρητικότητας. Αυτό το νέο μοντέλο προσφέρει τα εξαιρετικά αποτελέσματα που απαιτούνται από εργολάβους και επαγγελματίες που αναζητούν μέγιστη απόδοση για τη δημιουργία δεμάτων τυπικού μεγέθους.

 

«Σχεδιασμένο από ειδικούς χορτοδετικών στο περίφημο εργοστάσιο της Hesston, το MF 1842S είναι ένα μηχάνημα υψηλής ποιότητας, εξαιρετικά βαρέως τύπου, ικανό να παράγει υψηλότατο αριθμό δεμάτων και να εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα καλλιέργειας σε περιορισμένο χρόνο λειτουργίας», εξηγεί ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Massey Ferguson, Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

 

Το νέο χορτοδετικό για τυπικά δέματα 14" x 18", βασίζεται στην επιτυχία του κορυφαίου της αγοράς MF 1840, το οποία έχει αποκτήσει αξιοζήλευτη φήμη για την απόδοση, την αξιοπιστία και το χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας.

 

«Σχεδιασμένο με τα υψηλότερα πρότυπα, το νέο MF 1842S χρησιμοποιεί δοκιμασμένα εξαρτήματα υψηλής χωρητικότητας από το μεγάλο τετράγωνο χορτοδετικό MF 185 και άλλα μοντέλα που πωλούνται στη Βόρεια Αμερική. Αυτά συνδυάζονται για να παρέχουν σημαντικά υψηλότερα αποτελέσματα για χειριστές που απαιτούν σημαντική επιπλέον χωρητικότητα τροφοδοσίας, μεγαλύτερες εκροές και υψηλότερες πυκνότητες, όπου χρειάζεται», προσθέτει.

Προδιαγραφές MF 1842S

Μέγεθος δέματος (βρετανικό σύστημα):               18” πλάτος x 14” ύψος

Μέγεθος δέματος (μετρικό σύστημα):                    457mm πλάτος x 365mm ύψος

Μήκος δέματος:                                                        700mm έως 1,320mm

Πλάτος συλλέκτη      :                                               1,982mm

Αρ. διακλαδώσεων:                                                 56 διπλές

Σύστημα τροφοδοσίας:                                            Συνεχής τροφοδοσία με διπλό ή τριπλό πιρούνι

Διαστάσεις:                                                                2,642mm πλάτος x 6,426mm μήκος x 1,727mm ύψος

Διαστάσεις ελαστικών:                                            31 x 13.5-15

 

Βασικά χαρακτηριστικά MF 1842S

  • Η νέα εισαγωγή αυξάνει τη χωρητικότητα έως και 20% σε σύγκριση με το MF 1840
  • Έως και 20% υψηλότερη πυκνότητα από το χορτοδετικό MF 1840
  • Ολοκαίνουργιο, εξαιρετικά λειτουργικό σύστημα μετάδοσης κίνησης βαρέως τύπου, σφόνδυλος υψηλής αδράνειας, κιβώτιο ταχυτήτων και έμβολο
  • Βαρέως τύπου, χαμηλού προφίλ συλλέκτη βασισμένο σε σχέδιο μεγάλου τετράγωνου χορτοδετικού
  • Τα διπλά πιρούνια τροφοδοσίας υψηλής χωρητικότητας αυξάνουν την ικανότητα επεξεργασίας
  • Τα δοκιμασμένα χειροκίνητα μηχανήματα για κόμπους Rasspe προσφέρουν αξιόπιστη απόδοση
  • Μεγαλύτερος θάλαμος δεμάτων OptiForm.

 

Τα εξαρτήματα βαρέως τύπου αυξάνουν την χωρητικότητα

Δοκιμασμένα σε χορτοδετικά που πωλούνται στις ΗΠΑ, το σασί και το πλαίσιο βαρέως τύπου είναι τα ισχυρά θεμέλια γύρω από τα οποία χτίζεται το νέο MF 1842S. Σχεδιασμένο για να χειρίζεται υψηλά φορτία, παρέχει εξαιρετική αντοχή και αξιοπιστία που απαιτούνται για την κάλυψη υψηλών απαιτήσεων απόδοσης.

Η ισχύς PTO μεταδίδεται μέσω ενός νέου πρωτεύοντος άξονα με στήριξη στη μέση, που διασφαλίζει ότι παραμένει πάντα σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη ράβδο έλξης. Ένας σημαντικά βαρύτερος ολισθητικός συμπλέκτης προστατεύει τη γραμμή μετάδοσης κίνησης και αποδίδει 20% περισσότερη ροπή από την υπάρχουσα σχεδίαση του MF 1840.

 

Με διάμετρο 673 mm, ο νέος σφόνδυλος υψηλής αδράνειας είναι 21% μεγαλύτερος και 22% βαρύτερος από αυτόν που χρησιμοποιείται στο μικρότερο ενσωματωμένο χορτοδετικό. Αυτό παρέχει ομαλή αποτελεσματική λειτουργία διατηρώντας σταθερές ταχύτητες και μειώνοντας την απαίτηση ισχύος και τις υπερτάσεις.

 

Το κιβώτιο ταχυτήτων MF 1842S έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χειρίζεται περισσότερη ισχύ και υψηλά φορτία δεματοποίησης. Δοκιμασμένο σε χορτοδετικά υψηλής χωρητικότητας που πωλούνται στις ΗΠΑ, έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη για την αξιοπιστία και τη μεγάλη διάρκεια ζωής του.

 

Ισχυρότερο, αξιόπιστο έμβολο

 

Δουλεύοντας με 100 κινήσεις/λεπτό, το νέο έμβολο όχι μόνο προσφέρει την υψηλότερη απόδοση που απαιτείται, αλλά δημιουργεί και σταθερά δέματα με υψηλή ποιότητα και πυκνότητα. Οκτώ ρουλεμάν βαρέως τύπου είναι έως και 51% φαρδύτερα και 25% μεγαλύτερα σε διάμετρο από αυτά του MF 1840 και έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τα υψηλά φορτία και να διασφαλίζουν μέγιστη αξιοπιστία.

 

Ταυτόχρονα, η διαδρομή του εμβόλου είναι πάνω από 24% μεγαλύτερη, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της ροπής και στη μείωση της απαίτησης ισχύος. Ένα νέο αντίβαρο 33,8 kg, τοποθετημένο στον κινητήριο βραχίονα, εξισορροπεί τα φορτία αιχμής στο τρακτέρ και διατηρεί σταθερή ταχύτητα εμβόλου, ενώ συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης.

 

Συλλέκτες υψηλής χωρητικότητας

 

Ως κληρονομιά από το εξαιρετικά αναγνωρισμένο τετράγωνο χορτοδετικό MF 185, ο συλλέκτης πλάτους 1,98 m (DIN) διαθέτει μεγάλη φήμη. Εξοπλισμένο με καρούλι υψηλής ταχύτητας, που λειτουργεί στις 145 σ.α.λ. (37% γρηγορότερο από το MF 1840), τροφοδοτεί την καλλιέργεια σε δύο μεγάλους εγκάρσιους κοχλίες διαμέτρου 330 mm. Μαζί προσφέρουν εξαιρετική ικανότητα τροφοδοσίας για ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Η εισερχόμενες καλλιέργειες τροφοδοτούνται σε ένα νέο, κωνικό αγωγό τροφοδοσίας που ενισχύει τη χωρητικότητα και ελέγχει ομαλά τη ροή. Στα 735 mm, το μπροστινό άνοιγμα είναι 83% μεγαλύτερο από πριν, παρέχοντας 44% μεγαλύτερη επιφάνεια τροφοδοσίας για να παρέχει μια εντελώς απρόσκοπτη ροή υλικού.

 

Η καλλιέργεια συλλέγεται από ένα βελτιωμένο σύστημα τροφοδοσίας καλλιεργειών υψηλής χωρητικότητας έξι δοντιών, το οποίο διαθέτει δύο σειρές διπλών πιρουνιών, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τρία δόντια. Αυτό το ισχυρό σύστημα, που χρησιμοποιείται σε χορτοδετικά μηχανήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ, προσφέρει σημαντικά υψηλές αποδόσεις με απλή και αξιόπιστη λειτουργία.

 

Από εδώ η καλλιέργεια μεταφέρεται σε ένα νέο θάλαμο προ-σχηματισμού. Αυξημένο σε όγκο κατά περισσότερο από 75%, σε σχέση με τα υπάρχοντα σχέδια, παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη ικανότητα χειρισμού της χωρητικότητας του χορτοδετικού να επεξεργάζεται υψηλότερες αποδόσεις.

 

Στιβαρά, αξιόπιστα μηχανήματα για κόμπους

Για να ταιριάζει με τις υψηλές επιδόσεις του χορτοδετικού, η Massey Ferguson εξοπλίζει με βαρέως τύπου και αξιόπιστα μηχανήματα Rasspe για κόμπους στο νέο χορτοδετικό MF 1842S. Κατασκευασμένα από δοκιμασμένα εξαρτήματα, προσφέρουν εξαιρετική, αξιόπιστη λειτουργία και λειτουργούν με πολλούς διαφορετικούς τύπους σπάγκων.

 

Τα μηχανήματα για κόμπους είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά επινικελωμένα εξαρτήματα, τα οποία αντιστέκονται στη διάβρωση και τη φθορά για να διατηρήσουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του εξοπλισμού. Η κεντρική standard λίπανση μειώνει τις απαιτήσεις συντήρησης και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων ενισχύοντας και τις τιμές μεταπώλησης.

 

Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει ηλεκτρικός ανεμιστήρας καθαρισμού. Ο ανεμιστήρας φυσά συνεχώς πάνω από τα μηχανήματα για κόμπους κρατώντας τα καθαρά από σκόνη και υπολείμματα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας. Το σύστημα σταματά αυτόματα κάθε 15 λεπτά και αναστρέφει τον ανεμιστήρα για να απομακρύνει τυχόν συσσωρευμένα υπολείμματα πριν συνεχίσει.

 

 

 

Καλοσχηματισμένα δέματα σταθερής πυκνότητας

 

Τα δέματα σχηματίζονται στον θάλαμο OptiForm, ο οποίος είναι 100 mm (5%) μακρύτερος από πριν. Η πυκνότητα ρυθμίζεται μέσω του ενσωματωμένου υδραυλικού συστήματος που ασκεί πίεση στις ράγες στην κορυφή και στις πλευρές του θαλάμου.

 

Αφού οριστεί μέσω ρύθμισης της πίεσης σε ένα καντράν, το σύστημα αντιδρά αυτόματα στις αλλαγές στις συνθήκες καλλιέργειας, διατηρώντας σταθερό το βάρος του δέματος ακόμα κι αν διαφέρει η περιεκτικότητα σε υγρασία της καλλιέργειας.

 

Οι θύρες αντίστασης, τοποθετημένες σε κάθε πλευρά του θαλάμου, χρησιμοποιούνται για να μεταβάλλουν την πλευρική πίεση καθώς σχηματίζεται το δέμα. Αυτά μπορούν να ρυθμιστούν από έξω και με περικοπή στον θάλαμο. Η ρύθμιση των θυρών βοηθά στη βελτίωση της συνοχής του δέματος και στη δημιουργία μεγαλύτερης πυκνότητας.

 

Δύο χυτές ράβδοι, που παρέχονται ως standard εξοπλισμός, μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του θαλάμου για περαιτέρω ενίσχυση της πυκνότητας σε πιο μαλακές καλλιέργειες, όπως το άχυρο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις