«Farm Machine 2023» η σειρά MF 5S της Massey Ferguson

Νικητής του βραβείου «Farm Machine 2023» για τρακτέρ κάτω των 120hp αναδείχθηκε η εξαιρετικά ευέλικτη σειρά MF 5S της Massey Ferguson κατά τη διάρκεια της έκθεσης SIMA που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτό το υψηλού κύρους βραβείο, του οποίου η κριτική επιτροπή αποτελείται από ειδικούς διεθνούς αναγνώρισης» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Massey Ferguson, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, Thierry Lhotte και πρόσθεσε «είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλη την ομάδα της Massey Ferguson που σχεδίασε αυτό το τρακτέρ μαζί με τους αγρότες».

Η σειρά MF 5S προσφέρει την καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία τους και ακτίνα στροφής 4 μέτρων, καθιστώντας τους τους κορυφαίους ελκυστήρες στην κατηγορία του.

«Η σειρά MF 5S» σύμφωνα με τον κ. Lhotte «συνδυάζει τις ευέλικτες διαστάσεις που απαιτούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες με εξαιρετικές επιδόσεις, εργονομία και άνεση» και τονίζει ότι «είναι ένα πραγματικό πολυδύναμο εργαλείο εργασίας και προσφέρει τη σωστή επιλογή ισχύος και προδιαγραφών που ταιριάζει σε όλες τις εφαρμογές. Αυτά τα σύγχρονα τρακτέρ προσφέρουν επίσης απλές λειτουργίες και βελτιωμένα χαρακτηριστικά με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας».

Η σειρά MF 5S προσφέρει πέντε μοντέλα από 105hp έως 145hp. Όλα διατίθενται με επιλογή μεταξύ των προδιαγραφών Essential, Efficient και Exclusive, οι οποίες παρέχουν μια σειρά χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την απόδοση και ταιριάζουν σε όλους τους τύπους γεωργικών εκμεταλλεύσεων και εφαρμογών.

Είναι εφοδιασμένα με της τελευταίας γενίας τετρακύλινδρους κινητήρες AGCO Power 4,4 λίτρων, οι οποίοι πληρούν τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπής ρύπων Stage V με την απλή τεχνολογία SCR "All in One".

Διαθέτουν επίσης δυνατότητα επιλογής μετάδοσης μεταξύ του Dyna-4 ή του Dyna-6 SuperEco, ενώ υπάρχει επίσης η λειτουργία Brake-to-Neutral, η οποία απενεργοποιεί την κίνηση όταν ενεργοποιούνται τα φρένα.

Κορυφαίες επιδόσεις στο χωράφι

Οι υψηλές επιδόσεις στο χωράφι εξασφαλίζονται χάρη στον μοναδικό σύνδεσμο τριών σημείων, ο οποίος μπορεί να ανυψώσει έως και 6.000 κιλά - 14% περισσότερα από τα προηγούμενα μοντέλα. Αναπτυγμένος για τοποθέτηση με τον νέο αναρτώμενο άξονα, τελευταίου τύπου εμπρόσθιου υδραυλικού συστήματος είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που συμβάλλει στη διατήρηση της κορυφαίας στον κλάδο ακτίνας στροφής 4 μέτρων.

Με την αύξηση της χωρητικότητας του εμπρόσθιου συνδέσμου από 2.500kg σε 3.000kg, αυτό επιτρέπει στους χειριστές να βελτιώσουν την αποδοτικότητα εκτελώντας δύο εργασίες ταυτόχρονα με μεγαλύτερα και φαρδύτερα εργαλεία. Χάρη στο εντυπωσιακό μικτό βάρος του ελκυστήρα 9,5t, το οποίο είναι 12% υψηλότερο από ό,τι πριν, το MF 5S μπορεί επίσης να μεταφέρει και να χειριστεί με ασφάλεια μεγαλύτερα φορτία.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Οι γεωργικοί ελκυστήρες της σειράς MF 5S μπορούν να συνδεθούν πλήρως με την τηλεμετρία MF Connect, η οποία αποτελεί επιλογή για όλα τα τρακτέρ. Η λειτουργία Geofencing βελτιώνει τη διαχείριση του εφοδιασμού και την ασφάλεια στέλνοντας ειδοποιήσεις σε έξυπνα (smart) τηλέφωνα και κινητές συσκευές εάν και όταν τα μηχανήματα βγαίνουν ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές.

Το τερματικό Datatronic 5 της Massey Ferguson είναι στάνταρ εξοπλισμός στα μοντέλα Exclusive και προαιρετικός στα μοντέλα Efficient. Αυτός ο σταθμός πληροφοριών χειριστή με οθόνη αφής συμβατός με το ISOBUS παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και ελέγχει οποιοδήποτε εργαλείο συμβατό με το ISOBUS.

Με εύκολο χειρισμό μέσω του τερματικού Datatronic 5, ο MF E-loader επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν τις λειτουργίες του φορτωτή, να ζυγίζουν μεμονωμένα φορτία, να αυτοματοποιούν τη λειτουργία της αρπάγης, καθώς και να ρυθμίζουν και να αποθηκεύουν αυτόματες ακολουθίες για διαφορετικούς κύκλους φόρτωσης.

Το Datatronic 5 μπορεί επίσης να εκτελέσει τις λειτουργίες για την MF Technologies/Smart Farming Suite που παρέχει λειτουργίες γεωργίας ακριβείας, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης διεύθυνσης MF Guide, καθώς και τα MF Section Control και MF Rate Control, τα οποία μπορούν τώρα να χειριστούν και να διαχειριστούν έως και 96 τμήματα, τρεις βραχίονες και πέντε προϊόντα.

Το προεγκατεστημένο λογισμικό MF TaskDoc χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρχείων αγρού, όπως οι εφαρμοζόμενοι χάρτες, η καταγραφή της χρήσης καυσίμων, η σύνταξη αναφορών εργασίας καθώς και η ακριβής καταγραφή όλων των εισροών σε κάθε εκτάριο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις