Good Design 2023: Η New Holland κερδίζει με το Straddle Tractor Concept και με το FPT Industrial TK4 Tractor
New Holland / FPT TK Methane Power - Fontanafredda

Το Straddle Tractor Concept είναι μια συνεργασία με την εταιρεία σχεδιασμού Pininfarina και παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση SITEVI στη Γαλλία
Το TK4 Tractor της New Holland και της FPT είναι ένα τρακτέρ ερπυστριοφόρου αμπελώνα μεθανίου και εργάζεται για την καλλιέργεια σταφυλιού Barolo στο αγρόκτημα Fontanafredda στη βορειοδυτική Ιταλία
 
Το βραβείο Good Design τιμά τα πιο καινοτόμα και αιχμής βιομηχανικά, προϊόντα και γραφικά σχέδια που δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο.
Το Straddle Tractor Concept και το TK4 Tractor της New Holland είναι το νικητήριο βραβείο Good Design στην κατηγορία Industrial 2022.

Το βραβείο Good Design απονέμεται από το Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design και τη Metropolitan Arts Press Ltd. και κάθε χρόνο τιμά τα πιο καινοτόμα και αιχμής βιομηχανικά, προϊόντα και γραφικά σχέδια που παράγονται σε όλο τον κόσμο. Είναι το παλαιότερο και το πιο διάσημο Πρόγραμμα Βραβεία που διοργανώνεται παγκοσμίως.

Η έμφαση του προγράμματος GOOD DESIGN είναι στον ποιοτικό σχεδιασμό της υψηλότερης μορφής, λειτουργίας και αισθητικής, ένα πρότυπο πέρα ​​από τα συνηθισμένα καταναλωτικά προϊόντα και γραφικά. Το πρόγραμμα GOOD DESIGN® του Chicago Athenaeum προωθεί τα ιδανικά μιας διαδικασίας σχεδιασμού που ενσωματώνει την αριστεία και την αντοχή του προϊόντος και την ισχυρή δημόσια ταυτότητα.

Ανατίθεται από μια κριτική επιτροπή διακεκριμένων επαγγελματιών σχεδιασμού και κορυφαίων ειδικών του κλάδου και το βραβείο απονέμεται βάσει κριτηρίων που καθορίστηκαν στο αρχικό πρόγραμμα του 1950 για την υψηλότερη αισθητική όσον αφορά τον καινοτόμο σχεδιασμό, τις νέες τεχνολογίες, τη μορφή, τα υλικά, την κατασκευή, την ιδέα, τη λειτουργία, χρησιμότητα, ενεργειακή απόδοση και ευαισθησία στο περιβάλλον.

Έννοια τρακτέρ New Holland Straddle

Το Straddle Tractor Concept αποκαλύφθηκε στο SITEVI (salon international des équipements et savoir-faire pour les productions vigne-vin, olive et fruits-légumes) 2021 και είναι μια συμπαραγωγή της New Holland Agriculture και της Pininfarina , του διεθνώς αναγνωρισμένου οίκου σχεδιασμού.

Η ιδέα έχει αναπτυχθεί σε ένα βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί χιλιάδες φορές στα κανάλια New Holland Agriculture από χρήστες σε όλο τον κόσμο: η ιδέα σχεδιάστηκε ειδικά για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των στενών αμπελώνων.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός που αναπτύχθηκε από την Pininfarina συνδυάζει ασφάλεια, άνεση και τεχνολογία: είναι εμπνευσμένο από το σχήμα ενός ποτηριού σαμπάνιας – ψηλό, φαρδύ στο πάνω μέρος και λεπτυνόμενο προς τα κάτω – ως φόρο τιμής στους εκλεκτούς οινοποιούς περιοχών όπως π.χ. Σαμπάνια, Médoc και Βουργουνδία.

Η καμπίνα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από γυαλί, παρέχοντας στον χειριστή εξαιρετική ορατότητα στα κλήματα και τριγύρω και έχει γωνία προς την κατεύθυνση της διαδρομής, προσθέτοντας δυναμισμό στη σχεδίαση.

Η συνολική εξωτερική εμφάνιση του μηχανήματος ξεχωρίζει για τις ρέουσες και δυναμικές γραμμές εμπνευσμένες από το αυτοκίνητο. Το εκτεθειμένο πλαίσιο προσδίδει σπορ εμφάνιση.

Το εσωτερικό διαθέτει μια μεγάλη ενιαία πόρτα και περιστρεφόμενο κάθισμα, με τη χρήση ξύλου να συμβάλλει στην βελούδινη, πολυτελή αίσθηση της καμπίνας, θυμίζοντας πάλι βαρέλια κρασιού.

Σύμφωνα με τη μακροχρόνια και διαρκώς αυξανόμενη δέσμευση της New Holland Agriculture σε όλες τις πτυχές της βιώσιμης γεωργίας και τη στρατηγική της μάρκας Clean Energy Leader, η ιδέα έχει δημιουργηθεί ως έτοιμη για την ηλεκτρική έλξη , για ένα μέλλον μηχανών με εναλλακτική ενέργεια.

Τρακτέρ New Holland και FPT Industrial TK4 Methane Power

Η New Holland και η FPT Industrial συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του τρακτέρ ερπυστριοφόρου αμπελώνα TK Methane Power. Τροφοδοτούμενο από βιομεθάνιο, το τρακτέρ έχει σχεδιαστεί με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, δημιουργώντας μια ισορροπία στυλ και λειτουργίας μαζί με βιωσιμότητα.


Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια ιδέα, το τρακτέρ εργάζεται στην περιοχή καλλιέργειας σταφυλιών La Rosa cru Nebbiolo for Barolo στο αγρόκτημα Fontanafredda στη Serralunga d'Alba (CN), όπου οι κινητήρες θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους σε λοφώδες έδαφος .


Στην πραγματικότητα, ο κινητήρας βιομεθανίου F28 που τροφοδοτεί το πρωτότυπο τρακτέρ ερπυστριοφόρου αμπελώνα New Holland TK Methane Power που προορίζεται για το αγρόκτημα Fontanafredda έχει χωρητικότητα 75 ίππων με μέγιστη ροπή 330 Nm. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα ασφαλείς επιδόσεις άμεσα συγκρίσιμες με αυτές του μοντέλου ντίζελ , ακόμη και στους πιο απότομους λόφους και το ολισθηρό έδαφος που χαρακτηρίζει τους πιο φημισμένους αμπελώνες στην περιοχή Langhe.


Σχεδιασμένος ως σχεδιασμός πολλαπλών αποστολών και για τροφοδοσία με ντίζελ, φυσικό αέριο και με υβριδικό σύστημα, ο κινητήρας FPT Industrial F28 δημιουργήθηκε για να είναι συμπαγής, παραγωγικός και φιλικός προς το περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, είναι σε θέση να καλύψει όλες τις απαιτήσεις ισχύος, απόδοσης και χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε εφαρμογές όπως τα τρακτέρ για οπωρώνες και αμπελώνες, όπου το μικρό μέγεθος, και επομένως ο περιορισμένος όγκος, είναι βασικές προϋποθέσεις.

Ο Carlo Lambro , Πρόεδρος της μάρκας της New Holland Agriculture, λέει: «Το Good Design Award είναι ένας θεσμός όσον αφορά το κύρος και την εξουσία στον τομέα του σχεδιασμού και είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βλέπουμε τις προσπάθειές μας όσον αφορά τον καλό σχεδιασμό να αναγνωρίζονται από μια επιτροπή σημαντικών ειδικών. Το ιταλικό σχέδιο είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο και είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε με εξαιρετικές ιδέες βιομηχανικού σχεδιασμού. Συνεχίζουμε να επενδύουμε τις ενέργειές μας για να δημιουργήσουμε κάτι που δεν είναι μόνο χρήσιμο, βιώσιμο και λειτουργικό, αλλά και όμορφο να το δεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον οίκο σχεδίασης Pininfarina, την FPT Industrial και τη Fontanafredda που συνεργάστηκαν μαζί μας σε αυτά τα έργα και μια ειδική μνεία στις εσωτερικές μας ομάδες σχεδιασμού για τη σπουδαία δημιουργική δουλειά».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις