New Holland: Πρέσα μεταβλητού θαλάμου σειράς Pro-Belt κέρδισε το διάσημο βραβείο AE50 2023
New Holland Guardian™ με PLM Intelligence

Οι ψεκαστήρες μπροστινής μπούμας Guardian διαθέτουν νέες τεχνολογικές δυνατότητες και δυνατότητες ακριβείας, ενσωματώνοντας τις προηγμένες τεχνολογίες ακριβείας της Raven με την ισχύ και την αξιοπιστία που είναι γνωστοί για τους ψεκαστήρες New Holland.
Το νέο χορτοδετικό Pro-Belt κυκλοφόρησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2022 και ξεχωρίζει για την ευελιξία και την παραγωγικότητα σε όλες τις συνθήκες καλλιέργειας, την υψηλή πυκνότητα του δέματος και την εξαιρετική του αξιοπιστία και αντοχή.
Το ενσωματωμένο σύστημα δεματοποίησης για το τρακτέρ T7 μειώνει σημαντικά τους κραδασμούς της καμπίνας όταν το χορτοδετικό λειτουργεί.
Τα βραβεία AE50 τιμούν τα πιο καινοτόμα σχέδια της χρονιάς σε προϊόντα μηχανικής ή συστήματα για τις βιομηχανίες τροφίμων και γεωργίας
Η American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE) ανακήρυξε το New Holland 2023 Guardian Front Boom Sprayer with PLM Intelligence, Pro-Belt Series Variable Chamber Round Balers and Integrated Baler Control για τρακτέρ T7 νικητή του βραβείου AE50 του 2023.

Τα βραβεία AE50 τιμούν τα πιο καινοτόμα σχέδια της χρονιάς σε προϊόντα μηχανικής ή συστήματα για τις βιομηχανίες τροφίμων και γεωργίας. Το πρόγραμμα βραβείων AE50 δίνει έμφαση στο ρόλο των νέων προϊόντων και συστημάτων στην εισαγωγή προηγμένης τεχνολογίας στην αγορά. Αυτές οι μηχανολογικές εξελίξεις βοηθούν τους αγρότες, τους μεταποιητές τροφίμων και τους κατασκευαστές εξοπλισμού να αυξήσουν την αποδοτικότητα, να βελτιώσουν την ποιότητα, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να αυξήσουν τα κέρδη.

Εταιρείες από όλο τον κόσμο υποβάλλουν συμμετοχές στον ετήσιο διαγωνισμό AE50 και έως και 50 από τα καλύτερα προϊόντα επιλέγονται από μια ομάδα διεθνών ειδικών μηχανικών. Οι κριτές επιλέγουν καινοτόμα προϊόντα που θα προωθήσουν καλύτερα τη μηχανική για τις βιομηχανίες τροφίμων και γεωργίας.

Ο Carlo Lambro , Πρόεδρος της μάρκας New Holland Agriculture δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που λαμβάνουμε αυτό το διάσημο βραβείο που είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά στον τομέα μας. Η εστίασή μας στην καινοτομία και την τεχνολογία είναι πολύ ισχυρή και αυτή η αναγνώριση είναι μια ένδειξη ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Συγχαρητήρια και μπράβο σε όλες τις διεθνείς ομάδες που εργάστηκαν για τα δύο προϊόντα που βραβεύτηκαν.”

Η νέα σειρά Guardian Sprayer 2023 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Farm Progress Show νωρίτερα φέτος και διαθέτει ανανεωμένα ηλεκτρονικά χειριστήρια και συνδεσιμότητα εκτός πλοίου.
Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν χειριστήρια συστημάτων διαχείρισης υγρών στην καμπίνα και το πρατήριο καυσίμων, ένα ειδικά σχεδιασμένο υποβραχιόνιο με πολλαπλές λειτουργίες ψεκασμού και πλήρη ενσωμάτωση στην υποδομή νοημοσύνης Precision Land Management (PLM) που προσφέρεται από τα συστήματα σύνδεσης New Holland PLM και τις διεπαφές εκτός σκάφους Raven Slingshot.

Οι βελτιώσεις των συστημάτων διαχείρισης υγρών περιλαμβάνουν μια μεγάλη, εύχρηστη οθόνη στο πρατήριο πλήρωσης με νέα χαρακτηριστικά, όπως αυτόματη πλήρωση, αυτόματο σπάσιμο και μια σουίτα λειτουργιών αυτόματου ξεβγάλματος. Όταν συνδυάζεται με τη νέα οθόνη ψεκαστήρα Intelliview 12 και το υποβραχιόνιο στην καμπίνα, ο χειριστής έχει τον πλήρη έλεγχο του ψεκαστήρα. Η προσθήκη νοημοσύνης PLM παρέχει εξ αποστάσεως όλες τις πληροφορίες διάγνωσης και υπηρεσιών μαζί με γεωπονικά δεδομένα σε τηλέφωνο, tablet ή γραφείο στο σπίτι.


Το 2023 Guardian Sprayer ενσωματώνει το IntelliSpray II επόμενης γενιάς τεχνολογίας ακριβούς ελέγχου ακροφυσίων από την Raven. Αυτό το σύστημα είναι 2,5 φορές πιο ακριβές από συγκρίσιμα συστήματα και παρέχει έλεγχο επικάλυψης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης ακροφυσίου, μειώνοντας το συνολικό κόστος εισροής για την προστασία των καλλιεργειών. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με αυξημένη αντοχή, μείωση ισχύος και πρόσθετες διαγνωστικές δυνατότητες προσφέρουν απαράμιλλη κορυφαία τεχνολογία ελέγχου ακροφυσίων.

Τα στρογγυλά χορτοδετικά μεταβλητού θαλάμου της σειράς New Holland Pro-Belt έχουν σχεδιαστεί με βάση τα σχόλια της New Holland που συλλέγονται μέσω πολυάριθμων δοκιμαστικών οδηγιών πελατών που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο – από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ευρώπη, παράγοντας συλλογικά 150.000 μπάλες. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά απόδοσης που θεωρούσαν θεμελιώδη: ευελιξία, χωρητικότητα και πυκνότητα και εμφάνιση των δεμάτων. Το νέο χορτοδετικό αποδίδει σε όλες τις περιπτώσεις με εξαιρετική απόδοση.

Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με το δάπεδο ρότορα ActiveDrop που προσφέρει την απόδοση και την ανθεκτικότητα που απαιτούν οι εργολάβοι δεματοποίησης και οι αγρότες υψηλής χρήσης. Οι χορτοδετικές μηχανές της σειράς Pro-Belt βελτιώνουν την εμπειρία του χειριστή παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη ροή καλλιέργειας μέσω του ρότορα μέσω της διεπαφής χρήστη δαπέδου και χορτοδετικού ρότορα ActiveDrop. Το πάτωμα πτώσης ρότορα ActiveDrop παρέχει ειδοποίηση στον χειριστή όταν το φορτίο στον ρότορα πλησιάζει τη μέγιστη χωρητικότητα. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να προσαρμόσει την ταχύτητα δεματοποίησης για να αποφύγει το βύσμα του ρότορα και αυξάνει τη συνολική παραγωγικότητα. Η παρακολούθηση της θέσης του δαπέδου πτώσης παρέχει επίσης στον χειριστή ανατροφοδότηση σχετικά με τη σχετική εμπλοκή των μαχαιριών κοπής ρότορα με την εισερχόμενη κοπή για μεγιστοποίηση της ποιότητας κοπής.

Το Integrated Baler Control για το τρακτέρ T7 είναι μια τεχνολογία που μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού και είναι σε θέση να αντισταθμίσει δυσάρεστες κραδασμούς και κινήσεις στην καμπίνα του οδηγού, που προκαλούνται από τις δυνάμεις πίεσης που ασκούνται κατά τη λειτουργία του χορτοδετικού. Αυτό δίνει μεγάλη ανακούφιση και άνεση στον χειριστή στην καμπίνα.

Το Integrated Baler Control for T7 τρακτέρ είχε ήδη βραβευτεί με αργυρό μετάλλιο στην Agritechnica 2019.

Το Guardian Front Boom Sprayer, το Pro-Belt Baler και το Integrated Baler Control για το τρακτέρ T7 θα παρουσιαστούν στο ειδικό τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2023 του περιοδικού Resource: Engineering & Technology for a Sustainable World της ASABE.

Ο ASABE είναι ένας διεθνής επιστημονικός και εκπαιδευτικός οργανισμός αφιερωμένος στην πρόοδο της μηχανικής που εφαρμόζεται σε γεωργικά, τρόφιμα και βιολογικά συστήματα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις