Η CNH Industrial και η New Holland συνεργάζονται με την Microsoft και την Touchcast στην έκθεση CES 2023 με μία καθηλωτική εμπειρία metaverse

Η New Holland Agriculture, μία μάρκα του παγκοσμίου ομίλου CNH Industrial, έχει φτάσει πέρα από το βασικό της κοινό στον τομέα της γεωργίας, για να δείξει στον ευρύτερο κόσμο τι κάνει ο κατασκευαστής αγροτικού εξοπλισμού όσον αφορά την καινοτομία και την τεχνολογία. Από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023, η εταιρία ήταν παρούσα στην έκθεση Consumer Electronics Show 2023 στο Λας Βέγκας της Αμερικής, με την Touchcast και την Microsoft, και παρουσίασε μία πανίσχυρη προσομοίωση μιας εμπορικής εμπειρίας πελάτη στο metaverse με το πρωτότυπο τρακτέρ T4 Electric Power, με αυτόνομα χαρακτηριστικά. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης μπόρεσαν να δουν το τρακτέρ χάρη στη Touchcast, ηγέτη στην δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών στο metaverse, με τεχνολογία υποστηριζόμενη από το Microsoft Cloud.

Η πλατφόρμα Touchcast επιτρέπει στους κατασκευαστές οχημάτων να επαναπροσδιορίσουν το ταξίδι των πελατών δημιουργώντας ένα φωτορεαλιστικό ψηφιακό δίδυμο του εκθεσιακού τους χώρου και προβάλλοντας τα οχήματά τους 3D σε πραγματικό χρόνο. Οι εν δυνάμει πελάτες μπορούν να περιηγηθούν, να προσαρμόσουν και να αγοράσουν το όχημα που  επιθυμούν, μέσα σε έναν διαδραστικό εικονικό εκθεσιακό χώρο απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής τους, χωρίς να απαιτούνται ακουστικά VR ή εξειδικευμένο λογισμικό. Οι πελάτες
μπορούν να αλληλεπιδράσουν με έναν πραγματικό σύμβουλο, να κάνουν ερωτήσεις, να εξερευνήσουν νέες δυνατότητες, να κάνουν ένα εικονικό test drive, να αγοράσουν το όχημά τους και να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή για υποστήριξη μετά την πώληση.

Η New Holland, η Touchcast και η Microsoft έτρεξαν ζωντανές επιδείξεις στην έκθεση, με ένα μεγάλο τοίχο LED που δημιούργησε μία προσομοίωση αυτής της εμπειρίας metaverse και σύνδεσε τους καταναλωτές με τις μάρκες που εμφανίζονταν.

Ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της New Holland Agriculture είπε : «είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε ένα τόσο καινοτόμο έργο στη CES 2023  και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Microsoft και την Touchcast εταιρίες που μοιράζονται την προοδευτική μας προσέγγιση. Χάρη στην τεχνολογία τους θα είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τις εμπορικές επιλογές metaverse, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στα προϊόντα μας σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας νέος τρόπος να βιώσουμε την προσωπική επαφή με έναν αντιπρόσωπο χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούμε φυσικά έναν εκθεσιακό χώρο και ανοίγει ατελείωτες δυνατότητες για εμάς και για τους αγρότες. Είμαστε στη CES για να εκπροσωπήσουμε τον αγροτικό κλάδο και να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η καινοτομία και η τεχνολογία στον τομέα μας.».

Το τρακτέρ T4 Electric Power 
Το επίκεντρο της CES ήταν το πρωτότυπο ηλεκτρικό τρακτέρ της New Holland, που παρουσιάστηκε στην Ημέρα Τεχνολογίας της CNH Industrial (CNH Industrial Tech Day) στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022.

Η εταιρία έχει μία παράδοση στην ανάπτυξη τρακτέρ κινουμένων με εναλλακτικά καύσιμα για την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της γεωργίας και ήδη παράγει το μεγαλύτερο
T6.180 Methane Power, το οποίο κινείται με αέριο χρησιμοποιώντας έναν τροποποιημένο κινητήρα πετρελαίου. Αλλά για μικρότερες, ελαφρύτερες εργασίες απαιτείται μία διαφορετική λύση, έτσι αναπτύχθηκε το T4 Electric Power, το πρώτο  αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίας κατηγορίας τρακτέρ, με αυτόνομα χαρακτηριστικά για να βοηθήσει περαιτέρω τους αγρότες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά.

Το τρακτέρ έχει αναπτυχθεί από τους μηχανικούς της CNH Industrial στην Αμερική και στην Ιταλία και από τον στρατηγικό εταίρο Monarch Tractor, μια εξηλεκτρισμένη, καινοτόμα,  γεωργικού ενδιαφέροντος εταιρία, με έδρα στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Έχει σχεδιαστεί για να βρει μία θέση σε όλους τους τύπους και τα μεγέθη των αγροκτημάτων και δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου σημαντικά βασικά χαρακτηριστικά: το χρόνο λειτουργίας της μπαταρίας και την απόδοση, διατηρώντας παράλληλα μία βιώσιμη προσέγγιση που θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων του μηχανήματος, τα επίπεδα θορύβου και τις συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του.

Οι επισκέπτες στη CES βρήκαν την New Holland στο περίπτερο #6017 της Microsoft στη Δυτική Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Λας Βέγκας.

Συνδεθείτε με τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της New Holland Agriculture για να δείτε ένα ενδεικτικό video της εμπειρίας metaverse που οι επισκέπτες είδαν ζωντανά στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις