Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρικά τρακτέρ σε παγκόσμιο επίπεδο
Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρικά τρακτέρ σε παγκόσμιο επίπεδο

Σε 94,04 εκατομμύρια δολάρια αποτιμάται επί του παρόντος η αγορά των ηλεκτρικών τρακτέρ σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα της Fact.MR, η οποία παράλληλα προβλέπει ότι μέχρι τέλος του 2032 θα αυξηθεί στα 319,23 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας πέρα των ορυκτών καυσίμων αποτελεί τη βασική αιτία που η παγκόσμια αγορά τρακτέρ οδεύει προς τον ηλεκτρισμό. Τα οφέλη των ηλεκτρικών τρακτέρ, όπως οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και το σημαντικά χαμηλότερο κόστος καυσίμων, θα οδηγήσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών τρακτέρ, ενώ οι αυστηροί κανονισμοί που σχετίζονται με τις εκπομπές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν λόγο για την επιδίωξη λύσεων στη γεωργική βιομηχανία, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα περιορίζει την ανάπτυξη

Ωστόσο, η περιορισμένη διαθεσιμότητα ηλεκτρικών τρακτέρ θα «φρενάρει» την ανάπτυξη της αγοράς μέχρι το 2032. Και στη συνέχεια υπάρχουν πρακτικά μειονεκτήματα, όπως η χαμηλή ταχύτητα, ο περιορισμός της τεχνολογίας της μπαταρίας και η χαμηλή χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας.

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελούνται από εύφλεκτα συστατικά όπως λίθιο, μαγγάνιο και πολυμερή. Όταν το λίθιο εκτίθεται στο νερό, γίνεται εξαιρετικά αντιδραστικό. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την απόδοση και την ασφάλεια αυτών των μπαταριών σε εξαιρετικά ξηρές ή υγρές συνθήκες, περιορίζοντας έτσι τις μελλοντικές πωλήσεις.

Έλλειψη υποδομής φόρτισης

Οι ερευνητές λένε ότι οι περισσότεροι αγρότες προτιμούν τρακτέρ με βάση τα ορυκτά καύσιμα λόγω της εύκολης διαθεσιμότητας ορυκτών καυσίμων. Η έλλειψη υποδομής φόρτισης είναι μια σημαντική πρόκληση στις αναπτυσσόμενες χώρες που μπορεί να αποτρέψει την υιοθέτηση ηλεκτρικών τρακτέρ.

Γεωγραφικά, η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών τρακτέρ προβλέπεται να κυριαρχείται από τη Βόρεια Αμερική λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για συμπαγείς ελκυστήρες.

Η Ασία-Ειρηνικός, με αιχμή του δόρατος η Ινδία, αναμένεται να αναπτυχθεί με σημαντικό ρυθμό στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών τρακτέρ στο εγγύς μέλλον. Λόγω του μεγάλου πρωτογενούς τομέα, οι ασιατικές χώρες αναμένεται να οδηγήσουν την ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα. Η τεχνολογική αναβάθμιση και η κρατική υποστήριξη σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ινδονησία αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση για ηλεκτρικούς τρακτέρ τα προβλεπόμενα χρόνια.

Η Μέση Ανατολή & η Αφρική και η Λατινική Αμερική αναμένεται να κατέχουν μικρά μερίδια στην παγκόσμια αγορά, ωστόσο, η πώληση ηλεκτρικών τρακτέρ αναμένεται να αυξηθεί με σημαντικό ρυθμό κατά την υπό μελέτη περίοδο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις