Το πρωτότυπο τρακτέρ New Holland T7 Methane Power LNG κέρδισε το βραβείο Green Good Design 2023

Το πρωτότυπο τρακτέρ New Holland T7 Methane Power LNG (Liquefied Natural Gas) είναι ο νικητής του βραβείου Green Good Design 2023 .

Το βραβείο, το οποίο απονέμεται από το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies, προσδιορίζει και δίνει έμφαση στα σημαντικότερα παραδείγματα αειφόρου σχεδιασμού στον κόσμο, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό. σχετικά με τις καλύτερες προσπάθειες των παγκόσμιων εταιρειών να υιοθετήσουν βιώσιμο σχεδιασμό.

Το πρωτότυπο τρακτέρ T7 Methane Power LNG παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Ημέρας Βιομηχανικής Τεχνολογίας CNH τον Δεκέμβριο του 2022 στο Phoenix της Αριζόνα. Βασίζεται στην κληρονομιά του εμπορευματοποιημένου T6 Methane Power, που τροφοδοτείται από συμπιεσμένο φυσικό αέριο, αλλά αυτό το νέο μοντέλο θα υπερδιπλασιάσει την αυτονομία των σημερινών προϊόντων της New Holland που κινούνται με μεθάνιο.

Η εσωτερική ομάδα σχεδιασμού της CNH Industrial δημιούργησε ένα τρακτέρ με νέο χρώμα «Clean Blue» και αισθητική που έχει σχεδιαστεί για να τονίζει τη χρήση βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων από το τρακτέρ.

Εμπνευσμένα από την ίδια τη φύση, τα ολοκαίνουργια εξωτερικά χαρακτηριστικά ταιριάζουν με το νέο χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στυλ της μάρκας , το οποίο φαίνεται στο επανασχεδιασμένο καπό με το φωτισμένο εμβληματικό φύλλο της New Holland.

Η καμπίνα του τρακτέρ ενσωματώνει μια ολόσωμη οροφή ουρανού για βελτιωμένη ορατότητα και μεγαλύτερη αίσθηση χώρου. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το καινοτόμο υποβραχιόνιο SideWinder Ultra, τη νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής IntelliView 12 και την οθόνη σταθερής πλήμνης CentreView τοποθετημένη στο τιμόνι, που συνδυάζονται για να κάνουν τη λειτουργία διαισθητική. Εργονομικά διαμορφωμένα καθίσματα από δέρμα και Alcantara, με ρίγες σε αντίθεση και κεντημένο λογότυπο, φαίνονται σπορ, αλλά παρέχουν την άνεση και την υποστήριξη που χρειάζονται οι χειριστές.

Το πρωτότυπο T7 Methane Power LNG αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός στην πορεία προς τη στρατηγική της New Holland's Carbon Neutral Farming . Μπορεί να τροφοδοτείται από υγροποιημένο βιομεθάνιο που προέρχεται από ζωική κοπριά και πολτό, αποδίδοντας λειτουργία καλύτερη από τη λειτουργία μηδενικού άνθρακα. Αυτή η λύση ενσωματώνεται τέλεια με την προσέγγιση που προτείνει η Bennamann, η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που συνεργάζεται με τη New Holland που εστιάζει στην καινοτομία σχετικά με τη συλλογή, την επεξεργασία και την αποθήκευση του διαφυγόντος μεθανίου με στόχο να ξεκλειδώσει τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας για τους πελάτες και να προσφέρει μια τοπική , επανάσταση καθαρής ενέργειας.

«Είναι τιμή μας που λαμβάνουμε το Green Good Design Award, μια αρχή στον τομέα του σχεδιασμού, και ακόμη πιο περήφανοι που η αναγνώριση δίνεται σε ένα τόσο πρωτοποριακό πρωτότυπο τρακτέρ που θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική επέκταση στη σειρά τρακτέρ εναλλακτικής ενέργειας της New Holland» δήλωσε ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Carlo Lambro.

Και πρόσθεσε «Το New Holland T7 Methane Power LNG συνδυάζει την εξαιρετική σχεδίαση με την εξαιρετική τεχνολογία και την καινοτομία, αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης των ενέργειών μας στη δημιουργία κάτι που δεν είναι μόνο χρήσιμο, βιώσιμο και λειτουργικό, αλλά και όμορφο. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που εργάστηκαν σε αυτό το ιδιαίτερο έργο και, όπως πάντα, τις εσωτερικές μας ομάδες σχεδιασμού για τη σπουδαία δημιουργική δουλειά». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις