New Holland T6.180: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο σε έκθεση στην Ουαλία

Το ασημένιο μετάλλιο στην έκθεση Welsh Show που πραγματοποιείται στην πόλη Builth Wells κέρδισε το New Holland T6.180 το οποίο τροφοδοτείται με μεθάνιο. «Είμαστε πολύ περήφανοι που βλέπουμε ότι η δέσμευσή μας για μια πιο βιώσιμη γεωργία είναι ισχυρότερη και αναγνωρίζεται καθημερινά» ανέφεραν στελέχη της εταιρίας. 

Oι εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα από το T6.180 που κινείται με μεθάνιο είναι 80% χαμηλότερες, ενώ το επίπεδο των υδρογονανθράκων εκτός μεθανίου μειώνεται κατά 90%. Τα σωματίδια μειώνονται κατά 98%, το οξείδιο του αζώτου κατά 62%και το CO2 κατά 11%.

 

Tο T6.180 Methane Power έχει την ίδια μέγιστη ισχύ των 175 ίππων -με ώθηση- με το συμβατικό πετρελαιοκίνητο μοντέλο και παράγει μέγιστη ροπή 740 Nm. 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία το κόστος λειτουργίας είναι έως και 30% χαμηλότερο. Σε άλλους τομείς, το τρακτέρ μοιάζει σχεδόν 100% με ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο, αλλά η βασική αλλαγή είναι η αντικατάσταση των δεξαμενών καυσίμου με έναν συνδυασμό δέκα δεξαμενών τοποθετημένων γύρω από το κέντρο του σασί.

«Χωράει» συνολικά 453 λίτρα αερίου, που ισοδυναμούν με 79 κιλά, και το τρακτέρ κρατά αρκετό καύσιμο για περίπου οκτώ ώρες οδικής μεταφοράς ή εργασίας PTO. Η αυτονομία ανεβαίνει σε 14 ώρες για την τροφοδοσία στον κτηνοτροφικό κλάδο, εκτιμά η New Holland.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις