New Holland: Το «Πρώτο στον κόσμο» ηλεκτρικό τρακτέρ με αυτόνομα χαρακτηριστικά

Η New Holland παρουσίασε το T4 Electric στο Farm Progress, αλλά λέει ότι ο ελκυστήρας είναι κατάλληλος για πολλαπλές εφαρμογές του δήμου εκτός από τις αγροτικές εργασίες. 

Το μοντέλο εντάσσεται στην αυξανόμενη γκάμα εξοπλισμού της New Holland που τροφοδοτείται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του T7 Methane Power LNG και του T6.180 Methane Power.

Κάτω από το καπό, οι χειριστές θα βρουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου σε συνδυασμό με ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης. 

Προσφέρει μέγιστη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας 110 kWh σε ονομαστικό κύκλωμα υψηλής τάσης 400 V, παρέχοντας ονομαστική ισχύ 74 ίππων (55 kW) και ισχύ 65 ίππων (48 kW) PTO.

Το σύστημα παρέχει σταδιακή ισχύ και συνεχή ροπή που επιτυγχάνεται στις χαμηλότερες ταχύτητες, παρέχοντας μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης και απρόσκοπτη λειτουργία κατά τη διάρκεια του κύκλου εργασίας του φορτωτή, αναφέρει η New Holland.

Αλλά αυτό που κάνει τον T4 Electric μια πρωτοποριακή καινοτομία στον κλάδο είναι τα έξυπνα αυτόνομα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού - Follow Me Mode, Invisible Bucket και 360 Degree Awareness. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά συμπληρώνονται από άλλες πλήρως ψηφιακές και συνδεδεμένες λειτουργίες, όπως οι Over the Air Updates, η Live View και η Map Maker. 

Ο ελκυστήρας χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες στην έξυπνη οροφή, ενώ οι λειτουργίες ενεργοποιούνται μέσω μιας οθόνης αφής στην καμπίνα. Το αποτέλεσμα είναι βελτιωμένη απόδοση και ασφάλεια.

Το T4 Electric Power διαθέτει τετρακίνηση, κιβώτιο ταχυτήτων 12x12, ηλεκτρονική αναστροφή χωρίς συμπλέκτη και όλες τις κανονικές εξόδους ισχύος ενός παραδοσιακού πετρελαιοκίνητου τρακτέρ κοινής ωφέλειας, όπως οπίσθιο ηλεκτροϋδραυλικό PTO, κοτσαδόρο, πολλαπλά οπίσθια τηλεχειριστήρια, βαλβίδες μεσαίας τοποθέτησης και μηχανικό αυτοεπιπεδούμενο εμπρόσθιο φορτωτή 725LU με τρίτη λειτουργία και συμπεριλαμβανόμενο κάδο 84 ιντσών.

Λόγω του βελτιωμένου ελέγχου, της αυξημένης ακρίβειας και της ταχύτερης απόκρισης, η New Holland λέει ότι ο ελκυστήρας προσφέρει ταχύτερους χρόνους κύκλου και μεγαλύτερη αποδοτικότητα. 

Ακόμη και οι άπειροι χειριστές θα μπορούν να ελέγχουν ομαλά τα εργαλεία χωρίς την ανάγκη ακριβούς επιλογής ταχυτήτων και ελέγχου του γκαζιού. Εν τω μεταξύ, οι έμπειροι χειριστές θα επωφεληθούν από τις "άπειρες προσαρμογές ταχύτητας" μόνο με τον έλεγχο των στροφών του κινητήρα.

"Ο αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας του T4 Electric Power είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα και σημαντικό εργαλείο σε περιοχές με ευαισθησία στον θόρυβο", εξηγεί η Lena Bioni, υπεύθυνη μάρκετινγκ προϊόντων για τη New Holland Agriculture North America. 

"Εξωτερικά, το τρακτέρ παραλείπει λιγότερο θόρυβο και κραδασμούς σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα. Πάρτε για παράδειγμα, τη λειτουργία μέσα σε στάβλους ιππασίας ή σε πανεπιστημιουπόλεις κολεγίων που εκτελούν χλοοκοπτικές μηχανές και εκχιονίζουν το χιόνι δίπλα σε κοιτώνες".

Η New Holland εκτιμά ότι το τρακτέρ μπορεί να παρέχει 4 ώρες λειτουργίας με τυπική χρήση ή 8 ώρες εργασίας για εφαρμογές χαμηλής ενεργειακής ζήτησης. 

Το τρακτέρ μπορεί να επαναφορτιστεί μέσω κανονικών δικτύων, ηλιακών συλλεκτών, βιολογικών χωνευτών και αιολικής ενέργειας τόσο σε εναλλασσόμενο όσο και σε συνεχές ρεύμα. 

Χρειάζεται μία ώρα για να φτάσει στο 100% της ισχύος όταν χρησιμοποιούνται τα διαθέσιμα στο εμπόριο συστήματα ταχείας φόρτισης, αναφέρει η εταιρεία.

Χάρη στη δυνατότητα εξαγωγής ενέργειας, ο ελκυστήρας μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πηγή ενέργειας για άλλα εργαλεία και συσκευές. Στο μηχάνημα διατίθενται τυπικές πρίζες 110V και 220V.

Πέρα από τα φανταχτερά χαρακτηριστικά, ο ελκυστήρας αποκτά επίσης ένα νέο σχέδιο βαφής Clean Blue για να υποδηλώνει ότι το τροφοδοτεί μια εναλλακτική πηγή καυσίμου. Ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο καπό διαθέτει προβολείς LED και φώτα εργασίας.

"Βλέπετε το στυλ της βιωσιμότητας. Μαζί με το σχέδιο βαφής που τραβάει τα βλέμματα, οι πελάτες μπορούν να περιμένουν ότι ο ελκυστήρας T4 Electric Power θα επαναπροσδιορίσει την άνεση χειρισμού με την εργονομία στην καμπίνα, ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια έγχρωμη πρόσθετη οθόνη αφής", προσθέτει ο Bioni.

Επιλεγμένοι αντιπρόσωποι στη Βόρεια Αμερική θα παραλάβουν τον ελκυστήρα στις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις