Τα τρακτέρ της New Holland: Η επένδυση που θα σας ανταμείψει

Η New Holland, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων στον κόσμο, συνεχίζει να καινοτομεί με νέα προϊόντα και τεχνολογίες που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργίας.

Δύο από τα πιο πρόσφατα καινοτόμα μοντέλα τρακτέρ της New Holland είναι το T6.180 Methane Power και το T7.300 Long Wheelbase με PLM Intelligence.

 

T6.180 Methane Power

Ο ελκυστήρας T6.180 Methane Power της New Holland, ο πρώτος ελκυστήρας στον κόσμο που κινείται με μεθάνιο, έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τις εκπομπές ρύπων και να μεγιστοποιεί την κερδοφορία και την παραγωγικότητα.
Το T6 παρέχει τις ίδιες επιδόσεις (ίση ισχύ, ροπή και αντοχή) με τον αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο ελκυστήρα, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του κόστους λειτουργίας έως και κατά 30%, σύμφωνα με εκτιμήσεις.
 Προσφέρει επίσης στους χειριστές ευελιξία ως προς το καύσιμο και μπορεί να λειτουργήσει είτε με συμπιεσμένο βιομεθάνιο είτε με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).
Επίσης αποτελεί βασικό στοιχείο της έννοιας Energy Independent Farm της New Holland, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας πραγματικής κυκλικής οικονομίας, από το χωράφι στην παραγωγή ενέργειας και πίσω στο χωράφι - ένας πλήρης κύκλος ουδέτερου CO2.
Οι αγρότες μπορούν να καλλιεργούν  εναλλακτικές καλλιέργειες και να χρησιμοποιούν γεωργικά απόβλητα ή κοπριά για την παραγωγή καυσίμου βιομεθανίου, αφαιρώντας CO2 από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα ένα αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα.

 

T7.300 Τρακτέρ με μακρύ μεταξόνιο και PLM Intelligence

Ο ελκυστήρας T7 Long Wheelbase (LWB) με PLM Intelligence διαθέτει έναν βελτιωμένο κινητήρα FPT Industrial NEF 6 που αποδίδει έως και 300 μέγιστη ιπποδύναμη για εργασίες έλξης, PTO για μεταφορές.

Αυτό το μηχάνημα διαθέτει τα πιο προηγμένα πακέτα συνδεσιμότητας, που σημαίνει ότι οι χειριστές έχουν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα εργαλεία ακριβείας, στην απομακρυσμένη υποστήριξη και στις δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων μέσα από την καμπίνα.

Περιλαμβάνει επίσης το νέο ηλεκτρονικό σύστημα Turbo μεταβλητής γεωμετρίας, το οποίο εξασφαλίζει 8% αύξηση της ροπής, 11% αύξηση της ισχύος και 18% αύξηση της αποδοτικότητας καυσίμου σε χαμηλότερες στροφές.

Επιπλέον, το T7 LWB είναι εξοπλισμένο με την καμπίνα Horizon™ Ultra, την πιο αθόρυβη του κλάδου στην αγορά με 66 ντεσιμπέλ, το κιβώτιο ταχυτήτων Auto Command™CVT και έως και 300 ίππους από έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης SCR μόνο, ο οποίος διαθέτει μεγάλα διαστήματα σέρβις λόγω του ότι συμμορφώνεται πλέον με τις εκπομπές ρύπων Stage V.

Επιπλέον, τα μοντελα T6  και  T7 διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών συνδεσιμότητας PLM Intelligence, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Precision Farming: Εργαλεία ακριβείας που βοηθούν τους χειριστές να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών τους.
Remote Assistance: Δυνατότητα απομακρυσμένης υποστήριξης από τεχνικούς της New Holland.
Data Management: Δυνατότητα διαχείρισης δεδομένων για παρακολούθηση της απόδοσης του τρακτέρ και των καλλιεργειών.

Ο ελκυστήρας T6.180 Methane Power και ο T7 Long Wheelbase με PLM Intelligence θα δημοσιευτούν στο τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2024 του περιοδικού Resource της ASABE. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο εικονικό Συνέδριο Τεχνολογίας Γεωργικού Εξοπλισμού της ASABE, στις 11-14 Φεβρουαρίου 2024, στο Louisville,

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις