Υπολογίστε Online Την Εισφορά Σας Για Το Ασφαλιστικό Έτος 2015

Τα απαραίτητα εργαλεία για τον υπολογισμό όλων τωνεισφορών του ΕΛΓΑ για το 2015, και την Ασφαλιζόμενη Αξία και την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού Κεφαλαίου

Ορισμοί

«Ασφαλιζόμενη αξία» ενός αγροτικού προϊόντος φυτικής προέλευσης είναι το ποσό που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των στρεμμάτων που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια του προϊόντος επί την μέση παραγωγή ανά στρέμμα επί την τιμή ανά κιλό, που υπολογίζονται με βάση το μέσο όρο της παραγωγής και τιμής του προϊόντος αυτού, όπως διαμορφώθηκαν, με βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, την πενταετία που προηγείται του έτους ασφάλισης.

Για το ζωικό κεφάλαιο ο όρος «ασφαλιζόμενη αξία» σημαίνει το ποσό που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των ζώων επί την αξία του δηλούμενου ζωικού κεφαλαίου ανά είδος ή κατηγορία. 

Ως «μέση παραγωγή» ορίζεται η σταθμισμένη διάμεσος παραγωγή ανά είδος καλλιέργειας, όπως αυτή προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων των πραγματογνωμοσυνών που διενήργησε ο ΕΛΓΑ την τελευταία πενταετία. 

Ως «μέση τιμή» ορίζεται η μέση σταθμισμένη τιμή (ευρώ ανά κιλό), όπως αυτή προέκυψε από τις τιμές αποζημίωσης του ΕΛΓΑ κατά την τελευταία πενταετία. 

Για το ζωικό κεφάλαιο, ως «αξία» ορίζεται το ποσό (ευρώ) ανά είδος ή κατηγορία, όπως αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των τιμών αποζημίωσης του ΕΛΓΑ.

Επιλέξτε το Νομό και τη Καλλιέργεια του αγροτεμαχίου σας και εισάγετε τα Στρέμματα.

Επιλέξτε το Είδος της εκτροφής σας και εισάγετε τον Αριθμό Ζώων. Αν έχετε περισσότερα από 3 αγροτεμάχια/εκτροφές, με τα + και - της τελευταίας στήλης του αντίστοιχου πίνακα προσθέστε τα ή αφαιρέστε τα.

Πατήστε "Υπολογισμός" για να έχετε έναν ενδεικτικό υπολογισμό της εισφοράς σας.

Για να υπολογίσετε την εισφορά πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις