Nέα  διαπιστευμένα εργαστηρία ελαιολάδου στη Βραζιλία από το ΔΣΕ

Στα Χημικά Εργαστήρια λειτουργεί από το 1987 ομάδα δοκιμαστών  αναγνωρισμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου η οποία και συμπεριλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των αναγνωρισμένων ομάδων από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Μέλη της οργανοληπτικής ομάδας συμμετέχουν ως κριτές σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς παρθένου ελαιολάδου.

Τα Χημικά Εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το ΕΣΥΔ στη μέθοδο της οργανοληπτικής αξιολόγησης του παρθένου ελαιολάδου και εκδίδουν πιστοποιητικά αξιολόγησης του με το σήμα του ΕΣΥΔ. Για την έκδοση του ανωτέρω πιστοποιητικού έχουν καθοριστεί αντίστοιχα τέλη. Η μέθοδος και οι διαδικασίες της περιγράφονται αναλυτικά στο συνημμένο με τίτλο “ οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου.Το Γραφείο ΟΕΥ στον Αγ. Παύλο Βραζιλίας  ενημέρωσε ότι ο κατάλογος των ελληνικών χημικών εργαστηρίων που είναι αναγνωρισμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (ΔΣΕ) για την έκδοση χημικών αναλύσεων τη χρονική περίοδο 1.12.2012 – 30.11.2013 τροποποιήθηκε.

Ο νέος κατάλογος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα το ΔΣΕ.: www.internationaloliveoil.org/estaticos/view/226-laboratories-panels Οι αλλαγές έχουν κοινοποιηθεί και γίνει αποδεκτές από το βραζιλιάνικο Υπουργείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Τροφίμων.

Ο επικαιροποιημένος κατάλογος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.agricultura.gov.br/portal/page/portal/Internet-MAPA/pagina-inicial/s... (και επιλογή “Lista de laboratorios estrangeiros Activos para Classificacao do Azeite de Oliva e Oleo de Bagaco de Oliva na importacao”).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ισχύον πρότυπο ποιότητας της Βραζιλίας για ελαιόλαδα και πυρηνέλαια, κάθε εξαγωγή ελαιολάδου στη χώρα οφείλει να συνοδεύεται από πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης, το οποίο οι εξαγωγείς θα πρέπει να προμηθεύονται αποκλειστικά από τα ελληνικά εργαστήρια χημικών αναλύσεων ελαιολάδου, που είναι αναγνωρισμένα από το ΔΣΕ. (Α.Π. 160)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις