Στήριξη 32 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς ψαράδες λόγω επιπτώσεων από το BREXIT

Οικονομική βοήθεια 32 εκατ. ευρώ στους αλιείς λόγω των επιπτώσεων του BREXIT θα παρέχει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας (BMEL) της Γερμανίας, με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Γερμανία.

Οι επιπτώσεις του Brexit εξακολουθούν να είναι αισθητές για τη γερμανική αλιευτική βιομηχανία. Μέχρι το 2026, οι αλιευτικές εταιρείες της χώρας θα χάσουν έως και το 25% των αλιευτικών τους δυνατοτήτων στη Βόρεια Θάλασσα και τον Βορειοανατολικό Ατλαντικό ως αποτέλεσμα της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Αυτό δεν σημαίνει μόνο μείωση των αλιευμάτων για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, αλλά έχει επίσης επιπτώσεις για τις εταιρείες μεταποίησης και εμπορίας ψαριών και τους υπαλλήλους τους. Περίπου 35.000 άτομα απασχολούνται στη Γερμανία στον τομέα της αλιείας.

Το 2021, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε κανονισμό για τη δημιουργία αποθεματικού προσαρμογής για το Brexit (BAR), από το οποίο προέκυψαν μέτρα στήριξης το 2021 και το 2022.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις