Χρυσίνας:Ο χαρακτηρισμός "φρέσκο γάλα" δεν αποδίδει την πραγματικότητα
 
 
 
 
Όπως όλοι της γενιάς μου στην Ελλάδα μεγαλώσαμε με συμπυκνωμένο γάλα, η κόρη μου τρέφεται στην παρούσα φάση με γάλα σε σκόνη. Δεν πάθαμε τίποτα από την κατανάλωση τους.
Ο χαρακτηρισμός "φρέσκο γάλα" δεν αποδίδει την πραγματικότητα. Είναι μια Ελληνικούρα της κακιά ώρα με σκοπό την προστασία του τράστ των γαλακτοβιομηχανιών. Φρέσκο γάλα είναι αυτό που αρμέγεται και καταναλώνεται άμεσα, όλα τα άλλα είναι προιόντα επεξεργασίας η οποία κάνει το γάλα ασφαλές και του δίνει διάρκεια.
Το ιδανικό (και εύκολα εφικτό) θα ήταν να έχουμε σε κάθε γειτονιά αυτόματους πωλητές γάλακτος όπως ήδη γίνεται στην Λάρισα απο την ομάδα παραγωγών "ΘΕΣ ΓΑΛΑ". Με μια τιμή περίπου 0,80 Ευρώ το λίτρο προμηθεύεσαι ολόφρεσκο γάλα ημέρας απευθείας από τούς παραγωγούς που τροφοδοτούν το μηχάνημα.
Προκειμένου να συμβεί αυτό και να απαλλαχθούμε από το ολιγοπωλιακό τράστ των γαλακτοβιομηχάνων το οποίο στηρίζουν με λύσσα οι κάθε λογής κρατιστές τι πρέπει να κάνουμε;
 
Να καταργήσουμε άμεσα την παραπλανητική σήμανση "φρέσκο γάλα".
Να κατευθύνουμε κονδύλια της ΚΑΠ προς την δημιουργία νέων μονάδων επεξεργασίας γάλακτος απευθείας απο τους παραγωγούς και προς όφελος τους.
Να απελευθερωθούν άμεσα όλες οι άδειες για μονάδες επεξεργασίας γάλακτος, γιαούρτης κτλ
Να γίνει ακόμη πιο ευδιάκριτη η ημερομηνία παραγωγής και ο τύπος της επεξεργασίας του προιόντος επάνω στην συσκευασία.
Να πιστοποιηθούν κατά "ISO" όλοι οι εμπλεκόμενοι.
 
Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να διατηρήσουμε ένα άχρηστο και ξεπερασμένο προστατευτισμό ο οποίος δρα προς όφελος του ολιγοπωλίου.
Οι πρακτικές τους είναι γνωστές...
 
Νάσος Χρυσίνας Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δράσης.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις