Η σπιρουλίτα της Χρυσάνθης

 

 

Ζυμαρικά… super food; Κι όμως, η Χρυσάνθη Νωτούδα-Θανάσκου, από τη Νιγρίτα Σερρών, έχει δημιουργήσει την επιχείρησή της που όχι μόνο φτιάχνει παραδοσιακά εξαιρετικά ζυμαρικά, ακόμη και με σπιρουλίνα, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε γυναίκα να παραγάγει τα δικά της ολόφρεσκα ζυμαρικά και με τα καλύτερα υλικά.

Η Χρυσάνθη Νωτούδα  είναι μια από τους 7 τυχερούς προμηθευτές της που η Μαρινόπουλος Α.Ε. επιβράβευσε με το πρόγραμμα Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος την περασμένη εβδομάδα στο μέγαρο Μουσικής, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Οι "Νοστιμιές της Νιγρίτας" άνοιξαν πόρτες στη Χρυσάνθη και στον άντρα της, Δαβίδ,  παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, που θέλει το ποιοτικό ζυμαρικό, να ταλαιπωρείται.

Η δραστήρια γυναίκα της Νιγρίτας, και μάνα δύο κοριτσιών σήμερα, από μικρή υποχρεώθηκε να μάθει μοδιστρική. Μεγαλώνοντας στα προγράμματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) διδάχτηκε και άλλες τεχνικές και σχεδόν για δύο δεκαετίες δούλεψε, παράγοντας ασπροκέντια, φτιάχνοντας χασέδες, τραπεζομάντιλα, σεντόνια.

Ήταν μια δουλειά που την κράτησε στο σπίτι, για να μεγαλώσει τις δύο κοπέλες της. Το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει για μια αλλαγή, που ήταν πιο κοντά στα ενδιαφέροντά της και ίσως αύριο άνοιγε νέο δρόμο, μια οικονομική επιχείρηση.

Ξεκίνησε με φασόν ζυμαρικά, που γρήγορα την έκαναν γνωστή στην περιοχή και αργότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Το γεγονός ότι στον τόπο  της είχε αρχίσει να παράγεται σπιρουλίνα της έδωσε την ιδέα για το διαφορετικό. Έκανε πειράματα, ήξερε από μαγειρική και το αποτέλεσμα της γεύσης, τη δικαίωσε.

Παρά τις δυσκολίες το παλεύει και μάλιστα στο διαγωνισμό του Μαρινόπουλου είδε τη «σπιρουνίτα» της να βγαίνει μπροστά. Κι έτσι τους επόμενους έξι μήνες τα ζυμαρικά της σπιρουλίνας  θα ζήσουν το δικό τους success story στα ράφια.



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις