«Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ»
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο,η Σύνοδος της Ολομέλειαςκαιη Διάσκεψη της Μόνιμης Επιτροπής Κτηματολογίου, υπό την Προεδρία της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ». Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής Κτηματολογίου θα κηρύξει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
 
Η Μόνιμη Επιτροπή Κτηματολογίου της Ε.Ε., της οποίας την προεδρία ασκεί για το παρόν εξάμηνο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ», αποτελείται από τους Επίσημους Φορείς Κτηματολογίου των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποστολή της είναι η προώθηση της ευρύτερης πληροφόρησης σχετικά με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών στον τομέα του Κτηματολογίου. Μέσω της πληροφόρησης αυτής, καθώς και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των μελών της, η Επιτροπή συμμετέχει σε ευρωπαϊκές στρατηγικές και αναπτύσσει κοινές πρωτοβουλίες, με σκοπό την επίτευξη μεγαλύτερου συντονισμού μεταξύ των διαφορετικών Κτηματολογικών Συστημάτων των Κρατών-Μελών και των χρηστών τους.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα συζητηθούν μία σειρά σημαντικών θεμάτων για τα ευρωπαϊκά κτηματολογικά συστήματα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επίσημων φορέων Κτηματολογίου των Κρατών - Μελών της Ε.Ε. καθώς και άλλων συναφών Οργανισμών.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο site της Ελληνικής Προεδρίας
 
και στο site της Ελληνικής Προεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής Κτηματολογίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις