“Εξωστρέφεια και ελληνική οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης”


Εξωστρέφεια και ελληνική οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης” είναι ο τίτλος του πολυσυνεδρίου Capital & Vision που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel, 4 και 5  Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων, γνωστών επιχειρηματιών και ανωτάτων στελεχών της αγοράς και θα επικεντρωθεί στις εξής έξι βασικές ενότητες:

-Ελληνικές Εξαγωγές: Μακροοικονομικό Περιβάλλον & ο ρόλος της διπλωματίας 
-Εξαγωγική δραστηριότητα και Capital Control: λύσεις και προσδοκίες 
-Ο καταλυτικός ρόλος των στρατηγικών υποδομών για την οικονομία 
-Πρόσβαση στη χρηματοδότηση, προσέλκυση επενδύσεων και οι απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς  
-Startups & Εξωστρέφεια
-Τουρισμός, πολιτισμός και αγροτική παραγωγή: εκλεκτικές συγγένειες  

Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ τη συμμετοχή τους ως ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει οι: Δρ. Peter Schoof, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τέρενς Κουίκ, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θεοδώρα Τζάκρη, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Βαγγέλης Αποστόλου, Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτης Σγουρίδης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής Τομέα Αναπτυξιακών Πολιτικών ΣΕΒ, Martina Luebon, Director International & Partner Sales CeBIT του Εκθεσιακού Οργανισμού του Αννοβέρου, Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, Gaea, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Country Manager, Google Greece κ.α.
 
Οι εκδηλώσεις του πολυσυνεδρίου θα κορυφωθούν με το επίσημο δείπνο, στο οποίο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό του δείπνου θα πραγματοποιήσει ο κ. Μιχάλης Μαϊλλης, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το Capital & Vision διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Εφημερίδα Κεφάλαιο, το Capital.gr και την εταιρία Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., με χρυσό χορηγό την Allianz Hellas S.A., χορηγούς τις εταιρίες Athens International Airport, Ελευθέριος Βενιζέλος, HOCHTIEF AG, NOISIS Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Hamburg Messe GmbH και χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα Κεφάλαιο, Energyworld, Global Sustain, καθώς και τη διαδικτυακή πύλη Capital.gr. Το κεντρικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται από Μη Κυβερνητικές Ομάδες (ΜΚΟ) όπως: «SAFEWATERSPORTS», «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» και «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» κ.α.   
 
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες και για συμμετοχή στο πολυσυνέδριο, να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τηλ. 210 6419000, [email protected] ή [email protected].

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις