«Ελλάδα Φιλική στις Επενδύσεις: Κρίσιμες Παρεμβάσεις στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον»

Ο ΣΕΒ  και το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος διοργανώνουν την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Εκδήλωση–Διαβούλευση με θέμα: «Ελλάδα Φιλική στις Επενδύσεις: Κρίσιμες Παρεμβάσεις στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον», με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, της Κυβέρνησης και της επιστημονικής  κοινότητας.  

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της 4ης  Πανελλαδικής Έρευνας του Παρατηρητηρίου για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον στην Ελλάδα, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν 5 παράλληλα Εργαστήρια Διαβούλευσης (workshops) που θα ασχοληθούν με στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως του συστήματος δημόσιων προμηθειών- ελέγχου και εποπτείας αγορών -ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων- ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα μέσα από το νέο ΡΣΑ (Ν. 4277/2014), με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη δημόσια διοίκηση, την επιχειρηματικότητα και τεχνοκράτες.  
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δυο κύκλους συζητήσεων–στρογγυλά τραπέζια, για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις την τρέχουσα περίοδο και για μεταρρυθμίσεις υψηλής προτεραιότητας.  Συγκεκριμένα, το πρώτο τραπέζι διαλόγου αφορά στις Ηλεκτρονικές  Συναλλαγές  που αποτελούν κλειδί για τη μείωση της φοροδιαφυγής και της υπερφορολόγησης. Το δεύτερο τραπέζι διαλόγου αφορά στα προβλήματα της αδειοδότησης, της χωροταξίας, και του ελέγχου & εποπτείας των επιχειρήσεων, η επίλυση των οποίων θα αποτελέσει καταλύτη για επενδύσεις στη χώρα μας. 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας τόνισε τα εξής: «Υπάρχει μια πρωτόγνωρη πολιτική και κοινωνική σύμπνοια για την επαναφορά της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά. Επιβάλλεται να δράσουμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Στον ΣΕΒ έχουμε επεξεργαστεί πληθώρα προτάσεων πολιτικής για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, το επενδυτικό κλίμα και ταυτόχρονα απαιτούν εκτενή διαβούλευση με την αγορά, πριν νομοθετηθούν.»

Σημειώνεται ότι στους δύο κύκλους συζητήσεων–στρογγυλά τραπέζια της Ημερίδας θα λάβουν μέρος οι ακόλουθοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας:

1)    Ηλεκτρονικές  Συναλλαγές:
Τρύφωνας Αλεξιάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. & Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής ΕΤΕ, Μιχάλης Μασουράκης, Chief Economist του ΣΕΒ, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος Δ.Σ. του  ΣΕΠΕ, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Δρυμιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της CARDLINK.

2)    Αδειοδότηση - Χωροταξία - Έλεγχος & Εποπτεία:
Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεοδώρας Τζάκρη, Υφυπουργός Βιομηχανίας, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου  ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη &  Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. ΣΕΒ, Ιωάννης Γιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒ & Δ.Σ. ΣΕΒΤ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης– διαβούλευσης με όλους τους συμμετέχοντες στην ολομέλεια και στα θεματικά εργαστήρια διαλόγου. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις