Oι κτηνίατροι της Π-ΑΜΘ ενημερώνονται προληπτικά για την PPR

Ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο της πρόληψης, με θέμα PPR(πανώλη μικρών μηρυκαστικών) διοργανώνει στις 18 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ .
Την ενημέρωση θα κάνουν δυο Γάλλοι κτηνίατροι επιδημιολόγοι , ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ .

«Η εμφάνιση εξωτικών νοσημάτων στην γειτονική Τουρκία μας δείχνει πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π-ΑΜΘ Αχιλλέας Σαχπατζίδης υπογραμμίζοντας πως «η εμπειρία από παλαιότερες ασθένειες, μας έχει δείξει πως ότι, υπάρχει δίπλα μας αργά η γρήγορα έρχεται στην χώρα μας ,επομένως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι έτσι ώστε γρήγορα και αποτελεσματικά να εντοπίσουμε το νόσημα».

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ,σε πρώτη φάση θα επιμορφωθούν οι κτηνίατροι για ένα νόσημα την «πανώλη μικρών μηρυκαστικών» που έχει εμφανισθεί στην Τουρκία και στην συνέχεια οι κτηνοτρόφοι».

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς για την Οζώδη Δερματίτιδα των βοοειδών ο κ. Σαχπατζίδης είπε πως , «ο εμβολιασμός επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μέχρι και το 2019 θα εμβολιάζουμε συνεχώς».

«Περάσαμε στο δεύτερο στάδιο για το 2016.Εμβολιάσαμε όλα τα νεογέννητα μοσχάρια που συμπλήρωσαν την ηλικία των τεσσάρων μηνών και εμβολιάσαμε και τα μισά βοοειδή για την αναμνηστική δόση του 2016», είπε ο κ. Σαχπατζίδης ενώ διαβεβαίωσε πως τα διαθέσιμα εμβόλια που υπάρχουν στις αποθήκες φθάνουν να καλυφθεί όλο το ζωικό κεφάλαιο που έχουμε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις