«Η Έρευνα & η Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη»

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων - Ποτών και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα "Food for Life" διοργανώνουν -στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT-, για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, Brokerage Event με τίτλο «Η Έρευνα & η Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη». H Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Κλάδο των Τροφίμων ενώ, παράλληλα, το γεγονός ότι διαθέτει μια δραστήρια ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα αποτελούν βασικούς λόγους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής στη συμπρωτεύουσα.

Παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του για την προώθηση της καινοτομίας ως σημαντικού πυλώνα της ανάπτυξης ο ΣΕΒΤ, με την εκδήλωση αυτή, έχει ως στόχο να αναδείξει όχι μόνο τις δυνατότητες αλλά και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων της Βιομηχανίας Τροφίμων μέσω της συνεργασίας της με ερευνητικούς φορείς (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα) της χώρας μας.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από 3 μέρη: Στο 1ο μέρος θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την τρέχουσα κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές για την έρευνα και την καινοτομία και θα συζητηθούν στο Στρογγυλό τραπέζι οι μηχανισμοί και τα εργαλεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη γενικότερη βελτίωση του συστήματος. Στο 2ο μέρος τα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσουν τη σύνθεση των Ομάδων τους, τις ερευνητικές τους δραστηριότητες και τα ερευνητικά αποτελέσματα, που έχουν εφαρμογή στη Βιομηχανία Τροφίμων ενώ, στο 3ο και τελευταίο μέρος ερευνητές και εκπρόσωποι του παραγωγικού ιστού της Βορείου Ελλάδος θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την προώθηση της έρευνας και να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Brokerage Event στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών δήλωσε: «Η Βόρεια Ελλάδα έχει μια σημαντική Βιομηχανία Τροφίμων ενώ, η ακαδημαϊκή και ερευνητική της κοινότητα πραγματοποιεί αξιοζήλευτο έργο. Η εκδήλωσή μας αυτή στοχεύει να τονίσει και να αναδείξει τις σπουδαίες δυνατότητες που προσφέρουν και οι δυο πλευρές για συνεργασία». Και συνέχισε τονίζοντας: «Όραμα του ΣΕΒΤ παραμένει μια Ελλάδα ανάπτυξης, ευκαιριών, εκπαίδευσης και καινοτομίας με ανταγωνιστική και ανοιχτή οικονομία. Μόνο έτσι το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας και η χώρα θα κρατήσει τους άξιους και μορφωμένους ανθρώπους της».

Από πλευράς της Ερευνητικής Κοινότητας θα παρουσιάσουν το έργο τους, οι ομάδες από τα εξής Ιδρύματα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ, www.sevt.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις